نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپیوستگان, سیناfa_IR
dc.contributor.authorفرهومند, پرویزfa_IR
dc.contributor.authorشهروز, رسولfa_IR
dc.contributor.authorدلفانی, نگینfa_IR
dc.contributor.authorطلاتپه, امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:04:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:04:07Z
dc.date.available1399-07-08T17:04:07Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:04:07Z
dc.date.issued2015-01-21en_US
dc.date.issued1393-11-01fa_IR
dc.date.submitted2012-09-23en_US
dc.date.submitted1391-07-02fa_IR
dc.identifier.citationپیوستگان, سینا, فرهومند, پرویز, شهروز, رسول, دلفانی, نگین, طلاتپه, امیر. (1393). اثرات سطوح مختلف کنجاله کانولا و مس بر عملکرد، حساسیت به آسیت و برخی فراسنجه-های خونی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 27(105), 259-272. doi: 10.22092/asj.2015.100756fa_IR
dc.identifier.issn2588-6436
dc.identifier.issn2588-6428
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.100756
dc.identifier.urihttps://asj.areeo.ac.ir/article_100756.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12260
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثرات سطوح مختلف کنجاله کانولا (با سطوح صفر، 10 و 20­%) و مس (با سطوح صفر، 125 و 250 میلی گرم در کیلوگرم) بر عملکرد، حساسیت به آسیت و برخی فراسنجه­های خونی در جوجه­های گوشتی، آزمایشی با 495 قطعه جوجه گوشتی نر (­سویه راس 308) در یک آزمون فاکتوریل (3×3) در قالب طرح کاملا تصادفی با 9 تیمار و 5 تکرار و 11 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز اجرا شد. خوراک مصرفی در هیچ یک از دوره­های آزمایش، تحت تاثیر تیمارهای آزمایش قرار نگرفت (05/0P>). استفاده از سطح 20 درصد کنجاله کانولا به طور معنی­داری باعث کاهش اضافه وزن جوجه­ها و افزایش ضریب تبدیل خوراک در دوره آغازین گردید (05/0>P). افزودن مس به جیره در دوره رشد و کل دوره به طور معنی­داری منجر به بهبود رشد (01/0>P) و ضریب تبدیل خوراک (05/0>P) گردید. سطح 20 درصد کنجاله کانولا، باعث افزایش معنی­دار وزن نسبی کبد و قلب و نسبت وزن بطن راست به وزن کل بطن­ها در سن 42 روزگی گردید (05/0>P). با این حال مقدار هموگلوبین، مقدار هماتوکریت و تعداد اریتروسیت­ها تحت تاثیر گروه­های آزمایشی قرار نگرفتند (05/0P>). تفاوت معنی­داری در غلظت پلاسمایی پروتئین کل و آنزیم­های مورد بررسی (آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات ­آمینوترانسفراز، گاما-گلوتامیل ترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز) بین تیمارهای آزمایش در سن 42 روزگی مشاهده نشد (05/0P>)، اما هنگام استفاده از سطح 20 درصد کنجاله کانولا در جیره، غلظت آلبومین پلاسما کاهش یافت (05/0>P). به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از کنجاله کانولا تا سطح 20 درصد در جیره، تاثیر نامطلوبی بر عملکرد جوجه­های گوشتی، بروز حساسیت به آسیت و فعالیت آنزیم­های پلاسمایی نداشت. همچنین افزودن مس به جیره بدون تاثیر بر القای حساسیت به آسیت و فراسنجه­های خونی، باعث بهبود عملکرد جوجه­های گوشتی در آزمایش حاضر گردیدfa_IR
dc.format.extent1124
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofعلوم دامی (پژوهش و سازندگی)fa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Sciences Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.100756
dc.titleاثرات سطوح مختلف کنجاله کانولا و مس بر عملکرد، حساسیت به آسیت و برخی فراسنجه-های خونی جوجه های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue105
dc.citation.spage259
dc.citation.epage272


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد