مرور دوره 25, شماره 3 بر اساس تاریخ انتشار
در حال نمایش موارد 1 - 16 از 16
-
مطالعه تنوع گونه ای و فراوانی ماهیان دریاچه شهدای خلیج فارس، چیتگر- تهران
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)این مطالعه به منظور تعیین ترکیب گونه ای و وضعیت فراوانی جمعیت ماهیان دریاچه چیتگر در مهر 1393 انجام گردید. بدین منظور تعداد 34 ایستگاه در پیکره آبی دریاچه انتخاب و نمونه برداری با تورهای گوشگیر محاصره ای و پرتابی صورت ...
-
بررسی برخی خصوصیات زیستی ماهی مخرج لولهای Rhodeus amarus) ) در رودخانه های سفیدرود استان گیلان و سیاهرود استان مازندران
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه ترکیب سنی، نسبت جنسی، الگوی رشد و هماوری ماهی مخرج لولهای Rhodeus amarus در رودخانه های سفیدرود و سیاهرود بود. جمعا 423 نمونه ماهی از بهمن 1391 تا خرداد 1392 بصورت ماهانه صید شد. در ...
-
اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد، بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر تغذیهای باکتریهای Lactobacillus plantarum ، Lactobacillus bulgaricus جدا شده از روده ماهی شیربت بر روی عملکرد رشد، بازماندگی و فلور میکروبی روده کپور معمولی انجام شد. 480 قطعه ...
-
بررسی ارتباط بین چندشکلی ژن میوستاتین و صفات کمی ماهی قزلآلای رنگین-کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) با روش PCR-SSCP
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)در مطالعه حاضر توالی ژن میوستاتین قزل آلای رنگین کمانبررسی و ارتباط بین چندشکلیهای تک نوکلئوتیدی (SNPs) این ژن با صفات کمی رشد با استفاده از روش توالی یابی و PCR-SSCP مورد آنالیز قرار گرفت. به همین منظور تعداد 20 عدد ...
-
اثرات عصاره آبی برگ مورد(Myrtus communis) بر تغییرات کیفی قزلآلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss)، شکم خالی، نگهداری شده در دمای 4 درجه سلسیوس
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)قزلآلای رنگین کمان پس از صید شدیداً مستعد فساد میکروبی، هیدرولیتیک (Hydrolytic) و اکسیداسیون چربیها میباشد. بنابراین استفاده از مواد نگهدارنده جهت افزایش عمر ماندگاری این محصول ضرورت دارد. عصاره برگ مورد دارای خواص ...
-
تاثیر جایگزینی غذای تجاری با کرم خاکی بر شاخصهای رشد، بقاء، تعداد لاروهای حاصل و مقاومت لاروها در برابر استرس شوری در ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)در مطالعه حاضر تاثیر جایگزینی کرمخاکی Eisenia foetida با غذای تجاری بر رشد، بقاء، تعداد لاروهای حاصل و مقاومت لاروها در برابر استرسهای محیطی ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح ...
-
اثر متقابل جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآورده های فرعی کشاورزی و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscana
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)این تحقیق به منظور بررسی تاثیر جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآوردههای فرعی کشاورزی (سبوس گندم، سبوس برنج و ترکیب سبوس گندم/برنج) و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscana ...
-
یافته علمی: بررسی تولید اولیه با استفاده از روش سنجش از دور و میدانی در خوریات ماهشهر(خوزستان-خلیج فارس)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)فیتوپلانکتونها با فتوسنتزشان دی اکسید کربن اضافه جو را جذب می کنند و نقش تعدیل کنندگی در آب و هوا بازی می کنند(Moll, 2012). مطالعات نشان داده است که محیط های آبی می توانند نیمی از دی اکسید کربن اتمسفر را جذب کنند لذا مطالعات ...
-
یافته علمی: بررسی برخی شاخص های زیستی سیاه ماهی Capoeta buhsei در حوضه رودخانه قره چای ساوه
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)این مطالعه در رودخانه قره چای ساوه در ماه های مرداد 90، بهمن90 وآبان91، انجام گرفت. ماهیان توسط دستگاه ضربه برقی Electroshocker)) با قدرت 7/1 کیلو وات و جریان مستقیم و ولتاژ 300-200 ولت صید گردید. ماهیان پس از صید در فرمالین ...
-
بررسی عملکرد شناساگر تازگی در بسته بندی هوشمند فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی مدت نگهداری در یخچال
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)بسته بندی هوشمند مواد غذایی، بسته بندی جدیدی است که در دهه های اخیر در کشور های توسعه یافته مورد استفاده قرار گرفته و هدف آن سلامت، کیفیت و امنیت محصول می باشد. با توجه به اهمیت محصولات شیلاتی در سبد غذایی خانوار و فسادپذیری ...
-
یافته علمی:تاثیرنوسانات شوری بر میزان رشد، زیتوده و رنگدانه کلروفیل a و کارتنوئید ریزجلبک Nannochloropsis oculata
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)ریزجلبکها در ابتدای زنجیره غذایی آبزیان دریایی قرار دارند و از ضروریات غذایی سالنهای تکثیر آبزیان مختلف دریایی از جمله دو کفهایها، نرمتنان، مراحل لاروی سخت پوستان و مراحل اولیه رشد برخی ماهیها هستند. ریزجلبکها ...
-
یافته علمی:تأثیر پوشش کیتوزان و اسانس بنه (Pistacia atlantica subsp. kurdica) بر روند اکسیداسیون چربی ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی دوره نگهداری
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)ماهیان و فرآوردههای آنها، با وجود ارزش غذایی بالا، در برابر فساد اکسیداتیو بسیار حساس هستند و ویژگیهای کیفی آنها طی نگهداری در اثر فساد باکتریایی و اکسیداتیو کاهش پیدا میکند (Mexis et al., 2009). برای به تعویق انداختن ...
-
تأثیر سولفات سدیم، هیدروکسیدآلومینیوم و استات آلومینیوم بر پوستهزدایی سیست آرتمیا (Artemia franciscana)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)سیست آرتمیا از جمله غذاهای زنده در صنعت آبزی پروری می باشد که دارای پوسته سخت بوده و لازم است قبل از استفاده، پوسته زدایی شود. لذا هدف از این مطالعه تعیین ماده شیمیایی موثر پوسته زدا با غلظت مناسب و کارایی بالا جهت انجام ...
-
تاثیر مکمل معدنی نانوذره اکسید منگنز بر عملکرد رشد و یاختههای خونی بچه ماهی انگشت قد قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum 1792)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)این پژوهش به منظور بررسی کاربرد نانوذره اکسید منگنز (Mn2O3) به عنوان مکمل معدنی غذایی بر شاخصهای رشد و گلبولهای قرمز و سفید بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طراحی گردید. تعداد 450 قطعه بچه ماهی قزلآلا ...
-
تعیین پراکنش و برآورد زیتوده جلبکهای دریایی به ساحل آورده شده در آبهای ساحلی دریای عمان
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)این طرح جهت برآورد زیتوده جلبکهای دریایی به ساحل آورده شده بر اساس جنس در سواحل استان سیستان و بلوچستان در سال 1390 اجرا گردید. ایستگاههای تنگ، پزم، چابهار و بریس به عنوان مناطق پر تراکم و جود و لیپار به ترتیب در غرب و شرق ...
-
یافته علمی: مطالعه رابطه بین اندازه ماهی و شدت آلودگی به برخی تک یاختگان انگلی ماهیان مولی Poecilia latipinna) ) قنات جرقویه اصفهان
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2016-10-01)قنات حسن آباد جرقویه واقع در استان اصفهان از جمله چشمههای آب گرم محسوب میشود که به دلیل مناسب بودن شرایط فیزیکوشیمیایی آب آن ماهی زینتی مولی قادر به زیست در آن می باشد. این ماهی از سوی مردم محلی آن منطقه به این قنات معرفی ...



