نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقمری, حسینfa_IR
dc.contributor.authorاحمد وند, گودرزfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:28:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:28:28Z
dc.date.available1399-07-08T21:28:28Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:28:28Z
dc.date.issued2015-01-21en_US
dc.date.issued1393-11-01fa_IR
dc.date.submitted2013-11-02en_US
dc.date.submitted1392-08-11fa_IR
dc.identifier.citationقمری, حسین, احمد وند, گودرز. (1393). ارزیابی خصوصیات لوبیا قرمز در شرایط تداخل علف‌های هرز با استفاده از مدل بولتزمن. دانش کشاورزی وتولید پایدار, 24(41), 91-101.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4310
dc.identifier.issn2476-4329
dc.identifier.urihttps://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_3301.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111143
dc.description.abstractچکیده <br />مصرف اصولی علف­کش­ها یکی از اهداف مهم کشاورزی پایدار محسوب می­شود. تحقق این هدف نیازمند دانش کافی ما از علف­های هرز و به­ویژه پدیده رقابت است. در همین جهت، به منظور بررسی اثر تداخل علف­های هرز بر برخی خصوصیات رشدی لوبیا قرمز آزمایشی به صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار در سال 1390 در مرکز تحقیقات و منابع طبیعی استان همدان به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمارهای تداخل و کنترل علف­های هرز تا 0، 10، 20، 30، 40 و 50 روز پس از سبز شدن گیاه زراعی بود. به منظور بررسی روند خصوصیات گیاه زراعی از مدل بولتزمن استفاده گردید. ارتفاع گیاه زراعی در تیمارهای تداخل روندی کاهشی داشت، در حالی­که با افزیش دوره­های کنترل روندی افزایشی در ارتفاع گیاه زراعی مشاهده  شد. افزایش طول دوره تداخل تعداد گره­های ساقه اصلی را کاهش داد. همچنین .تداخل علف­های هرز تعداد شاخه­های فرعی در بوته را  تحت تاثیر قرار داد. این صفت در تیمارهای تداخل روندی نزولی و در تیمارهای کنترل روندی صعودی داشت. طول غلاف تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت، به­طوری­که تیمار تداخل کامل علف­های هرز کمترین مقدار طول غلاف (56/6  سانتی­متر) را ایجاد کرد. تجزیه رگرسیون رابطه معکوس معنی­داری را در سطح احتمال 1 درصد بین تجمع ماده خشک علف­های هرز و خصوصیات بررسی شده لوبیا  شامل ارتفاع، تعداد گره­ در ساقه اصلی، تعداد شاخه­های فرعی و طول غلاف نشان داد. بنابراین، علف­های هرز قادر هستند از طریق محدود کردن منابع محیطی، رشد و توسعه لوبیا را  کاهش دهند و متعاقباً عملکرد نهایی را متأثر سازند.fa_IR
dc.format.extent209
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofدانش کشاورزی وتولید پایدارfa_IR
dc.relation.ispartofJOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTIONen_US
dc.subjectارتفاع بوتهfa_IR
dc.subjectتعداد گرهfa_IR
dc.subjectرقابتfa_IR
dc.subjectشاخه‌های فرعیfa_IR
dc.subjectطول غلافfa_IR
dc.subjectماده خشکfa_IR
dc.titleارزیابی خصوصیات لوبیا قرمز در شرایط تداخل علف‌های هرز با استفاده از مدل بولتزمنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue41
dc.citation.spage91
dc.citation.epage101


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد