نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرادیان, زهراfa_IR
dc.contributor.authorآزادبخت, فرشتهfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی, خدیجهfa_IR
dc.contributor.authorبازمکانی, رحیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:44:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:44:42Z
dc.date.available1399-07-08T21:44:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:44:42Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-12-31en_US
dc.date.submitted1396-10-10fa_IR
dc.identifier.citationمرادیان, زهرا, آزادبخت, فرشته, احمدی, خدیجه, بازمکانی, رحیم. (1396). ارزیابی ویژگی‌های جوانه‌زنی، رشد و میزان پرولین گیاه کنجد (Sesamum indicum L.) در شرایط تنش شوری. تحقیقات بذر, 7(24), 1-8.fa_IR
dc.identifier.issn2252-0961
dc.identifier.urihttp://seedresearch.gorganiau.ac.ir/article_600976.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/117235
dc.description.abstractبه منظورارزیابی اثرتنش شوری برویژگی­های جوانه­زنی و میزان پرولین گیاه کنجد، آزمایشی به صورت کاملاً تصادفی در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشگاه شاهد در سال 1395 در سه تکرار اجرا شد. تیمار آزمایش شامل تنش شوری در چهارسطح (صفر (آب مقطر)، 5/2، 5، 5/7 دسی‌زیمنس بر متر نمک طبیعی دریاچه قم) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تنش شوری تأثیر معنی‌داری برصفات درصد و سرعت جوانه­زنی، متوسط جوانه­زنی روزانه، طول ریشه­چه، ساقه­چه و نسبت بین آن­ها، وزن خشک گیاهچه، شاخص بنیه گیاهچه و میزان پرولین در سطح احتمال یک درصد داشت. تنش شوری باعث کاهش خصوصیات جوانه­زنی بذروویژگی­های رشد گیاهچه کنجد شد. نتایج مقایسات میانگین نشان داد که بیش­ترین درصد جوانه­زنی (66/99 درصد)، سرعت جوانه­زنی (58/8 بذر در روز)، متوسط جوانه­زنی روزانه (11/16 بذر)، طولریشه­چه (67/3 سانتی­متر)، طول ساقه‌چه (56/2 سانتی­متر)، وزن خشک گیاهچه (09/0 گرم)، شاخص بنیه وزنی گیاهچه (66/8) و شاخص بنیه طولی گیاهچه (35/619) در عدم تنش (شاهد) مشاهده شد. تنش شوری میزان پرولین گیاهچه کنجد را تحت تأثیرقرارداد و باعث افزایش آن شد.افزون بر این نتایج نشان داد بذر گیاه کنجد به تنش شوری حساس است و تنش 5/7 دسی­زیمنس بر متر بیش­ترین آسیب را به این گیاه می­رساند. می­توان با کاربرد فناوری پرایمینگ و استفاده از ارقام متحمل جوانه­زنی گیاه کنجد را در شرایط شوری بهبود و رشد بهتر گیاهچه را باعث گردید.fa_IR
dc.format.extent514
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofتحقیقات بذرfa_IR
dc.subjectبنیه بذرfa_IR
dc.subjectدرصد جوانه‌زنیfa_IR
dc.subjectکنجدfa_IR
dc.subjectمحتوی نسبی آبfa_IR
dc.titleارزیابی ویژگی‌های جوانه‌زنی، رشد و میزان پرولین گیاه کنجد (Sesamum indicum L.) در شرایط تنش شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی‌ارشد تکنولوژی بذر، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی‌ارشد تکنولوژی بذر، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی‌ارشد تکنولوژی بذر، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی‌ارشد تکنولوژی بذر، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue24
dc.citation.spage1
dc.citation.epage8
nlai.contributor.orcid0000-0002-2289-9710


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد