• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    الگوی تغذیه شیرخواران کوچکتر از دو سال در مناطق مختلف غرب تهران

    (ندگان)پدیدآور
    نجم آبادی, شهاندختکاظمی, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.300 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
      در این مطالعه که به صورت مقطعی و توصیفی انجام گردید، 820 شیرخوار کوچکتر از 2 سال ساکن در مناطق 2،5، 6،9 و 18 شهرداری تهران مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت طبقه ای خوشه ای تصادفی صورت گرفت. در این تحقیق مشخص شد که شروع تغذیه با شیر مادر تنها در 7/29% از شیرخواران ظرف یکساعت اول بعد از تولد بوده است. آغوز (colostrums) به 94% از شیرخواران خورانده شده بود. در کودکان بزرگتر از 6 ماه میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماهه اول بعد از تولد 6/59% بود. 5/15% از کودکان بزرگتر از 6 ماه نیز در 6 ماهه اول بعد از تولد به صورت غالب از شیر مادر استفاده کرده اند.   بیش از 59% از شیرخواران بزرگتر از یکسال از تغذیه با شیر مادر بهره مند بوده اند تغذیه با شیر مادر بعد از یکسالگی دارای روند نزولی واضحی بود و درصد زیادی از کودکان در 16-18 ماهگی از شیر مادر گرفته شدند.   در 3/87% از شیرخواران مورد بررسی، تغذیه کمکی در بین ماههای چهارم تا ششم شروع شده بود و شایعترین سن شروع غذاهای کمکی پایان پنج ماهگی و اوائل 6 ماهگی بود.  
    کلید واژگان
    1- تغذیه 2- تغذیه شیرخواران 3- تغذیه با شیرمادر 4- تغذیه انحصاری با شیرمادر 5- تغذیه غالب با شیرمادر 6- تغذیه کمکی
    پزشکی اجتماعی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    1999-12-01
    1378-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1764-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595869

    Related items

    Showing items related by title, author, creator and subject.

    • بررسی عوامل تغذیه‌ای و ترکیب بدنی دانش‌آموزان ورزشکار منتخب مقطع متوسطه شهر همدان 

      جعفری, صادق؛ برزگری, علی (دانشگاه علوم پزشکی ایران, 2020-11-01)
      زمینه و هدف: دانش نگرش و شیوه‌های تغذیه‌ای نیز یکی از موارد قابل توجه است که بر سلامت دانش‌آموزان مؤثر است. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی سطح عوامل تغذیه­ای (دانش نگرش، شیوه‌های تغذیه‌ای) و ترکیب بدنی دانش‌آموزان ورزشکار ...

    • ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران دریافت کنندۀ تغذیۀ روده ای ( انترال) در بخش مراقبت های ویژۀ بیمارستان های شهرستان آمل 

      نچواک, مصطفی؛ هدایتی, صفورا؛ حجازی, نجمه؛ معتمدی مطلق, علی؛ شفیع زاده, عبدالله؛ شجاعی, مرضیه (دانشگاه علوم پزشکی ایران, 2018-01-01)
      زمینه و هدف: مراقبت‌های تغذیه‌ای مناسب نقش مهمی در روند درمان بیماران بستری به خصوص با شرایط بحرانی دارد و سوء تغذیه اثرات منفی بسیاری بر وضعیت بیمار دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای بیماران با تغذیه روده‌ای ...

    • تعیین تاثیر مکمل تغذیه‌ای خوراکی بر وضعیت تغذیه‌ای مددجویان تحت همودیالیز یک بیمارستان نظامی 

      عبادی, عباس؛ طیبی, علی؛ آفاقی, عفت (دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله, 2021-03-01)
      زمینه و هدف: سوء تغذیه از مشکلات شایع مددجویان همودیالیزی است که کاهش کیفیت زندگی، افزایش بستری شدن در بیمارستان و افزایش مرگ و میر را به دنبال دارد. ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای یکی از تعیین کننده‌های اصلی وضعیت بالینی این ...

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب