نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorباقری, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorلادن مقدم, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorدانائی, الهامfa_IR
dc.contributor.authorعبدوسی, وحیدfa_IR
dc.date.accessioned1402-04-31T14:25:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-07-22T14:25:20Z
dc.date.available1402-04-31T14:25:19Zfa_IR
dc.date.available2023-07-22T14:25:20Z
dc.date.issued2022-05-22en_US
dc.date.issued1401-03-01fa_IR
dc.date.submitted2022-06-20en_US
dc.date.submitted1401-03-30fa_IR
dc.identifier.citationباقری, حمیدرضا, لادن مقدم, علیرضا, دانائی, الهام, عبدوسی, وحید. (1401). اثر محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر میزان عناصر و فعالیت آنزیمی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita). فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران, 17(1), 11-23.fa_IR
dc.identifier.issn1735-5028
dc.identifier.urihttps://biology.garmsar.iau.ir/article_692767.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1012762
dc.description.abstractاین تحقیق به منظور بررسی اثرات محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر میزان عناصر و فعالیت آنزیمی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita)، بصورت طرح کاملاً تصادفی، طراحی و اجرا شد. محلول‌پاشی گیاهان با سه سطح از نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز(2، 4 و 6 میلی‌گرم در لیتر) صورت گرفت که این آزمایش شامل 13 تیمار، هر کدام با 3 تکرار، هر تکرار حاوی 3 گیاه و در مجموع 117 گلدان بود. در این طرح نشاهای 4 تا 6 برگی نعناع فلفلی در بستر مناسب(پیت‌ماس، ماسه بادی و خاک رس به نسبت 1:1:1) کشت شد. محلول‌پاشی سه مرتبه به فاصله یک هفته انجام و پس از گذشت دو هفته نمونه‌برداری و ارزیابی صفات از جمله فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز و پراکسیداز، میزان آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز و درصد اسانس، انجام شد. نتایج نشان داد که اثر تیمار بر آهن برگ در غلظت‌های مختلف تیماری در سطح 5% و در بقیه صفات مورد ارزیابی در سطح 1% معنی‌دار شد. همچنین بیشترین فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز و پراکسیداز و میزان آهن برگ در تیمار نانوکلات آهن 6 میلی‌گرم در لیتر، بیشترین پتاسیم برگ در تیمار نانوکلات پتاسیم 6 میلی‌گرم در لیتر، بیشترین منگنز برگ در تیمار نانوکلات منگنز 6 میلی‌گرم در لیتر، بیشترین میزان کلسیم برگ در تیمار نانوکلات کلسیم 6 میلی‌گرم در لیتر و بالاترین درصد اسانس در تیمار نانوکلات آهن 4 میلی‌گرم در لیتر بود. کمترین میزان تمام صفات مورد ارزیابی در تیمار شاهد بود.fa_IR
dc.format.extent1156
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسارfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه گیاه و زیست فناوری ایرانfa_IR
dc.subjectآهنfa_IR
dc.subjectپتاسیمfa_IR
dc.subjectکلسیمfa_IR
dc.subjectمنگنزfa_IR
dc.subjectنانوکلات‌fa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleاثر محلول‌پاشی نانوکلات‌های آهن، پتاسیم، کلسیم و منگنز بر میزان عناصر و فعالیت آنزیمی گیاه نعناع فلفلی(Mentha piperita)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گیاهان دارویی ادویه‌‌ای و نوشابه‌ای، گروه علوم باغبانی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم باغی و زراعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، واحد علوم تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایرانfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue1
dc.citation.spage11
dc.citation.epage23
nlai.contributor.orcid0000-0003-2494-2011


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد