نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبابایی نژاد, بهروزfa_IR
dc.contributor.authorدادخواه, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorآلبوغبیش, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorرستمی, مجیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T20:58:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T20:58:50Z
dc.date.available1399-07-08T20:58:50Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T20:58:50Z
dc.date.issued2017-01-20en_US
dc.date.issued1395-11-01fa_IR
dc.date.submitted2016-05-01en_US
dc.date.submitted1395-02-12fa_IR
dc.identifier.citationبابایی نژاد, بهروز, دادخواه, علیرضا, آلبوغبیش, جعفر, رستمی, مجید. (1395). اثر دگرآسیبی بقایای چغندرقند و کلزا بر پیچک صحرایی در شرایط آزمایشگاه. بوم شناسی گیاهان زراعی, 12(4), 19-26. doi: 10.22034/aej.2017.528625fa_IR
dc.identifier.issn2423-7957
dc.identifier.issn2423-7965
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2017.528625
dc.identifier.urihttp://www.agroecojournal.com/article_528625.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100312
dc.description.abstractبه منظور تعیین اثرات دگرآسیبی غلظت‏ های صفر، 5، 10، 15، 20 و 25% عصاره آبی بقایای چغندرقند و کلزا بر جوانه‎زنی و رشد اولیه پیچک صحرایی، آزمایشی به صورت طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی مجتمع آموزش عالی شیروان انجام شد. درصد و سرعت جوانه‎زنی، طول ساقه‎چه و ریشه‏ چه و وزن خشک ساقه‎چه و ریشه‏ چه پیچک صحرایی تحت تأثیر غلظت‎های مختلف عصاره آبی چغندرقند و کلزا قرار گرفت. بیشترین اثر بازدارندگی بر درصد جوانه‏ زنی مربوط به عصاره آبی چغندرقند از غلظت 10% به بالا مشاهده شد که از جوانه‎زنی بذور پیچک صحرایی ممانعت نمود. تأثیر بازدارنده عصاره آبی کلزا بر سرعت جوانه‎زنی نسبت به درصد جوانه‎زنی بیشتر بود به طوری که در بالاترین غلظت، سرعت جوانه‎زنی 8/34% نسبت به شاهد کاهش نشان داد. حساسیت طول ریشه‎چه در غلظت 5% عصاره آبی بیشتر از ساقه‏ چه بود، طول ریشه‎چه تحت عصاره آبی چغندرقند و کلزا به ترتیب 75 و 5/47% و طول ساقه‏ چه نیز به ترتیب 5/40 و 5/19% به طور معنی‎داری نسبت به شاهد کاهش داشت. اثر بازدارندگی عصاره‏ آبی در غلظت 5% بر وزن خشک ساقه‎چه بیشتر از وزن خشک ریشه‎چه مشاهده شد و وزن خشک ساقه‎چه تحت عصاره آبی چغندرقند و کلزا به ترتیب 6/49 و 1/52% و وزن خشک ریشه‎چه به ترتیب 4/9 تا 2/28% نسبت به شاهد کاهش معنی‏ دار نشان دادند. بنابراین، بقایای چغندرقند و کلزا توانایی مطلوبی در مهار علف هرز پیچک صحرایی دارد که در کاهش مصرف علف‎کش‏ ها و مدیریت علف‏های هرز در کشاورزی پایدار پیشنهاد می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent418
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Miyaneh Branchen_US
dc.relation.ispartofبوم شناسی گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofAgroecology Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2017.528625
dc.subject آللوپاتیfa_IR
dc.subject کنترل طبیعیfa_IR
dc.subject مهار زیستیfa_IR
dc.subject مهار علف هرزfa_IR
dc.titleاثر دگرآسیبی بقایای چغندرقند و کلزا بر پیچک صحرایی در شرایط آزمایشگاهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد زراعت، مجتمع آموزش عالی شیروان، شیروان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت، مجتمع آموزش عالی شیروان، شیروان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس جنگل و مرتع، اداره منابع طبیعی و آبخیزداری امیدیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد علف‎های هرز، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue4
dc.citation.spage19
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد