نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحبیبی, سمانهfa_IR
dc.contributor.authorمسکرباشی, موسیfa_IR
dc.contributor.authorفرزانه, معصومهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:53:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:53:39Z
dc.date.available1399-07-08T22:53:39Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:53:39Z
dc.date.issued2014-11-22en_US
dc.date.issued1393-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-02-13en_US
dc.date.submitted1391-11-25fa_IR
dc.identifier.citationحبیبی, سمانه, مسکرباشی, موسی, فرزانه, معصومه. (1393). تأثیر سه گونه قارچ میکوریزا (Glomus SPP.) بر شاخص‌های فیزیولوژیک گندم در شرایط شور. تولیدات گیاهی, 37(3), 37-52.fa_IR
dc.identifier.issn2588-543X
dc.identifier.issn2588-5979
dc.identifier.urihttp://plantproduction.scu.ac.ir/article_10962.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142544
dc.description.abstractبه منظور بررسی تأثیر قارچ‌های میکوریزا آربوسکولار بر شاخص‌های فیزیولوژیکی گیاه گندم، رقم چمران، تحت تنش شوری آزمایشی گلدانی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت یک بار خرد شده‌ی فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 91-1390 به اجرا در‌آمد. فاکتورهای مورد آزمایش شامل فاکتور اول، شوری آب (کیفیت آب) در چهار سطح آب تصفیه (dS m<sup>-1</sup> 1 ≥EC)، آب شهری (dS m<sup>-1</sup> 3-7/1 EC =)، آب شهری به همراه نمک و آب تصفیه به همراه نمک (dS m<sup>-1</sup> 8EC = )، فاکتور دوم شامل استریلیزاسیون خاک شامل خاک استریل و خاک غیر‌استریل و فاکتور سوم کاربرد قارچ‌ میکوریزا شامل 3 گونه e‌Glomus mossea، G. intraradices، G. geosporum، مخلوط سه گونه قارچ و شاهد (بدون تلقیح) اعمال گردید.نتایج نشان داد که اعمال شوری سبب کاهش محتوای نسبی آب برگ و هدایت روزنه‌ای و افزایش نشت الکترولیت در هر دو مرحله گرده‌‌افشانی و پر شدن دانه گردید ولی عدد SPAD و حداکثر عملکرد فتوسیستم II (Fv/Fm) و عملکرد کوانتومی فتوسیستم  II(ΦPSII) فقط در مرحله پر شدن دانه با افزایش غلظت شوری کاهش معنی‌داری نشان داد. کاربرد قارچ میکوریزا سبب افزایش محتوای نسبی آب برگ، هدایت روزنه‌ای، Fv/Fm و ΦPSII و کاهش نشت الکترولیت در گیاه میزبان نسبت به شاهد گردید که این تغییرات بسته به گونه‌ قارچی با افزایش سطح شوری به طور معنی‌داری بیشتر بود. هدایت روزنه‌ای بیشترین همبستگی مثبت (77/0=r) و نشت الکترولیت بیشترین همبستگی منفی (85/0-=r) را با شاخص تحمل به شوری نشان دادند. کاهش عدد SPAD در مرحله پر شدن دانه با افزایش شوری نشان دهنده‌ی تخریب کلروفیل می‌باشد. عدد SPAD، همبستگی مثبت و معنی‌داری با شاخص تحمل به شوری و ΦPSII نشان داد. با توجه به نتایج آزمایش می‌توان بیان نمود گونه‌های G. mosseae و  G. geosporumبا افزایش محتوای نسبی آب برگ و کاهش نشت الکترولیت، منجر به بهبود تحمل گندم ‌در شرایط شورگردیدند.fa_IR
dc.format.extent235
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvaz, Iranen_US
dc.relation.ispartofتولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Productions (Agronomy, Breeding and Horticulture)en_US
dc.subjectگندمfa_IR
dc.subjectشوریfa_IR
dc.subjectمیکروبزاfa_IR
dc.subjectمحتوای نسبی آب برگfa_IR
dc.subjectهدایت روزنه‌ایfa_IR
dc.subjectاکولوژی گیاهان زراعیfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی گیاهان زراعیfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی گیاهیfa_IR
dc.subjectگیاه پزشکیfa_IR
dc.titleتأثیر سه گونه قارچ میکوریزا (Glomus SPP.) بر شاخص‌های فیزیولوژیک گندم در شرایط شورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار فیزیولوژی علف های هرز گروه زراعت ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue3
dc.citation.spage37
dc.citation.epage52


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد