نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزارعی, لولاوfa_IR
dc.contributor.authorکوشش صبا, محمودfa_IR
dc.contributor.authorوفایی, یاورfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:54:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:54:31Z
dc.date.available1399-07-08T22:54:31Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:54:31Z
dc.date.issued2020-08-22en_US
dc.date.issued1399-06-01fa_IR
dc.date.submitted2018-12-05en_US
dc.date.submitted1397-09-14fa_IR
dc.identifier.citationزارعی, لولاو, کوشش صبا, محمود, وفایی, یاور. (1399). تأثیر محلول‌پاشی برگی گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر سرمازدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه‌فرنگی رقم نیوتون. تولیدات گیاهی, 43(2), 199-212. doi: 10.22055/ppd.2020.27796.1681fa_IR
dc.identifier.issn2588-543X
dc.identifier.issn2588-5979
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2020.27796.1681
dc.identifier.urihttp://plantproduction.scu.ac.ir/article_15604.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142838
dc.description.abstract<strong>چکیده</strong><br /> <strong>گوجه‌فرنگی یکی از سبزی‌های مورد علاقه و پرمصرف در </strong><strong>جهان</strong><strong> است که میوه آن</strong><strong>سرشار</strong><strong>از</strong><strong>مواد معدنی، ویتامین‌ها</strong><strong>و</strong><strong>ترکیبات</strong><strong>ضد‌اکسایشی</strong><strong>می‌باشد، اما این محصول با خاستگاه گرمسیری به دمای پایین حساس است که محدودیت جدی در عرضه پس از برداشت محصول دارد</strong><strong>. </strong><strong>در این آزمایش اثر تیمار دو هفته قبل از برداشت اسید گاما-آمینوبوتیریک در سه سطح (صفر، 5 و 10 میلی‌مولار) بر کیفیت پس از برداشت و سرمازدگی میوه گوجه‌فرنگی </strong><strong>رقم نیوتون در سال 1396 در دانشگاه کردستان مورد بررسی قرار گرفت. برداشت میوه بعد از مرحله بلوغ فیزیولوژیک صورت گرفت</strong><strong>. پس از برداشت میوه، طی دوره انبارداری (در دمای 4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد) در روزهای صفر، 5، 10، 15 و 20 برخی خصوصیات فیزیکی، زیست شیمیایی و صدمه سرمازدگی مورد ارزیابی قرار گرفت. </strong><strong>میزان سرمازدگی میوه شاهد در روز آخر 25 درصد مشاهده شد، در‌حالی‌که در تیمار اسید گاما-آمینوبوتیریک 10 میلی‌مولار 33/8 درصد بود. </strong><strong>تیمار برگی اسید گاما-آمینوبوتیریک سبب کاهش از دست دادن وزن، حفظ سفتی و </strong><strong>همچنین، حفظ </strong><strong>ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون نسبت به تیمار شاهد گردید. </strong><strong>تیمار اسید گاما-آمینوبوتیریک سبب بهبود ویژگی‌های کیفی و افزایش رنگیزه لیکوپن در گوجه‌فرنگی نسبت به میوه‌های شاهد شد و خسارت سرمازدگی را به‌طور قابل توجهی کاهش داد.</strong>fa_IR
dc.format.extent445
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvaz, Iranen_US
dc.relation.ispartofتولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Productions (Agronomy, Breeding and Horticulture)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2020.27796.1681
dc.subjectترکیبات زیست‌فعالfa_IR
dc.subjectسفتیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنزیمیfa_IR
dc.subjectلیکوپنfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleتأثیر محلول‌پاشی برگی گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر سرمازدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه‌فرنگی رقم نیوتونfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume43
dc.citation.issue2
dc.citation.spage199
dc.citation.epage212


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد