نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنچواک, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, صفوراfa_IR
dc.contributor.authorحجازی, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorمعتمدی مطلق, علیfa_IR
dc.contributor.authorشفیع زاده, عبداللهfa_IR
dc.contributor.authorشجاعی, مرضیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:17:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:17:56Z
dc.date.available1399-08-23T09:17:56Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:17:56Z
dc.date.issued2018-01-01en_US
dc.date.issued1396-10-11fa_IR
dc.identifier.citationنچواک, مصطفی, هدایتی, صفورا, حجازی, نجمه, معتمدی مطلق, علی, شفیع زاده, عبدالله, شجاعی, مرضیه. (1396). ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران دریافت کنندۀ تغذیۀ روده ای ( انترال) در بخش مراقبت های ویژۀ بیمارستان های شهرستان آمل. مجله علوم پزشکی رازی, 24(163), 92-104.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4882-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595983
dc.description.abstractزمینه و هدف: مراقبت‌های تغذیه‌ای مناسب نقش مهمی در روند درمان بیماران بستری به خصوص با شرایط بحرانی دارد و سوء تغذیه اثرات منفی بسیاری بر وضعیت بیمار دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای بیماران با تغذیه روده‌ای در بخش مراقبت‌های ویژه بود. روش کار: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 85 بیمار در چهار بخش مراقبت‌های ویژه در دو بیمارستان در شهرستان آمل در در طول مدت بستری مورد مطالعه قرار گرفتند. امتیازAPACHE IV برای بیماران تعیین شد. میزان شیوع سوء تغذیه بر اساس ارزیابی جامع ذهنی، برخی شاخص‌های آنتروپومتریک و بیوشیمیایی خونی مرتبط با سوء تغذیه، همچنین میزان دریافت نیازهای تغذیه‌ای تعیین و با میزان نیاز بیمار مقایسه گردید. یافته‌ها: بر اساس ارزیابی جامع ذهنی شیوع سوء تغذیه در زمان بستری (6/42%) و در زمان ترخیص (%5/83) تعیین شدکه افزایش معنادار داشته است (001/0>p). شاخص‌های آنتروپومتری مرتبط با وضعیت تغذیه‌ای، سطح کراتینین (001/0=p) و لنفوسیت تام خون (001/0>P) در زمان ترخیص نسبت به زمان بستری کاهش معناداری داشته است. متوسط میزان دریافت انرژی و پروتئین به میزان معناداری کمتر از میزان نیاز بوده است. ارتباط منفی معناداری بین اندازه‌های آنتروپومتری و برخی شاخص بیوشیمیایی با میزان سوء تغذیه در زمان ترخیص دیده شد. نتیجه‌گیری: شیوع سوء تغذیه در مدت بستری پیشرفت داشته است. محلول‌های دست ساز، کفایت تامین انرژی و پروتئین مورد نیاز بیمار را نداشت. شاخص‌های آنتروپومتری و برخی شاخص‌های بیوشیمیایی با بروز و پیشرفت سوء تغذیه در بیماران مرتبط بودند.  fa_IR
dc.format.extent647
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectمراقبت های تغذیه ایfa_IR
dc.subjectسوء تغذیهfa_IR
dc.subjectارزیابی جامع ذهنیfa_IR
dc.subjectتغذیه روده ایfa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران دریافت کنندۀ تغذیۀ روده ای ( انترال) در بخش مراقبت های ویژۀ بیمارستان های شهرستان آملfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue163
dc.citation.spage92
dc.citation.epage104


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد