| dc.contributor.author | زارعی, لولاو | fa_IR |
| dc.contributor.author | کوشش صبا, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | وفایی, یاور | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:54:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:54:31Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T22:54:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T22:54:31Z | |
| dc.date.issued | 2020-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-12-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-09-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زارعی, لولاو, کوشش صبا, محمود, وفایی, یاور. (1399). تأثیر محلولپاشی برگی گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر سرمازدگی و کیفیت پس از برداشت گوجهفرنگی رقم نیوتون. تولیدات گیاهی, 43(2), 199-212. doi: 10.22055/ppd.2020.27796.1681 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-543X | |
| dc.identifier.issn | 2588-5979 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2020.27796.1681 | |
| dc.identifier.uri | http://plantproduction.scu.ac.ir/article_15604.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142838 | |
| dc.description.abstract | <strong>چکیده</strong><br /> <strong>گوجهفرنگی یکی از سبزیهای مورد علاقه و پرمصرف در </strong><strong>جهان</strong><strong> است که میوه آن</strong><strong>سرشار</strong><strong>از</strong><strong>مواد معدنی، ویتامینها</strong><strong>و</strong><strong>ترکیبات</strong><strong>ضداکسایشی</strong><strong>میباشد، اما این محصول با خاستگاه گرمسیری به دمای پایین حساس است که محدودیت جدی در عرضه پس از برداشت محصول دارد</strong><strong>. </strong><strong>در این آزمایش اثر تیمار دو هفته قبل از برداشت اسید گاما-آمینوبوتیریک در سه سطح (صفر، 5 و 10 میلیمولار) بر کیفیت پس از برداشت و سرمازدگی میوه گوجهفرنگی </strong><strong>رقم نیوتون در سال 1396 در دانشگاه کردستان مورد بررسی قرار گرفت. برداشت میوه بعد از مرحله بلوغ فیزیولوژیک صورت گرفت</strong><strong>. پس از برداشت میوه، طی دوره انبارداری (در دمای 4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد) در روزهای صفر، 5، 10، 15 و 20 برخی خصوصیات فیزیکی، زیست شیمیایی و صدمه سرمازدگی مورد ارزیابی قرار گرفت. </strong><strong>میزان سرمازدگی میوه شاهد در روز آخر 25 درصد مشاهده شد، درحالیکه در تیمار اسید گاما-آمینوبوتیریک 10 میلیمولار 33/8 درصد بود. </strong><strong>تیمار برگی اسید گاما-آمینوبوتیریک سبب کاهش از دست دادن وزن، حفظ سفتی و </strong><strong>همچنین، حفظ </strong><strong>ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون نسبت به تیمار شاهد گردید. </strong><strong>تیمار اسید گاما-آمینوبوتیریک سبب بهبود ویژگیهای کیفی و افزایش رنگیزه لیکوپن در گوجهفرنگی نسبت به میوههای شاهد شد و خسارت سرمازدگی را بهطور قابل توجهی کاهش داد.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 445 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Productions
(Agronomy, Breeding and Horticulture) | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2020.27796.1681 | |
| dc.subject | ترکیبات زیستفعال | fa_IR |
| dc.subject | سفتی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنزیمی | fa_IR |
| dc.subject | لیکوپن | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی پس از برداشت | fa_IR |
| dc.title | تأثیر محلولپاشی برگی گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر سرمازدگی و کیفیت پس از برداشت گوجهفرنگی رقم نیوتون | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی - پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 43 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 199 | |
| dc.citation.epage | 212 | |