| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:07:40Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:07:40Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:07:40Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:07:40Z | |
| dc.date.issued | 2014-10-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-08-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-09-21 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-06-31 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (1393). اثر دورهی رشد بر ارزش غذایی دو گونه مرتعی بیلهر (Dorema aucheri Boiss.) و کرفسکوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.) در مراتع ییلاقی دیشموک (استان کهگیلویه و بویراحمد). پژوهش های آبخیزداری, 27(3), 204-211. doi: 10.22092/wmej.2014.106906 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1019-9632 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/wmej.2014.106906 | |
| dc.identifier.uri | https://wmrj.areeo.ac.ir/article_106906.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/13556 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثر مرحله رشد بر ارزش غذایی دو گونه مرتعی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff) و بیلهر (aucheri Boiss Dorema) در مراتع ییلاقی شهرستان کهگیلویه، نمونه برداری در سه مرحلهی رشد رویشی، گلدهی و بذردهی انجام گرفت و در شرایط سایه، خشک و آسیاب شدند و ترکیبات شیمیایی آنها شامل پروتئینخام (CP)، چربی خام (EE)، خاکستر (Ash)، فسفر(P)، کلسیم (Ca)مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی ((NDF، مقدار الیاف نامحلول در شوینده اسیدی(ADF) در آزمایشگاه اندازهگیری و قابلیت هضم مادهی خشک (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) محاسبه گردیدند. برای مقایسه میانگینها از تجزیهی واریانس و آزمون توکی استفاده شد. نتایج نشان داد که ارزش غذایی علوفه هر دو گونه در مرحله رشد رویشی بیشتر از مراحل دیگراست. همچنین دوگونه از نظر پروتئینخام، خاکستر، فسفر، کلسیم، قابلیت هضمپذیری، انرژی متابولیسمی، مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی، مقدار الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در سه مرحله فنولوژی دارای تفاوت معنیداری (0.05 ≤P) با یکدیگر بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که ارزش غذایی گونه کرفس کوهی بیشتر از گونه بیلهر میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 411 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس | fa_IR |
| dc.publisher | Fars Agricultural and Natural Resources Research and Education Center | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های آبخیزداری | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Watershed Management Researches Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/wmej.2014.106906 | |
| dc.subject | ارزش غذایی | fa_IR |
| dc.subject | کرفس کوهی Kelussia odoratissima Mozaff | fa_IR |
| dc.subject | بیلهرDorema aucheri Boiss | fa_IR |
| dc.subject | شهرستان کهگیلویه | fa_IR |
| dc.subject | مراحل فنولوژی | fa_IR |
| dc.title | اثر دورهی رشد بر ارزش غذایی دو گونه مرتعی بیلهر (Dorema aucheri Boiss.) و کرفسکوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.) در مراتع ییلاقی دیشموک (استان کهگیلویه و بویراحمد) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 204 | |
| dc.citation.epage | 211 | |