نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصمصامی, آرزوfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی, روح الهfa_IR
dc.contributor.authorشالویی, فردینfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی, گودرزfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:32:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:32:06Z
dc.date.available1399-07-08T22:32:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:32:06Z
dc.date.issued2017-09-23en_US
dc.date.issued1396-07-01fa_IR
dc.date.submitted2017-10-03en_US
dc.date.submitted1396-07-11fa_IR
dc.identifier.citationصمصامی, آرزو, رحیمی, روح اله, شالویی, فردین, هاشمی, گودرز. (1396). تأثیر نانوذرات نقره کلوئیدی بر برخی آنزیم های کبدی کپور معمولی (Cyprinus carpio. فیزیولوژی و تکوین جانوری, 10(3), 63-71.fa_IR
dc.identifier.issn1735-9880
dc.identifier.urihttp://qjaphd.sinaweb.net/article_542089.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/134624
dc.description.abstractزمینه و هدف:با وجود افزایش کاربرد نانو ذرات نقره در صنعت و محصولات مصرفی، در مورد سمیت آن به ویژه برای موجودات آبزی شناخت اندکی وجود دارد. با توجه به توسعه سریع فناوری نانو و کاربردهای گوناگون آن، داشتن اطلاعات کافی درباره عوارض جانبی احتمالی در اندام های بدن آبزیان بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، در این تحقیق به بررسی تعیین غلظت کشنده میانی(LC50) و تاثیر این ذرات بر آنزیم ­های کبدی ماهی کپور پرداخته­ شد.روش کار:84 عدد ماهی کپور به مدت 96 ساعت در معرض غلظت ­های 0، 0/1، 0/5، 1، 2/5، 5 و 10 میلی گرم بر لیتر نانو ذرات نقره قرار گرفتند و تلفات روزانه ثبت گردید. نتایج توسط نرم افزار Probit Analysesبررسی و غلظت کشنده میانی(LC50) محاسبه شد. سپس براساس LC50به دست آمده 84 عدد ماهی در 4 تیمار( 0، 0/02، 0/04، 0/11 میلی گرم بر لیتر) در 3 تکرار قرار گرفت. بعد از طی 14 روز، 2 عدد ماهی از هر تکرار پس از بیهوشی با پودر گل میخک و خون گیری از کبد آن­ها، تغییرات سطح آنزیم­ هایAST,ALP ,ALTاندازه­ گیری شد.یافته ها:نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که LC50در این ماهی 0/23 میلی گرم بر لیتر به دست آمد ه و غلظت­ های بررسی شده نانوذرات نقره با افزایش غلظت، در سطح آنزیم­ های کبدی افزایش معنی­داری نسبت به گروه کنترل از خود نشان دادند (0/05>Pنتیجه­ گیری:با توجه به نتایج پژوهش حاضر، نانو ذرات نقره دارای اثرات سمی بر آبزیان بوده و جلوگیری از رهایش عمدی یا تصادفی آن ها به زیست بوم های آبی باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent4937
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی و تکوین جانوریfa_IR
dc.subjectنانوذرات نقره، کپور معمولی،ASTfa_IR
dc.subjectALPfa_IR
dc.subjectALTfa_IR
dc.titleتأثیر نانوذرات نقره کلوئیدی بر برخی آنزیم های کبدی کپور معمولی (Cyprinus carpiofa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد. ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد. شهرکرد. ایرانfa_IR
dc.contributor.department2- استادیار گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد. شهرکرد. ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد. شهرکرد. ایران.fa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue3
dc.citation.spage63
dc.citation.epage71


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد