| dc.contributor.author | باقری, حمیدرضا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | لادن مقدم, علیرضا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | دانائی, الهام | fa_IR | 
| dc.contributor.author | عبدوسی, وحید | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1402-04-31T14:25:19Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2023-07-22T14:25:20Z |  | 
| dc.date.available | 1402-04-31T14:25:19Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2023-07-22T14:25:20Z |  | 
| dc.date.issued | 2022-05-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1401-03-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2022-06-20 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1401-03-30 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | باقری, حمیدرضا, لادن مقدم, علیرضا, دانائی, الهام, عبدوسی, وحید. (1401). اثر محلولپاشی نانوکلاتهای آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر میزان عناصر و فعالیت آنزیمی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita). فصلنامه  گیاه و زیست فناوری ایران, 17(1), 11-23. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 1735-5028 |  | 
| dc.identifier.uri | https://biology.garmsar.iau.ir/article_692767.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1012762 |  | 
| dc.description.abstract | این تحقیق به منظور بررسی اثرات محلولپاشی نانوکلاتهای آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر میزان عناصر و فعالیت آنزیمی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita)، بصورت طرح کاملاً تصادفی، طراحی و اجرا شد. محلولپاشی گیاهان با سه سطح از نانوکلاتهای آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز(2، 4 و 6 میلیگرم در لیتر) صورت گرفت که این آزمایش شامل 13 تیمار، هر کدام با 3 تکرار، هر تکرار حاوی 3 گیاه و در مجموع 117 گلدان بود. در این طرح نشاهای 4 تا 6 برگی نعناع فلفلی در بستر مناسب(پیتماس، ماسه بادی و خاک رس به نسبت 1:1:1) کشت شد. محلولپاشی سه مرتبه به فاصله یک هفته انجام و پس از گذشت دو هفته نمونهبرداری و ارزیابی صفات از جمله فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز و پراکسیداز، میزان آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز و درصد اسانس، انجام شد. نتایج نشان داد که اثر تیمار بر آهن برگ در غلظتهای مختلف تیماری در سطح 5% و در بقیه صفات مورد ارزیابی در سطح 1% معنیدار شد. همچنین بیشترین فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز و پراکسیداز و میزان آهن برگ در تیمار نانوکلات آهن 6 میلیگرم در لیتر، بیشترین پتاسیم برگ در تیمار نانوکلات پتاسیم 6 میلیگرم در لیتر، بیشترین منگنز برگ در تیمار نانوکلات منگنز 6 میلیگرم در لیتر، بیشترین میزان کلسیم برگ در تیمار نانوکلات کلسیم 6 میلیگرم در لیتر و بالاترین درصد اسانس در تیمار نانوکلات آهن 4 میلیگرم در لیتر بود. کمترین میزان تمام صفات مورد ارزیابی در تیمار شاهد بود. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 1156 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | فصلنامه  گیاه و زیست فناوری ایران | fa_IR | 
| dc.subject | آهن | fa_IR | 
| dc.subject | پتاسیم | fa_IR | 
| dc.subject | کلسیم | fa_IR | 
| dc.subject | منگنز | fa_IR | 
| dc.subject | نانوکلات | fa_IR | 
| dc.subject | گیاهان دارویی | fa_IR | 
| dc.title | اثر محلولپاشی نانوکلاتهای آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر میزان عناصر و فعالیت آنزیمی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita) | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری، گیاهان دارویی ادویهای و نوشابهای، گروه علوم باغبانی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم باغی و  زراعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، واحد علوم تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 17 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  | 
| dc.citation.spage | 11 |  | 
| dc.citation.epage | 23 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-2494-2011 |  |