| dc.contributor.author | رضائی چیانه, اسماعیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | پیرزاد, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرجامی, امیر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:28:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:28:27Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:28:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:28:27Z | |
| dc.date.issued | 2015-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-09-22 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-06-31 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رضائی چیانه, اسماعیل, پیرزاد, علیرضا, فرجامی, امیر. (1393). اثر باکتریهای تامین کننده نیتروژن، فسفر و گوگرد بر عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L). دانش کشاورزی وتولید پایدار, 24(4), 71-83. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4310 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4329 | |
| dc.identifier.uri | https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_3289.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111134 | |
| dc.description.abstract | چکیده<br /> کودهای بیولوژیکی در کشاورزی پایدار به عنوان یک جایگزین مناسب برای کودهای شیمیایی مطرح هستند و میتوانند باعث بهبود عملکرد کمی و کیفی گیاهان دارویی شوند. در این راستا، به منظور بررسی اثر کودهای بیولوژیکی بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گیاه دارویی زیره سبز آزمایشی در سال 1392در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار و هشت تیمار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی- شهرستان نقده اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل ازتو بارور-1 (حاوی باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن از جنس <em>ازتو باکتر</em>)، فسفاته بارور- 2 (باکتریهای حل کننده فسفات از جنس باسیلوس لنتوس و سودوموناس پوتید)، بیوسولفور (باکتریهای اکسید کننده گوگرد از جنس<em>تیوباسیلوس</em>)، ازتو بارور+ فسفاته بارور- 2، ازتو بارور-1+ بیوسولفور، فسفاته بارور- 2+ بیوسولفور، ازتو بارور-1+ فسفاته بارور- 2+ بیوسولفور و شاهد) بدون مصرف کودهای بیولوژیکی (بودند. نتایج نشان داد کاربرد کودهای بیولوژیک منجر به افزایش معنی دار اجزای عملکرد، و عملکرد دانه و اسانس گردید. در این میان تیمارهای ترکیبی نسبت به تیمارهای مصرف جداگانه بیشترین تاثیر را در افزایش صفات مورد مطالعه داشتند. بیشترین عملکرد دانه (66/550 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد اسانس (71/18 کیلوگرم در هکتار) به تیمار ترکیبی سه گانه ازتو بارور+ فسفاته بارور- 2+ بیوسولفور و کمترین مقادیر عملکرد دانه (67/389 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد اسانس (53/9 کیلوگرم در هکتار) به تیمار شاهد اختصاص داشت. به طور کلی، نتایج نشان داد استفاده از کودهای بیولوژیکی اثر معنی داری در بهبود عملکرد کمی و کیفی زیره سبز داشت.<br /> | fa_IR |
| dc.format.extent | 865 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | دانش کشاورزی وتولید پایدار | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTION | en_US |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد واجزای عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | کشاورزی پایدار | fa_IR |
| dc.subject | گیاه دارویی | fa_IR |
| dc.title | اثر باکتریهای تامین کننده نیتروژن، فسفر و گوگرد بر عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه گیاهان دارویی مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور مرکز نقده | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 71 | |
| dc.citation.epage | 83 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-6122-8728 | |