| dc.contributor.author | صمصامی, آرزو | fa_IR | 
| dc.contributor.author | رحیمی, روح اله | fa_IR | 
| dc.contributor.author | شالویی, فردین | fa_IR | 
| dc.contributor.author | هاشمی, گودرز | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:32:06Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:32:06Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-08T22:32:06Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-29T22:32:06Z |  | 
| dc.date.issued | 2017-09-23 | en_US | 
| dc.date.issued | 1396-07-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2017-10-03 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1396-07-11 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | صمصامی, آرزو, رحیمی, روح اله, شالویی, فردین, هاشمی, گودرز. (1396). تأثیر نانوذرات نقره کلوئیدی بر برخی آنزیم های کبدی کپور معمولی (Cyprinus carpio. فیزیولوژی و تکوین جانوری, 10(3), 63-71. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 1735-9880 |  | 
| dc.identifier.uri | http://qjaphd.sinaweb.net/article_542089.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/134624 |  | 
| dc.description.abstract | زمینه و هدف:با وجود افزایش کاربرد نانو ذرات نقره در صنعت و محصولات مصرفی، در مورد سمیت آن به ویژه برای موجودات آبزی شناخت اندکی وجود دارد. با توجه به توسعه سریع فناوری نانو و کاربردهای گوناگون آن، داشتن اطلاعات کافی درباره عوارض جانبی احتمالی در اندام های بدن آبزیان بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، در این تحقیق به بررسی تعیین غلظت کشنده میانی(LC50) و تاثیر این ذرات بر آنزیم های کبدی ماهی کپور پرداخته شد.روش کار:84 عدد ماهی کپور به مدت 96 ساعت در معرض غلظت های 0، 0/1، 0/5، 1، 2/5، 5 و 10 میلی گرم بر لیتر نانو ذرات نقره قرار گرفتند و تلفات روزانه ثبت گردید. نتایج توسط نرم افزار Probit Analysesبررسی و غلظت کشنده میانی(LC50) محاسبه شد. سپس براساس LC50به دست آمده 84 عدد ماهی در 4 تیمار( 0، 0/02، 0/04، 0/11 میلی گرم بر لیتر) در 3 تکرار قرار گرفت. بعد از طی 14 روز، 2 عدد ماهی از هر تکرار پس از بیهوشی با پودر گل میخک و خون گیری از کبد آنها، تغییرات سطح آنزیم هایAST,ALP ,ALTاندازه گیری شد.یافته ها:نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که LC50در این ماهی 0/23 میلی گرم بر لیتر به دست آمد ه و غلظت های بررسی شده نانوذرات نقره با افزایش غلظت، در سطح آنزیم های کبدی افزایش معنیداری نسبت به گروه کنترل از خود نشان دادند (0/05>Pنتیجه گیری:با توجه به نتایج پژوهش حاضر، نانو ذرات نقره دارای اثرات سمی بر آبزیان بوده و جلوگیری از رهایش عمدی یا تصادفی آن ها به زیست بوم های آبی باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 4937 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | فیزیولوژی و تکوین جانوری | fa_IR | 
| dc.subject | نانوذرات نقره، کپور معمولی،AST | fa_IR | 
| dc.subject | ALP | fa_IR | 
| dc.subject | ALT | fa_IR | 
| dc.title | تأثیر نانوذرات نقره کلوئیدی بر برخی آنزیم های کبدی کپور معمولی (Cyprinus carpio | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.contributor.department | کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد. ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد. شهرکرد. ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | 2- استادیار گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد. شهرکرد. ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناسی تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد. شهرکرد. ایران. | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 10 |  | 
| dc.citation.issue | 3 |  | 
| dc.citation.spage | 63 |  | 
| dc.citation.epage | 71 |  |