| dc.contributor.author | جهان, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | امیری, محمد بهزاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:29:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:29:00Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:29:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:29:00Z | |
| dc.date.issued | 2018-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-06-07 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-03-17 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جهان, محسن, امیری, محمد بهزاد. (1397). عوامل مؤثر بر کارآیی مصرف آب در کنجد، ذرت و لوبیا در پاسخ به کاربرد اسید سالیسیلیک تحت شرایط کمآبیاری. دانش کشاورزی وتولید پایدار, 28(1), 249-266. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4310 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4329 | |
| dc.identifier.uri | https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_7356.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111330 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور تعیین مؤلفههای اصلی در کارآیی مصرف آب کنجد (<em>Sesamum indicum</em> L.)، ذرت (<em>Zea mays</em> L.) و لوبیا (<em>Phaseolous vulgaris</em> L.)، و بررسی اثر مقادیر مختلف آبیاری و محلولپاشی اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگیهای رشدی این سه گونه گیاهی، آزمایشی در سال زراعی 94-1393 در دانشگاه فردوسی مشهد بهصورت کرتهای خردشده در قالب طرح پایهی بلوکهای کامل تصادفی به تفکیک برای سه گیاه کنجد، ذرت و لوبیا با سه تکرار انجام شد. سطوح آبیاری (50 و 100 درصد نیاز آبی گیاهان مورد مطالعه) در کرتهای اصلی و کاربرد (یک میلیمولار) و عدم کاربرد اسید سالیسیلیک در کرتهای فرعی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که در کنجد و ذرت، بیشترین عملکرد دانه در محلولپاشی اسید سالیسیلیک بدست آمد. متغیرها در کنجد به سه عامل، و در ذرت و لوبیا به دو عامل تجزیه شدند. در کنجد، ذرت و لوبیا عامل اول بهترتیب 44، 62 و 62 درصد از واریانس متغیرها را تبیین کرد. در کنجد متغیرهای عملکرد مادهی خشک، ارتفاع بوته، شاخص سطح برگ، فسفر خاک روی عامل اول و متغیرهای عملکرد دانه، وزن دانه در بوته، سرعت رشد محصول و کارآیی مصرف آب روی عامل دوم و هدایت الکتریکی خاک، نیتروژن خاک و اسیدیته خاک بیشترین بار را روی عامل سوم داشتند. در ذرت، متغیرهای عملکرد دانه، عملکرد مادهی خشک، وزن دانه در بوته، ارتفاع بوته، سرعت رشد محصول، شاخص سطح برگ و کارآیی مصرف آب روی عامل اول و متغیرهای نیتروژن خاک، هدایت الکتریکی، اسیدیته و فسفر خاک روی عامل دوم بیشترین بار را داشتند. در لوبیا، متغیرهای عملکرد دانه، عملکرد مادهی خشک، وزن دانه در بوته، سرعت رشد محصول، نیتروژن، فسفر و هدایت الکتریکی خاک و کارآیی مصرف آب روی عامل اول و متغیرهای شاخص سطح برگ، ارتفاع بوته و اسیدیته خاک روی عامل دوم قرار گرفتند. بهطورکلی، قرار گرفتن کارآیی مصرف آب در کنار متغیرهای شکل دهندهی عملکرد در یک عامل برای هر سه گیاه، حاکی از آن است که هر گونه تغییر در متغیرهای نامبرده، تغییر مستقیم در کارآیی مصرف آب را بهدنبال خواهد داشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 985 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | دانش کشاورزی وتولید پایدار | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTION | en_US |
| dc.subject | اسید آلی | fa_IR |
| dc.subject | آنالیز رشد | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد ماده خشک | fa_IR |
| dc.subject | نیاز آبی | fa_IR |
| dc.subject | هدایت الکتریکی خاک | fa_IR |
| dc.title | عوامل مؤثر بر کارآیی مصرف آب در کنجد، ذرت و لوبیا در پاسخ به کاربرد اسید سالیسیلیک تحت شرایط کمآبیاری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه اگروتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی گناباد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 249 | |
| dc.citation.epage | 266 | |