نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضائی چیانه, اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorپیرزاد, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorفرجامی, امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:28:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:28:27Z
dc.date.available1399-07-08T21:28:27Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:28:27Z
dc.date.issued2015-01-21en_US
dc.date.issued1393-11-01fa_IR
dc.date.submitted2013-09-22en_US
dc.date.submitted1392-06-31fa_IR
dc.identifier.citationرضائی چیانه, اسماعیل, پیرزاد, علیرضا, فرجامی, امیر. (1393). اثر باکتری‌های تامین کننده نیتروژن، فسفر و گوگرد بر عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L). دانش کشاورزی وتولید پایدار, 24(4), 71-83.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4310
dc.identifier.issn2476-4329
dc.identifier.urihttps://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_3289.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111134
dc.description.abstractچکیده<br /> کودهای بیولوژیکی در کشاورزی پایدار به عنوان یک جایگزین مناسب برای کودهای شیمیایی مطرح هستند و می­توانند باعث بهبود عملکرد کمی و کیفی گیاهان دارویی شوند. در این راستا، به منظور بررسی اثر کودهای بیولوژیکی  بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گیاه دارویی زیره سبز آزمایشی در سال 1392در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار و هشت تیمار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی- شهرستان نقده اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل ازتو بارور-1 (حاوی باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن از جنس <em>ازتو باکتر</em>)، فسفاته بارور- 2 (باکتریهای حل کننده فسفات از جنس باسیلوس لنتوس و سودوموناس پوتید)، بیوسولفور (باکتریهای اکسید کننده گوگرد از جنس<em>تیوباسیلوس</em>)، ازتو بارور+ فسفاته بارور- 2، ازتو بارور-1+ بیوسولفور، فسفاته بارور- 2+ بیوسولفور، ازتو بارور-1+ فسفاته بارور- 2+ بیوسولفور و شاهد) بدون مصرف کودهای بیولوژیکی (بودند. نتایج نشان داد کاربرد کودهای بیولوژیک منجر به افزایش معنی دار اجزای عملکرد، و عملکرد دانه و اسانس گردید. در این میان تیمارهای ترکیبی نسبت به تیمارهای مصرف جداگانه بیشترین تاثیر را در افزایش صفات مورد مطالعه داشتند. بیشترین عملکرد دانه (66/550 کیلو­گرم در هکتار) و عملکرد اسانس (71/18 کیلو­گرم در هکتار) به تیمار ترکیبی سه گانه ازتو بارور+ فسفاته بارور- 2+ بیوسولفور و کمترین مقادیر عملکرد دانه (67/389 کیلو­گرم در هکتار) و عملکرد اسانس (53/9 کیلو­گرم در هکتار) به تیمار شاهد اختصاص داشت. به طور کلی، نتایج نشان داد استفاده از کودهای بیولوژیکی اثر معنی داری در بهبود عملکرد کمی و کیفی زیره سبز داشت.<br />fa_IR
dc.format.extent865
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofدانش کشاورزی وتولید پایدارfa_IR
dc.relation.ispartofJOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTIONen_US
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectعملکرد واجزای عملکردfa_IR
dc.subjectکشاورزی پایدارfa_IR
dc.subjectگیاه داروییfa_IR
dc.titleاثر باکتری‌های تامین کننده نیتروژن، فسفر و گوگرد بر عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاهان دارویی مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور مرکز نقدهfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue4
dc.citation.spage71
dc.citation.epage83
nlai.contributor.orcid0000-0001-6122-8728


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد