نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, داودfa_IR
dc.contributor.authorیعقوبفر, اکبرfa_IR
dc.contributor.authorایلا, نیماfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:04:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:04:53Z
dc.date.available1399-07-08T17:04:53Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:04:53Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-02-07en_US
dc.date.submitted1395-11-19fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, داود, یعقوبفر, اکبر, ایلا, نیما. (1397). اثرات اسانس آویشن برعملکرد، متابولیت های سرم و سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 31(119), 19-30. doi: 10.22092/asj.2017.109527.1398fa_IR
dc.identifier.issn2588-6436
dc.identifier.issn2588-6428
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2017.109527.1398
dc.identifier.urihttps://asj.areeo.ac.ir/article_117295.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12525
dc.description.abstractهدف از انجام این پژوهش ارزیابی اثرات اسانس‌ آویشن بر عملکرد، خصوصیات لاشه، متابولیت‌های سرم و پاسخ ایمنی در جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی می‌باشد. تعداد 400 قطعه‌ جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس- 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 تیمار با پنج تکرار، هر تکرار مشتمل بر 20 پرنده تخصیص یافتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از جیره شاهد(بدون افزودنی) و جیره‌های حاوی 1/0، 15/0 و 2/0 درصد اسانس آویشن. نتایج نشان دادند که مکمل کردن جیره با اسانس‌ آویشن تاثیرمعنی‌داری بر متوسط وزن بدن، افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک روزانه، ضریب تبدیل غذایی و خصوصیات لاشه نداشت (05/0P>). افزودن اسانس آویشن به جیره جوجه‌های گوشتی روی متابولیت های سرم (گلوکز، تری گلیسرید، آلبومین و پروتئین و VLDL) اثر معنی داری نداشت (05/0P>)، ولی سطح کلسترول و LDL را به طور معنی داری کاهش و سطح HDL را بطور معنی داری افزایش داده بود (05/0P<). مکمل کردن جیره با اسانس آویشن پاسخ آنتی بادی را در برابر بیماری نیوکاسل وگلبول‌های قرمز گوسفند (SRBC) در سرم جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی به طور معنی داری افزایش داده بود (05/0P<)، اگرچه روی سطح ایمینوگلوبین G تاثیر معنی داری نداشت (05/0P>). این نتایج پیشنهاد می‌کنند که مکمل نمودن جیره با اسانس‌ آویشن باعث روند رو به افزایش نرخ رشد، تقویت سیستم ایمنی، کاهش سطح کلسترول و LDL در سرم گردیده و می‌تواند به عنوان محرک رشد و تقویت کننده پاسخ ایمنی در جیره جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی در نظر گرفته شود.fa_IR
dc.format.extent1887
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofعلوم دامی (پژوهش و سازندگی)fa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Sciences Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2017.109527.1398
dc.subjectآویشنfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectپاسخ ایمنیfa_IR
dc.subjectجوجه گوشتیfa_IR
dc.titleاثرات اسانس آویشن برعملکرد، متابولیت های سرم و سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرماییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.fa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج.fa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.fa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue119
dc.citation.spage19
dc.citation.epage30


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد