دوره 30, شماره 1

 

ارسال های اخیر

  • سنجش تغییرات ساختاری در ترجیحات مصرف‌کنندگان خیار وارداتی در فدراسیون روسیه 

    فتاحی اردکانی, احمد؛ رضوانی, محمد؛ بستان, یدالله؛ سخی, فاطمه (موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI), 2022-05-22)
    تحریم‌های غرب نسبت به فدراسیون روسیه و اقدام متقابل فدراسیون روسیه در سال 2014 و تحریم واردات مواد غذایی از غرب شامل اتحادیه اروپا، امریکا، استرالیا، کانادا و نروژ این فرضیه را تداعی می‌کند که ممکن است تغییراتی در ترجیحات ...

  • ارزیابی اثر سطوح درآمدی بر امنیت غذایی خانوارها در استان تهران 

    شعبان زاده خوشرودی, مهدی؛ جاودان, ابراهیم؛ اسفنجاری کناری, رضا (موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI), 2022-05-22)
    بر اساس گزارش­ های وزارت بهداشت ایران، وضعیت ناامنی غذایی در استان تهران جدی است و بخش قابل‌توجهی از جمعیت استان با کمبود مواد مغذی در سبد غذایی خود مواجه ‏اند؛ این مسئله سبب شده تا ابتلا به انواع بیماری‌ها در میان خانوارهای ...

  • آسیب‏ پذیری خانوارهای شهری از افزایش قیمت مواد غذایی: مطالعة موردی شهرستان آزادشهر 

    فخفوری, حوریه؛ موسوی, سید حبیب الله؛ هنرور, محمدرضا؛ اژدری, سمیه (موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI), 2022-05-22)
    مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح اثرگذاری افزایش قیمت شدید مواد غذایی در سال 1397 بر الگوی تغذیه خانوار و نیز تعیین سطح آسیب ‏پذیری مصرف‏ کنندگان طراحی و انجام شد. بدین منظور، میزان آسیب ‏پذیری خانوارهای شهری در شهرستان آزادشهر ...

  • بررسی و تعیین الگوی صادراتی خرمای ایران به تفکیک ارقام 

    رفیعی, حامد؛ قریشی, سجاد؛ میرباقری, سید شهاب؛ باستانی, مهدی (موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI), 2022-05-22)
    خرما یکی از مهم­ترین محصولات صادراتی در بخش کشاورزی ایران است. سهم قابل توجه خرما از صادرات غیرنفتی ایران گویای اهمیت تولید و صادرات این محصول نسبت به سایر محصولات کشاورزی است. از این­رو، در مطالعه پیش رو، با بهره ­گیری ...

  • تأثیر واردات برنج بر روی قیمت و مصرف داخلی آن با استفاده از تکنیک SURE در نظام تقاضای معکوس 

    یاسری, حسن؛ دلاور, امین؛ یاوری, غلامرضا (موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI), 2022-05-22)
    برنج دومین محصول راهبردی بعد از گندم و از پرمصرف‌ترین و مهم‏ترین محصولات غذایی در سبد مصرفی خانوارها در کشور محسوب می‌شود. رشد جمعیت، مصرف و تقاضای روزافزون، نوسان‏های قیمت و اثرات رفاهی ناشی از تغییرات مقدار و قیمت برنج ...

  • بهینه‌یابی واردات و تولید گوشت قرمز ایران بأ تأکید بر پایداری منابع آب 

    فتحی, فاطمه؛ شیخ زین الدین, آذر؛ فرج زاده, زکریا (موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI), 2022-05-22)
    برای تأمین پروتیئن حیوانی خانوارهای ایران، گوشت قرمز از اهمیت بالایی برخوردار است. اما  عرضه این محصول در سال‌های گذشته از چالش‌های عمده‌ای از جمله نوسان‏ های ارزی، قاچاق دام به کشورهای همسایه و واردات گوشت منجمد با ارز ...

  • تبیین آثار انتشار آلودگی و بهره‌برداری از منابع طبیعی بر امنیت غذایی 

    نوروزی, حسین؛ یزدانی, سعید (موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI), 2022-05-22)
    امنیت غذایی  دارای ابعاد گوناگون در حوزه‏ های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، منابع طبیعی و محیط زیست و از مهم‏ترین مؤلفه‌های توسعه است. منابع طبیعی و محیط زیست در حیات و توسعه جوامع بشری و برقراری امنیت غذایی نقش و اهمیت به‏سزا ...