تاثیر جایگزینی غذای تجاری با کرم خاکی بر شاخصهای رشد، بقاء، تعداد لاروهای حاصل و مقاومت لاروها در برابر استرس شوری در ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri)
(ندگان)پدیدآور
احمدی فرد, نصرالهستوده, محسنایمانی, احمدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر تاثیر جایگزینی کرمخاکی Eisenia foetida با غذای تجاری بر رشد، بقاء، تعداد لاروهای حاصل و مقاومت لاروها در برابر استرسهای محیطی ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح کاملاٌ تصادفی در 4 تیمار شامل، تیمار 1 (100% غذای تجاری)، تیمار 2 (25%کرمخاکی+75%غذای تجاری)، تیمار 3 (50%کرمخاکی+50%غذای تجاری) و تیمار 4 (75%کرمخاکی+25% غذای تجاری) با سه تکرار طراحی شد. ماهیان دمشمشیری به میزان 3 درصد وزن بدن تغذیه شدند. بعد از یک دوره آزمایش 60 روزه، شاخصهای رشد و بقاء ماهی دم شمشیری تغذیه شده با جیرههای مختلف غذایی تحت تاثیر نوع جیره قرار نگرفت(05/0p). درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و بقاء بطور معنیداری در جنس ماده بیشتر از جنس نر بود. بیشترین تعداد لارو حاصل در تیمار 2 (25%کرمخاکی) مشاهده شد که نسبت به تیمار شاهد اختلاف معنیداری داشت (05/0>p). در تیمار 4 (75%کرمخاکی) لاروها در برابر استرس محیطی بطور معنی داری مقاومت کمتری نسبت به سایر تیمارها نشان دادند (05/0>p). با توجه به تحقیق حاضر تعداد لاروهای حاصله در ماهیان دم شمشیری تغدیه شده با جایگزینی 25% افزایش معنی دار و چشمگیری نسبت به تیمار شاهد داشت. از اینرو استفاده از سطوح پایین جایگزینی 25 درصد پودر کرم خاکی به جای غذای تجاری در پرورش ماهیان دم شمشیری میتواند برای تغذیه این ماهیان مناسب باشد.
کلید واژگان
کرم خاکیماهی دم شمشیری
استرس شوری
لاروهای حاصل.
تغذيه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-10-011395-07-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهدانشگاه ارومیه- دانشکده منابع طبیعی - گروه شیلات
دانشگاه ارومیه
شاپا
1026-13542322-5998




