یافته علمی: مطالعه رابطه بین اندازه ماهی و شدت آلودگی به برخی تک یاختگان انگلی ماهیان مولی Poecilia latipinna) ) قنات جرقویه اصفهان
(ندگان)پدیدآور
خلجی, مهتابسرخوش, جعفرامینی, شهرهصیامی, مسعودزنگنه, مسعوداسدالله, سعیدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
قنات حسن آباد جرقویه واقع در استان اصفهان از جمله چشمههای آب گرم محسوب میشود که به دلیل مناسب بودن شرایط فیزیکوشیمیایی آب آن ماهی زینتی مولی قادر به زیست در آن می باشد. این ماهی از سوی مردم محلی آن منطقه به این قنات معرفی شده است . ماهی مولی از دستهی Poeciliidae و با نام علمی Poecilia latipinna شناخته میشود. مولیها از دستهی ماهیهای زندهزا هستند. تمام مولیها با رنگهای سفید و سیاه ،پرتقالی، قرمز، زرد، نارنجی و رنگارنگ و حتی تیرههای دو رگه دیده میشوند. مولیها علاقه شدیدی به خوردن غذاهای گیاهی مثل کاهوی نیم پز و اسفناج پخته و یا کاهوی خشک و جلبکها به مقدار کافی دارند. نکته مهم در پرورش مولیها دمای نگهداری آنها ست که ما بین 26 تا28 درجه است. pHمورد نیاز برای این ماهی7 تا 8 است. امروزه با توجه به گسترش تمایل مردم به نگهداری ماهیان زینتی در ایران و جهان توجه به بهداشت و بیماریهای ماهیان آکواریومی نیز گسترش یافته است. با وجود کنترل بهداشتی و اقدامات پیشگیری کننده از وقوع بیماری همواره در پرورش ماهیان آکواریومی امکان بروز بیماریهای مختلف وجود دارد. در حدود 10 هزار گونه اتگل در سطح یا داخل بدن ماهی زندگی می کند (سید مرتضایی و همکاران، 1386). گونههای متعددی از تک یاختگان که در محیط آب زیست میکنند دارای زندگی آزاد و برخی دیگر زندگی انگلی دارند. توانایی آنها در تکثیر سریع در سطح و یا داخل بدن ماهیان، بیماری زایی آنها را به طور محسوسی افزایش میدهد. در بروز بیماریهای انگلی عوامل مختلفی دخیل هستند به طور مثال در آلودگی انگل ایک استرس، کیفیت بد آب و سرد شدن ناگهانی، شرایط را برای آلودگی این انگل بیشتر میکند(et al., 2009 Osman).
کلید واژگان
ماهیان آکواریومیمولی
انگل ایک
انگل کاستیا
اصفهان
بهداشت و بيماريهاي آبزيان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-10-011395-07-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
صنعتی اصفهانصنعتی اصفهان
دانشگاه آزاد تهران
صنعتی اصفهان
صنعتی اصفهان
صنعتی اصفهان
شاپا
1026-13542322-5998




