ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران دریافت کنندۀ تغذیۀ روده ای ( انترال) در بخش مراقبت های ویژۀ بیمارستان های شهرستان آمل
(ندگان)پدیدآور
نچواک, مصطفیهدایتی, صفوراحجازی, نجمهمعتمدی مطلق, علیشفیع زاده, عبداللهشجاعی, مرضیهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: مراقبتهای تغذیهای مناسب نقش مهمی در روند درمان بیماران بستری به خصوص با شرایط بحرانی دارد و سوء تغذیه اثرات منفی بسیاری بر وضعیت بیمار دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت تغذیهای بیماران با تغذیه رودهای در بخش مراقبتهای ویژه بود.
روش کار: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 85 بیمار در چهار بخش مراقبتهای ویژه در دو بیمارستان در شهرستان آمل در در طول مدت بستری مورد مطالعه قرار گرفتند. امتیازAPACHE IV برای بیماران تعیین شد. میزان شیوع سوء تغذیه بر اساس ارزیابی جامع ذهنی، برخی شاخصهای آنتروپومتریک و بیوشیمیایی خونی مرتبط با سوء تغذیه، همچنین میزان دریافت نیازهای تغذیهای تعیین و با میزان نیاز بیمار مقایسه گردید.
یافتهها: بر اساس ارزیابی جامع ذهنی شیوع سوء تغذیه در زمان بستری (6/42%) و در زمان ترخیص (%5/83) تعیین شدکه افزایش معنادار داشته است (001/0>p). شاخصهای آنتروپومتری مرتبط با وضعیت تغذیهای، سطح کراتینین (001/0=p) و لنفوسیت تام خون (001/0>P) در زمان ترخیص نسبت به زمان بستری کاهش معناداری داشته است. متوسط میزان دریافت انرژی و پروتئین به میزان معناداری کمتر از میزان نیاز بوده است. ارتباط منفی معناداری بین اندازههای آنتروپومتری و برخی شاخص بیوشیمیایی با میزان سوء تغذیه در زمان ترخیص دیده شد.
نتیجهگیری: شیوع سوء تغذیه در مدت بستری پیشرفت داشته است. محلولهای دست ساز، کفایت تامین انرژی و پروتئین مورد نیاز بیمار را نداشت. شاخصهای آنتروپومتری و برخی شاخصهای بیوشیمیایی با بروز و پیشرفت سوء تغذیه در بیماران مرتبط بودند.
کلید واژگان
مراقبت های تغذیه ایسوء تغذیه
ارزیابی جامع ذهنی
تغذیه روده ای
علوم تغذیه
شماره نشریه
163تاریخ نشر
2018-01-011396-10-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایراندانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران.
شاپا
2228-70432228-7051
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
الگوی تغذیه شیرخواران کوچکتر از دو سال در مناطق مختلف غرب تهران
نجم آبادی, شهاندخت؛ کاظمی, احمد (دانشگاه علوم پزشکی ایران, 1999-12-01)در این مطالعه که به صورت مقطعی و توصیفی انجام گردید، 820 شیرخوار کوچکتر از 2 سال ساکن در مناطق 2،5، 6،9 و 18 شهرداری تهران مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت طبقه ای خوشه ای تصادفی صورت گرفت. در این تحقیق مشخص ...
-
بررسی عوامل تغذیهای و ترکیب بدنی دانشآموزان ورزشکار منتخب مقطع متوسطه شهر همدان
جعفری, صادق؛ برزگری, علی (دانشگاه علوم پزشکی ایران, 2020-11-01)زمینه و هدف: دانش نگرش و شیوههای تغذیهای نیز یکی از موارد قابل توجه است که بر سلامت دانشآموزان مؤثر است. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی سطح عوامل تغذیهای (دانش نگرش، شیوههای تغذیهای) و ترکیب بدنی دانشآموزان ورزشکار ...
-
تعیین تاثیر مکمل تغذیهای خوراکی بر وضعیت تغذیهای مددجویان تحت همودیالیز یک بیمارستان نظامی
عبادی, عباس؛ طیبی, علی؛ آفاقی, عفت (دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله, 2021-03-01)زمینه و هدف: سوء تغذیه از مشکلات شایع مددجویان همودیالیزی است که کاهش کیفیت زندگی، افزایش بستری شدن در بیمارستان و افزایش مرگ و میر را به دنبال دارد. ارزیابی وضعیت تغذیهای یکی از تعیین کنندههای اصلی وضعیت بالینی این ...




