نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیزدان پاک, آناهیتاfa_IR
dc.contributor.authorاستوان, هادیfa_IR
dc.contributor.authorحسامی, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorغیبی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:03:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:03:02Z
dc.date.available1399-07-08T21:03:02Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:03:02Z
dc.date.issued2020-03-20en_US
dc.date.issued1399-01-01fa_IR
dc.date.submitted2019-02-06en_US
dc.date.submitted1397-11-17fa_IR
dc.identifier.citationیزدان پاک, آناهیتا, استوان, هادی, حسامی, شهرام, غیبی, مهدی. (1399). ارزیابی تاثیر شستشو، پوست گیری و نگه داری در یخچال بر کاهش میزان باقی مانده چهار آفت کش (دیازینون، ایمیداکلوپرید، پریمیکارب و استامی پراید) در خیار گلخانه ای (Cucumis sativus var:vista). فصلنامه محیط زیست جانوری, 12(1), 427-434. doi: 10.22034/aej.2020.105708fa_IR
dc.identifier.issn2008-4218
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.105708
dc.identifier.urihttp://www.aejournal.ir/article_105708.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101802
dc.description.abstract<strong>از آن­ جایی ­که باقی ­مانده آفت ­کش ­ها در محصولات خوراکی به ­طور بالقوه سمی هستند، یکی از نگرانی ­های بزرگ سلامتی محسوب می ­شوند. آن ­ها ممکن است اثرات نامطلوب مانند سرطان، اثرات بر تولید­مثل، عوارض سیستم ایمنی و عصبی در­پی داشته باشند. یکی از اهداف مهم برنامه ­های مدیریتی­، کاهش آلودگی ناشی از باقی ­مانده آفت ­کش ­ها در محیط و مواد غذایی است. آماده ­سازی غذا به ­شدت بر روی باقی ­مانده­ های آفت ­کش ­ها و ایمنی غذا تأثیر می ­گذارد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات شستشو، پوست ­گیری و نگه ­داری در یخچال بر روی مواد باقی ­مانده از چهار سموم دفع آفات نمونه ­برداری </strong><strong>محصول </strong><strong>تحت </strong><strong>اثر </strong><strong>سموم دیازینون،</strong><strong>­ایمیداکلوپرید، پریمیکارب و استامی ­پراید </strong><strong>در خیارهای گلخانه ­ای است. در این تحقیق ابتدا نمونه های خیار پس از اسپری برداشت شد و غلظت سم </strong><strong>با </strong><strong>استفاده </strong><strong>از </strong><strong>دستگاه </strong><strong>کروماتوگرافی </strong><strong>مایع با کارائی بالا </strong><strong>مجهز </strong><strong>به </strong><strong>آشکار </strong><strong>ساز­ فرابنفش و مرئی </strong><strong>(HPLC-DAD)</strong><strong> مورد </strong><strong>سنجش </strong><strong>قرار </strong><strong>گرفت. در این بخش، فرآیندهای ­زیر ­مورد ­بررسی ­قرار ­گرفتند. شستشو با آب آشامیدنی: نمونه ­ها در آب آشامیدنی به ­مدت 10 دقیقه غوطه ­ور شده و دارای سایش 10 ثانیه بوده ­اند. عملیات ریختن: در قسمت دیگر، برای ارزیابی اثر لایه ­برداری با چاقو و تلاش برای حتی حذف ضخامت پوست گرفته شده برای همه نمونه ­ها از همان اندازه، عملیات ذخیره ­سازی در دمای 4 درجه سانتی ­گراد:­ در میزان کاهش سموم مربوطه. برای انجام این مرحله از مطالعه ابتدا 1 کیلوگرم نمونه بعد از برداشت به آزمایشگاه منتقل شد. در آزمایشگاه نمونه ­ها در نایلون پلاستیکی در یخچال قرار گرفتند و در دمای 4 درجه سانتی ­گراد نگه ­داری شدند. در روزهای 2 ،­5 ،­7 ،­10 ،­14، 17، 21 حدود یک چهارم کیلوگرم نمونه از یخچال خارج شد و استخراج سم بر روی آن­ ها انجام شد. درنهایت این نتیجه حاصل شد که روش ­های مورد بررسی به ­عنوان روش­ های ساده و موثر پردازش می ­تواند برای کاهش و حتی حذف آفت کش ­ها در محصولات گلخانه ­ای به ­عنوان تکنیک­ های پردازش خانگی یا تجاری استفاده شود.­ بر­این اساس، پوست­ گیری یکی از تکنیک ­های مهم با بیش ­ترین تاثیر­گذاری در کاهش باقی­ مانده آفت­ کش ­ها در خیار گلخانه ­ای است (0/05</strong><strong>></strong><strong>P</strong><strong>). </strong><strong>مقایسۀ میانگین میزان چهار مخلوط آفت­ کش­ ها تفاوت بین نمونه ­های پوست شده و بدون پوست معنی ­دار بود و روش شستشو در مقام دوم برای کاهش باقی ­مانده آفت­ کش ­ها است که تأثیر این روش بستگی به نوع آفت­ کش ­ها و مکان­ های تحت تاثیر قرار می­ گیرد. در نهایت این تحقیق بیانگر که انطباق این روش ­ها با</strong><strong> (PHI (Per Interval Harvest خطرات باقی مانده آفت کش ها را کاهش می دهد.</strong>fa_IR
dc.format.extent1616
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherشرکت مهندسین مشاور شیل آمایشfa_IR
dc.publisherShil Amayesh Consulting Engineering Companyen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه محیط زیست جانوریfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Environmenten_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.105708
dc.subjectباقی مانده آفت کشfa_IR
dc.subjectدیازینونfa_IR
dc.subjectایمیداکلوپریدfa_IR
dc.subjectپریمیکاربfa_IR
dc.subjectاستامی پرایدfa_IR
dc.subjectکروماتوگرافی مایع با کارائی بالاfa_IR
dc.titleارزیابی تاثیر شستشو، پوست گیری و نگه داری در یخچال بر کاهش میزان باقی مانده چهار آفت کش (دیازینون، ایمیداکلوپرید، پریمیکارب و استامی پراید) در خیار گلخانه ای (Cucumis sativus var:vista)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتغذیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue1
dc.citation.spage427
dc.citation.epage434


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد