| dc.contributor.author | جعفری, صادق | fa_IR |
| dc.contributor.author | برزگری, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-17T22:01:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-03-07T22:01:41Z | |
| dc.date.available | 1399-12-17T22:01:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-03-07T22:01:41Z | |
| dc.date.issued | 2020-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-08-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جعفری, صادق, برزگری, علی. (1399). بررسی عوامل تغذیهای و ترکیب بدنی دانشآموزان ورزشکار منتخب مقطع متوسطه شهر همدان. مجله علوم پزشکی رازی, 27(9), 88-97. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6424-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/784868 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: دانش نگرش و شیوههای تغذیهای نیز یکی از موارد قابل توجه است که بر سلامت دانشآموزان مؤثر است. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی سطح عوامل تغذیهای (دانش نگرش، شیوههای تغذیهای) و ترکیب بدنی دانشآموزان ورزشکار منتخب مقطع متوسطه شهر همدان بود.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی 372 نفر از دانشآموزان ۱۵ تا ۱۸ ساله در سال تحصیلی 97-98 در 4 گروه (پسر ورزشکار، پسر غیرورزشکار، دختر ورزشکار، دختر غیرورزشکار) و هر گروه 93 نفر به صورت خوشهای تصادفی انتخاب شدند. پس از سنجش دانش، نگرش و شیوههای تغذیهای دانشآموزان از طریق پرسشنامه (پارمنتر و واردل) و ارزیابی شاخص توده بدنی با سنجش قد و وزن، تحلیل نتایج در سطح آماری 05/0P< و با آزمون واریانس یک طرفه بررسی شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین سطح دانش همچنین سطح نگرش تغذیهای دانشآموزان دختر و پسر، ورزشکار و غیرورزشکار تفاوت معنادار نبود. اما نمرات شیوههای تغذیهای گروها تفاوت معنادار داشت. همچنین بین میزان شاخص توده بدنی دانشآموزان دختر و پسر، ورزشکار و غیرورزشکار تفاوت معنادار بود. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد، شاخص توده بدنی با دانش تغذیهای همبستگی منفی و با نگرش تغذیهای همبستگی منفی و معنادار بود، اما همبستگی شاخص توده بدنی با شیوههای تغذیهای معنادار نبود.
نتیجهگیری: طبق نتایج، دانشآموزان وضعیت تغذیهای نامناسبی دارند. با ارتقاء دانش، نگرش تغذیهای و فعالیت ورزشی میتوان با اصلاح شیوههای تغذیهای و تغییرات مثبت در ترکیب بدنی، سلامتی آنها را بهبود بخشید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 680 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | دانش تغذیه ای | fa_IR |
| dc.subject | نگرش تغذیه ای | fa_IR |
| dc.subject | شیوه های تغذیه ای | fa_IR |
| dc.subject | شاخص توده بدنی | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذیه | fa_IR |
| dc.title | بررسی عوامل تغذیهای و ترکیب بدنی دانشآموزان ورزشکار منتخب مقطع متوسطه شهر همدان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه پیام نور، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه پیام نور، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 9 | |
| dc.citation.spage | 88 | |
| dc.citation.epage | 97 | |