نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآقا‌زاده, آذینfa_IR
dc.contributor.authorملکی, مژدهfa_IR
dc.contributor.authorگل‌نراقی, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:54:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:54:41Z
dc.date.available1399-07-08T22:54:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:54:41Z
dc.date.issued2014-06-22en_US
dc.date.issued1393-04-01fa_IR
dc.date.submitted2013-12-01en_US
dc.date.submitted1392-09-10fa_IR
dc.identifier.citationآقا‌زاده, آذین, ملکی, مژده, گل‌نراقی, علیرضا. (1393). بررسی وقوع برخی بیمارگر‌های مهم ویروسی آلوده کننده فلفل در شهرستان ورامین. گیاهپزشکی کاربردی, 3(1), 1-14.fa_IR
dc.identifier.urihttp://plant.iauvaramin.ac.ir/article_542844.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142900
dc.description.abstractدر فصل­های زراعی 93-1391 از مناطق مختلف شهرستان ورامین، 110 نمونه­ فلفل و 11 نمونه علف هرز با علائم مشکوک به آلودگی ویروسی جمع­آوری شد و با روش سرولوژیکی الایزا به کمک آنتی­بادی­های ویروس پیچیدگی برگ زرد گوجه­فرنگی (TYLCV)، ویروس ایکس سیب­زمینی (PVX)، ویروس موزاییک خیار (CMV)، ویروس موزاییک توتون (TMV) و ویروس موزاییک گوجه­فرنگی (ToMV) مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین آلودگی نمونه­ها به پوتی­ویروس­ها به کمک آنتی­بادی وسیع­الطیف این دسته از ویروس­ها مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج الایزا، بیش­ترین آلودگی ویروسی در نمونه­های فلفل مربوط به TMV 7/26 درصد و سپس پوتی­ویروس­ها 3/24 درصد، TYLCV 8/23 درصد، CMV 3/13 درصد، ToMV 3/13درصد و PVX  9/1درصد بود. نتایج نشان داد که تقریباً 1/64 درصد از نمونه­های برگی فلفل به ویروس­هایی منتقل شونده با حشرات ناقل و 5/34 درصد به ویروس­های فاقد ناقل شناخته شده آلوده بودند. همچنین، 21 درصد و 77 درصد از نمونه­ها به ترتیب آلودگی ویروسی منفرد و توأم داشتند. در این تحقیق، آلودگی توبامو­ویروسی و پوتی­ویروسی نمونه­ها توسط آزمون RT-PCR به ترتیب با استفاده از جفت آغازگر­های عمومی قبلاً توصیف شده­ Tob-Uni1/Tob-Uni2 و NIb2F/NIb3R و با تکثیـر قطعات DNA مورد نظـر (به ترتیب با اندازه­ 800 و 350 جفت­باز) تأیید گردید. به­علاوه، حضور TYLCV در نمونه­های مثبت الایزا با تکثیر قطعات DNA با اندازه مورد انتظار 670 جفت بازی در آزمون PCR به کمک آغازگر­های اختصاصی این ویروس شامل TYLCV-Sar و TYLCV-Isr تأیید شد. این مطالعه، نشان­دهنده وقوع گسترده ویروس­های مختلف به ویژه توبامو­ویروس­ها و پوتی­ویروس­ها در مزارع فلفل شهرستان ورامین بود. در این تحقیق، آلودگی پوتی­ویروسی گیاه نیلوفر پیچ (<em>Ipomoea purpurea</em>) نیز به اثبات رسید.fa_IR
dc.format.extent884
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمعاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشواfa_IR
dc.relation.ispartofگیاهپزشکی کاربردیfa_IR
dc.subjectویروس‌های فلفلfa_IR
dc.subjectآزمون الایزاfa_IR
dc.subjectآغازگر‌های عمومیfa_IR
dc.subjectپوتی‌ویروس‌هاfa_IR
dc.subjectتوبامو‌ویروس‌هاfa_IR
dc.titleبررسی وقوع برخی بیمارگر‌های مهم ویروسی آلوده کننده فلفل در شهرستان ورامینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشـوا، دانشکـده کشـاورزی، گروه بیماری‌شناسی گیاهی، ورامین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه بیماری‌شناسی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage14


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد