نمایش مختصر رکورد

dc.date.accessioned1399-07-08T17:07:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:07:40Z
dc.date.available1399-07-08T17:07:40Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:07:40Z
dc.date.issued2014-10-23en_US
dc.date.issued1393-08-01fa_IR
dc.date.submitted2016-09-21en_US
dc.date.submitted1395-06-31fa_IR
dc.identifier.citation(1393). اثر دوره‌ی رشد بر ارزش غذایی دو گونه مرتعی بیلهر (Dorema aucheri Boiss.) و کرفس‌کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.) در مراتع ییلاقی دیشموک (استان کهگیلویه و بویراحمد). پژوهش های آبخیزداری, 27(3), 204-211. doi: 10.22092/wmej.2014.106906fa_IR
dc.identifier.issn1019-9632
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/wmej.2014.106906
dc.identifier.urihttps://wmrj.areeo.ac.ir/article_106906.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/13556
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثر مرحله رشد بر ارزش غذایی دو گونه  مرتعی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff) و بیلهر (aucheri Boiss  Dorema) در مراتع ییلاقی شهرستان کهگیلویه، نمونه برداری در سه مرحله‌ی رشد رویشی، گلدهی و بذردهی انجام گرفت و در شرایط سایه، خشک و آسیاب شدند و ترکیبات شیمیایی آن‌ها شامل پروتئین‌خام (CP)، چربی خام (EE)، خاکستر (Ash)، فسفر(P)، کلسیم (Ca)مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی ((NDF، مقدار الیاف نامحلول در شوینده اسیدی(ADF) در آزمایشگاه اندازه‌گیری و قابلیت هضم ماده‌ی خشک (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) محاسبه گردیدند. برای مقایسه میانگین‌ها از تجزیه‌ی واریانس و آزمون توکی استفاده شد. نتایج نشان داد که ارزش غذایی علوفه هر دو گونه در مرحله رشد رویشی بیشتر از مراحل دیگراست. همچنین دوگونه از نظر پروتئین‌خام، خاکستر، فسفر، کلسیم، قابلیت هضم‌پذیری، انرژی متابولیسمی، مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی، مقدار الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در سه مرحله فنولوژی دارای تفاوت معنی‌داری (0.05 ≤P) با یکدیگر بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که ارزش غذایی گونه کرفس کوهی بیشتر از گونه بیلهر می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent411
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارسfa_IR
dc.publisherFars Agricultural and Natural Resources Research and Education Centeren_US
dc.relation.ispartofپژوهش های آبخیزداریfa_IR
dc.relation.ispartofWatershed Management Researches Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/wmej.2014.106906
dc.subjectارزش غذاییfa_IR
dc.subjectکرفس کوهی Kelussia odoratissima Mozafffa_IR
dc.subjectبیلهرDorema aucheri Boissfa_IR
dc.subjectشهرستان کهگیلویهfa_IR
dc.subjectمراحل فنولوژیfa_IR
dc.titleاثر دوره‌ی رشد بر ارزش غذایی دو گونه مرتعی بیلهر (Dorema aucheri Boiss.) و کرفس‌کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.) در مراتع ییلاقی دیشموک (استان کهگیلویه و بویراحمد)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage204
dc.citation.epage211


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد