نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعصاره, رویاfa_IR
dc.contributor.authorمحمدنژاد شموشکی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorفغانی لنگرودی, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:31:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:31:41Z
dc.date.available1399-07-08T22:31:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:31:41Z
dc.date.issued2012-03-20en_US
dc.date.issued1391-01-01fa_IR
dc.date.submitted2015-05-25en_US
dc.date.submitted1394-03-04fa_IR
dc.identifier.citationعصاره, رویا, محمدنژاد شموشکی, مجید, فغانی لنگرودی, حمید. (1391). بررسی اثر دوره های گرسنگی بر برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون بچه ماهی کپور. فیزیولوژی و تکوین جانوری, 6(1)fa_IR
dc.identifier.issn1735-9880
dc.identifier.urihttp://qjaphd.sinaweb.net/article_541935.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/134479
dc.description.abstractزمینه و هدف:ماهیان ممکن است در طول دوره های قبل از صید و دوره­ های حمل و نقل گرسنگی را تجربه کنند. دوره ‏های محرومیت غذایی می­تواند طی مراحل اولیه تغذیه بر رویبرخی از پارامترهای خونی سرم خون ماهیان تاثیرگذار باشد.هدف از این پژوهش بررسی اثر دوره ­های گرسنگی بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون بچه ماهی کپوراست.روش کار: این آزمایش به مدت 6 هفته بر روی بچه ماهیان کپور(Cyprinus carpio)با وزن متوسط 132/0243/3 گرم انجام پذیرفت. بچه ماهیان در 2 تیمار غذادهی کامل و گرسنگی کامل و در 3تکرار در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی به مدت 6 هفته در شرایط یکسان پرورشی با یکدیگر مقایسه شدند. تیمار غذادهی در هر روز با توجه به وزن توده زنده در مقاطع زمانی مختلف با غذای تجاری به میزان 10% وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. برای آگاهی از تأثیر گرسنگی بر روی فاکتورهای خونی ماهی کپور، از هر تکرار، هر هفته یکبار تعداد 7-5 عدد بچه­ ماهی به­ طور تصادفی انتخاب و پس از بیهوش شدن توسط عصاره گل میخک با استفاده از قطع ورید ساقه دمی خون­ گیری شده و برای بررسی فاکتورهای خونی به آزمایشگاه فرستاده شدند.یافتههانتایجبهدستآمدهازاینتحقیقمشخصنمودکهبینتیمارهایموردبررسیازنظرفاکتورهای خونی نظیر کلسترول، گلوکز، کلسیم، تری­گلیسرید، فسفر، آلبومین، پروتئین و آهن سرم خون و نیز درصد بازماندگی بچه ماهیاناختلاف معنیداریمشاهده می شود (.005p). به طوری که کم ترین مقداراین فاکتورها در تیمار گرسنگی و بیشترین مقدار در تیمار غذادهی در انتهای دوره مشاهده میگردد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد با افزایش طول دوره گرسنگی فاکتورهای خونی مورد مطالعه سیر نزولی به خود خواهند گرفت.fa_IR
dc.format.extent2389
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی و تکوین جانوریfa_IR
dc.subjectگرسنگیfa_IR
dc.subjectفاکتورهای خونیfa_IR
dc.subjectبچه ماهی کپورfa_IR
dc.titleبررسی اثر دوره های گرسنگی بر برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون بچه ماهی کپورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، گروه شیلات، تنکابن. ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز، گروه شیلات، بندرگز. ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، گروه شیلات، تنکابن. ایران.fa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue1


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد