| dc.contributor.author | محمدی, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | یعقوبفر, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایلا, نیما | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:04:53Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:04:53Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:04:53Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:04:53Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-02-07 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-11-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدی, داود, یعقوبفر, اکبر, ایلا, نیما. (1397). اثرات اسانس آویشن برعملکرد، متابولیت های سرم و سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 31(119), 19-30. doi: 10.22092/asj.2017.109527.1398 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-6436 | |
| dc.identifier.issn | 2588-6428 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2017.109527.1398 | |
| dc.identifier.uri | https://asj.areeo.ac.ir/article_117295.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12525 | |
| dc.description.abstract | هدف از انجام این پژوهش ارزیابی اثرات اسانس آویشن بر عملکرد، خصوصیات لاشه، متابولیتهای سرم و پاسخ ایمنی در جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی میباشد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس- 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 تیمار با پنج تکرار، هر تکرار مشتمل بر 20 پرنده تخصیص یافتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از جیره شاهد(بدون افزودنی) و جیرههای حاوی 1/0، 15/0 و 2/0 درصد اسانس آویشن. نتایج نشان دادند که مکمل کردن جیره با اسانس آویشن تاثیرمعنیداری بر متوسط وزن بدن، افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک روزانه، ضریب تبدیل غذایی و خصوصیات لاشه نداشت (05/0P>). افزودن اسانس آویشن به جیره جوجههای گوشتی روی متابولیت های سرم (گلوکز، تری گلیسرید، آلبومین و پروتئین و VLDL) اثر معنی داری نداشت (05/0P>)، ولی سطح کلسترول و LDL را به طور معنی داری کاهش و سطح HDL را بطور معنی داری افزایش داده بود (05/0P<). مکمل کردن جیره با اسانس آویشن پاسخ آنتی بادی را در برابر بیماری نیوکاسل وگلبولهای قرمز گوسفند (SRBC) در سرم جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی به طور معنی داری افزایش داده بود (05/0P<)، اگرچه روی سطح ایمینوگلوبین G تاثیر معنی داری نداشت (05/0P>). این نتایج پیشنهاد میکنند که مکمل نمودن جیره با اسانس آویشن باعث روند رو به افزایش نرخ رشد، تقویت سیستم ایمنی، کاهش سطح کلسترول و LDL در سرم گردیده و میتواند به عنوان محرک رشد و تقویت کننده پاسخ ایمنی در جیره جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در نظر گرفته شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1887 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی (پژوهش و سازندگی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Sciences Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2017.109527.1398 | |
| dc.subject | آویشن | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | پاسخ ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.title | اثرات اسانس آویشن برعملکرد، متابولیت های سرم و سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج. | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 119 | |
| dc.citation.spage | 19 | |
| dc.citation.epage | 30 | |