نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنیازیان, محسنfa_IR
dc.contributor.authorرجبی, اباذرfa_IR
dc.contributor.authorامیری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorاوراضی زاده, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorشریفی, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:54:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:54:02Z
dc.date.available1399-07-08T22:54:02Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:54:02Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.date.submitted2010-10-13en_US
dc.date.submitted1389-07-21fa_IR
dc.identifier.citationنیازیان, محسن, رجبی, اباذر, امیری, رضا, اوراضی زاده, محمد رضا, شریفی, حمید. (1391). بررسی ارتباط صفات موثر بر عملکرد ریشه و عیارقند در ژنوتیپ های اتایپ چغندرقند برای کشت پائیزه. تولیدات گیاهی, 35(2), 115-135.fa_IR
dc.identifier.issn2588-543X
dc.identifier.issn2588-5979
dc.identifier.urihttp://plantproduction.scu.ac.ir/article_12169.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142674
dc.description.abstract<strong>به منظور تعیین مهم ترین صفات موثر بر عملکرد ریشه و عیارقند در ژرم پلاسم اتایپ منوژرم چغندرقند برای کشت پائیزه، </strong><strong>تعداد 49 ژنوتیپ (اتایپ و نتاج هیبرید) در قالب طرح لاتیس سه گانه در 3 تکرار در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول در مهرماه سال زراعی 1388-1387 کشت شدند. تجزیه واریانس صفات نشان داد که بین ژنوتیپ ها از نظر اغلب صفات مورد بررسی تفاوت معنی دار وجود دارد. پس از انجام تجزیه واریانس از میانگین تیمارها برای تجزیه های آماری از جمله محاسبه ضر</strong><strong>ا</strong><strong>یب همبستگی ساده بین صفات استفاده شد. براساس تجزیه عاملی، صفات مورد مطالعه به پنج عامل عیارقند خالص، عملکرد، خصوصیات ظاهری ریشه، مقاومت به بولتینگ و سرکوسپورا تقسیم شد. در تجزیه رگرسیون مرحله ای برای عملکرد ریشه به عنوان متغیر تابع به ترتیب </strong><strong>صفات قطر ریشه، مقاومت به سرکوسپورا، ارتفاع طوقه، شکل ریشه، ازت مضره، پتاسیم و ضریب استحصال شکر به عنوان مهم ترین صفات شناسایی شدند. در تجزیه رگرسیون صعودی برای صفت عیارقند به عنوان متغیر تابع، مهم ترین صفات به ترتیب قند ملاس، ارتفاع طوقه و مقاومت به بولتینگ شناسایی شدند. در تجزیه علیت صفات قطر ریشه، شکل ریشه و ازت مضر اثر مستقیم مثبت و صفات مقاومت به سرکوسپورا، ارتفاع طوقه، پتاسیم و قند قابل استحصال اثر مستقیم منفی روی صفت عملکرد ریشه داشتند. همچنین اثر مستقیم ارتفاع طوقه روی عیارقند مثبت و اثر مستقیم قند ملاس و مقاومت به سرکوسپورا منفی برآورد شد. تجزیه خوشه ای نشان داد که ژنوتیپ های کلاستر دوم از لحاظ صفات موثر بر عملکرد ریشه مقادیر بالاتری را به خود اختصاص داده اند. همچنین ژنوتیپ های کلاستر اول از حیث قند قابل استحصال و ضریب استحصال قند، بالاترین مقادیر را به خود اختصاص دادند؛ بنابراین با توجه به خصوصیات این گروه می توان برای افزایش درصد قند قابل استحصال و ضریب استحصال قند و همچنین کاهش ناخالصی هایی نظیر ازت مضر، قند ملاس، پتاسیم و سدیم از ژنوتیپ های این گروه بهره گرفت.</strong>fa_IR
dc.format.extent404
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvaz, Iranen_US
dc.relation.ispartofتولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Productions (Agronomy, Breeding and Horticulture)en_US
dc.subjectبولتینگfa_IR
dc.subjectتجزیه به عامل هاfa_IR
dc.subjectتجزیه رگرسیون مرحله ایfa_IR
dc.subjectسرکوسپوراfa_IR
dc.subjectکشت پائیزهfa_IR
dc.subjectچغندرقندfa_IR
dc.titleبررسی ارتباط صفات موثر بر عملکرد ریشه و عیارقند در ژنوتیپ های اتایپ چغندرقند برای کشت پائیزهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری اصلاح نباتات (ژنتیک بیومتری) موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند کرجfa_IR
dc.contributor.departmentاعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند کرجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم زراعی و اصلاح نباتات پردیس ابوریحان دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند کرجfa_IR
dc.contributor.departmentعضوهیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفولfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue2
dc.citation.spage115
dc.citation.epage135


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد