| dc.contributor.author | صادق زاده, سیدسعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | دانشیار, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرهومند, پرویز | fa_IR |
| dc.contributor.author | یزدیان, محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | هاشمی, سید محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:05:16Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:05:16Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:05:16Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:05:16Z | |
| dc.date.issued | 2020-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-09-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-07-05 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صادق زاده, سیدسعید, دانشیار, محسن, فرهومند, پرویز, یزدیان, محمد رضا, هاشمی, سید محمد. (1398). اثرات سطوح مختلف اسید آمینه والین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و بیان ژن های IGF-1 و انسولین در جوجههای گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 32(125), 89-108. doi: 10.22092/asj.2019.123483.1778 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-6436 | |
| dc.identifier.issn | 2588-6428 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2019.123483.1778 | |
| dc.identifier.uri | https://asj.areeo.ac.ir/article_121162.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12661 | |
| dc.description.abstract | این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح متفاوت والین بر عملکرد، خصوصیات و کیفیت لاشه و بیان ژنهای فاکتور رشد شبه انسولین (IGF-1) و انسولین در جوجههای گوشتی انجام گرفت. آزمایش با 250 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی، در 5 تیمار و 5 تکرار (در هر تکرار 10 پرنده) با 5 سطح ال-والین (100، 105، 110، 115 و 120 درصد نیازهای سویه راس) انجام شد. در 42 روزگی از هر تکرار یک قطعه جوجه جهت بررسی خصوصیات لاشه، کیفیت لاشه، IGF-1 سرم و بیان ژنهای IGF-1 و انسولین انتخاب شدند. بهبود افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل با مصرف سطح 110 درصد والین در تمام دورههای آغازین، رشد و پایانی مشاهده گردید. مصرف 110 درصد والین موجب افزایش درصد لاشه، سینه، ران و کاهش چربی محوطه بطنی در سن 42 روزگی گردید. بیان ژنهای IGF-1و انسولین در عضله سینه و بافت کبدی در 42 روزگی با مصرف 115 درصد والین افزایش نشان داد. سطح 110 درصد والین موجب بهبود پروتئین، ماده خشک، چربی و خاکستر گوشت گردید. مصرف سطح 115 درصد والین در 42 روزگی موجب افزایش غلظتIGF-1 سرم شد. به طور کلی، مصرف 10 درصد ال-والین بالاتر از نیازهای سویه راس از راه فعال کردن mTOR در نتیجه فسفوریله شدن S6k1 منجر به آغاز ترجمه mRNA و سنتز پروتئین و در نتیجه موجب افزایش بیان ژنهای IGF-1 و انسولین، عملکرد و کیفیت لاشه و کاهش درصد چربی محوطه بطنی در جوجههای گوشتی نر سویه راس 308 میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1531 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی (پژوهش و سازندگی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Sciences Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2019.123483.1778 | |
| dc.subject | انسولین | fa_IR |
| dc.subject | بیان ژن | fa_IR |
| dc.subject | جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | والین | fa_IR |
| dc.subject | IGF-1 | fa_IR |
| dc.title | اثرات سطوح مختلف اسید آمینه والین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و بیان ژن های IGF-1 و انسولین در جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی مرکز تحقیقات و کشاورزی استان قم | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 125 | |
| dc.citation.spage | 89 | |
| dc.citation.epage | 108 | |