| dc.contributor.author | پیوستگان, سینا | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرهومند, پرویز | fa_IR |
| dc.contributor.author | شهروز, رسول | fa_IR |
| dc.contributor.author | دلفانی, نگین | fa_IR |
| dc.contributor.author | طلاتپه, امیر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:04:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:04:07Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:04:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:04:07Z | |
| dc.date.issued | 2015-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-09-23 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-07-02 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پیوستگان, سینا, فرهومند, پرویز, شهروز, رسول, دلفانی, نگین, طلاتپه, امیر. (1393). اثرات سطوح مختلف کنجاله کانولا و مس بر عملکرد، حساسیت به آسیت و برخی فراسنجه-های خونی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 27(105), 259-272. doi: 10.22092/asj.2015.100756 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-6436 | |
| dc.identifier.issn | 2588-6428 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.100756 | |
| dc.identifier.uri | https://asj.areeo.ac.ir/article_100756.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12260 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف کنجاله کانولا (با سطوح صفر، 10 و 20%) و مس (با سطوح صفر، 125 و 250 میلی گرم در کیلوگرم) بر عملکرد، حساسیت به آسیت و برخی فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی، آزمایشی با 495 قطعه جوجه گوشتی نر (سویه راس 308) در یک آزمون فاکتوریل (3×3) در قالب طرح کاملا تصادفی با 9 تیمار و 5 تکرار و 11 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز اجرا شد. خوراک مصرفی در هیچ یک از دورههای آزمایش، تحت تاثیر تیمارهای آزمایش قرار نگرفت (05/0P>). استفاده از سطح 20 درصد کنجاله کانولا به طور معنیداری باعث کاهش اضافه وزن جوجهها و افزایش ضریب تبدیل خوراک در دوره آغازین گردید (05/0>P). افزودن مس به جیره در دوره رشد و کل دوره به طور معنیداری منجر به بهبود رشد (01/0>P) و ضریب تبدیل خوراک (05/0>P) گردید. سطح 20 درصد کنجاله کانولا، باعث افزایش معنیدار وزن نسبی کبد و قلب و نسبت وزن بطن راست به وزن کل بطنها در سن 42 روزگی گردید (05/0>P). با این حال مقدار هموگلوبین، مقدار هماتوکریت و تعداد اریتروسیتها تحت تاثیر گروههای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0P>). تفاوت معنیداری در غلظت پلاسمایی پروتئین کل و آنزیمهای مورد بررسی (آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، گاما-گلوتامیل ترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز) بین تیمارهای آزمایش در سن 42 روزگی مشاهده نشد (05/0P>)، اما هنگام استفاده از سطح 20 درصد کنجاله کانولا در جیره، غلظت آلبومین پلاسما کاهش یافت (05/0>P). به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از کنجاله کانولا تا سطح 20 درصد در جیره، تاثیر نامطلوبی بر عملکرد جوجههای گوشتی، بروز حساسیت به آسیت و فعالیت آنزیمهای پلاسمایی نداشت. همچنین افزودن مس به جیره بدون تاثیر بر القای حساسیت به آسیت و فراسنجههای خونی، باعث بهبود عملکرد جوجههای گوشتی در آزمایش حاضر گردید | fa_IR |
| dc.format.extent | 1124 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی (پژوهش و سازندگی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Sciences Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.100756 | |
| dc.title | اثرات سطوح مختلف کنجاله کانولا و مس بر عملکرد، حساسیت به آسیت و برخی فراسنجه-های خونی جوجه های گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 105 | |
| dc.citation.spage | 259 | |
| dc.citation.epage | 272 | |