| dc.contributor.author | قهرمانی, آمنه | fa_IR |
| dc.contributor.author | گنجی مقدم, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرجانی, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-01-10T23:52:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-03-30T23:52:15Z | |
| dc.date.available | 1402-01-10T23:52:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-03-30T23:52:15Z | |
| dc.date.issued | 2022-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2021-01-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-10-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قهرمانی, آمنه, گنجی مقدم, ابراهیم, مرجانی, علی. (1401). ارزیابی خصوصیات فنولوژیک، مورفولوژیک و پومولوژیک برخی از ارقام و ژنوتیپهای شلیل در شرایط اقلیمی استان خراسان رضوی. علوم باغبانی, 36(1), 87-101. doi: 10.22067/jhs.2021.68236.1012 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.68236.1012 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_40041.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944155 | |
| dc.description.abstract | یکـی از مشـکلات عمده پرورشدهندگان شلیل عـدم دسترسی به ارقام جدید و پر محصول و استفاده از ارقام ناشناخته است که میزان تولید، بازارپسندی و کیفیت محصول آنها کم مـیباشـد. این پژوهش بهمنظور مقایسه، گروهبندی و انتخاب ژنوتیپهای برتر از نظر صفات رشدی، مورفولوژیک و پومولوژیک 10 ژنوتیپ و رقم شلیل ('فلامینو‘، 'نکتارد‘، 'هنری‘، 'شانیاریا‘، 'رویزیانا‘، 'تاج شماره-1 و -2‘، 'شلیل شماره-1‘، 'آندروس‘ و 'سانگلد‘ بهعنوان شاهد) بهصورت آزمایش بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سالهای 1398-1397 در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اجرا شد. ارقام و ژنوتیپهای مورد بررسی از نظر صفات فنولوژیک، مورفولوژیک، پومولوژیک و بیوشیمیایی تفاوت معنیداری نشان دادند. زودگلترین ارقام شلیل، 'فلامینو‘، 'نکتارد‘ و 'سانگلد‘ (هفته چهارم اسفند) و 'هنری‘ و 'تاج شماره-2‘ دیرگلترین (هفته اول فروردین) بودند. نتایج تست پانل نشان داد که 'فلامینو‘، 'هنری‘ و 'شانیاریا‘ دارای بالاترین رتبه از نظر میانگین حسی صفات رنگ، بافت، بو و طعم بودند. 'فلامینو‘ دارای بیشترین سبزینگی برگ (91/36) بود. 'هنری‘ با 6/44 کیلوگرم عملکرد، 55/3 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع سفتی بافت میوه و 39/16 درصد مواد جامد محلول از نظر صفات بیوشیمیایی، برتری آماری نشان داد. 'فلامینو‘ و 'شلیل شماره-1‘ بهترتیب با میانگین 76/138 و 51/129 گرم، بیشترین وزن میوه را داشتند که در مقایسه با شاهد افزایش 97/32 و 19/28 درصدی نشان دادند. در مجموع 'فلامینو‘، 'نکتارد‘ و 'هنری‘ به دلیل داشتن صفات پومولوژیک و فنولوژیک بالا بهعنوان ارقام برتر شلیل برای کشت در شرایط اقلیمی استان خراسان رضوی قابل توصیه میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 577 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.68236.1012 | |
| dc.subject | تست پانل | fa_IR |
| dc.subject | دوره گلدهی | fa_IR |
| dc.subject | سبزینگی برگ | fa_IR |
| dc.subject | شاخص طعم میوه | fa_IR |
| dc.subject | میوه کاری | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی خصوصیات فنولوژیک، مورفولوژیک و پومولوژیک برخی از ارقام و ژنوتیپهای شلیل در شرایط اقلیمی استان خراسان رضوی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه کشاورزی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، بجنورد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، بجنورد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 36 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 87 | |
| dc.citation.epage | 101 | |