نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقهرمانی, آمنهfa_IR
dc.contributor.authorگنجی مقدم, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorمرجانی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-10T23:52:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-30T23:52:15Z
dc.date.available1402-01-10T23:52:14Zfa_IR
dc.date.available2023-03-30T23:52:15Z
dc.date.issued2022-05-22en_US
dc.date.issued1401-03-01fa_IR
dc.date.submitted2021-01-09en_US
dc.date.submitted1399-10-20fa_IR
dc.identifier.citationقهرمانی, آمنه, گنجی مقدم, ابراهیم, مرجانی, علی. (1401). ارزیابی خصوصیات فنولوژیک، مورفولوژیک و پومولوژیک برخی از ارقام و ژنوتیپ‌های شلیل در شرایط اقلیمی استان خراسان رضوی. علوم باغبانی, 36(1), 87-101. doi: 10.22067/jhs.2021.68236.1012fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.68236.1012
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_40041.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944155
dc.description.abstractیکـی از مشـکلات عمده پرورش‌دهندگان شلیل عـدم دسترسی به ارقام جدید و پر محصول و استفاده از ارقام ناشناخته است که میزان تولید، بازارپسندی و کیفیت محصول آن‌ها کم مـی­باشـد. این پژوهش به­منظور مقایسه، گروه­بندی و انتخاب ژنوتیپ­های برتر از نظر صفات رشدی، مورفولوژیک و پومولوژیک 10 ژنوتیپ و رقم شلیل ('فلامینو‘، 'نکتارد‘، 'هنری‘، 'شانیاریا‘، 'رویزیانا‘، 'تاج شماره-1 و -2‘، 'شلیل شماره-1‘، 'آندروس‘ و 'سان­گلد‘ به­عنوان شاهد) به­صورت آزمایش بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در سال­های 1398-1397 در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اجرا شد. ارقام و ژنوتیپ­های مورد بررسی از نظر صفات فنولوژیک، مورفولوژیک، پومولوژیک و بیوشیمیایی تفاوت معنی­داری نشان دادند. زودگل­ترین ارقام شلیل، 'فلامینو‘، 'نکتارد‘ و 'سان­گلد‘ (هفته چهارم اسفند) و 'هنری‘ و 'تاج شماره-2‘ دیرگل‌ترین (هفته اول فروردین) بودند. نتایج تست پانل نشان داد که 'فلامینو‘، 'هنری‘ و 'شانیاریا‘ دارای بالاترین رتبه از نظر میانگین حسی صفات رنگ، بافت، بو و طعم بودند. 'فلامینو‘ دارای بیشترین سبزینگی برگ (91/36) بود. 'هنری‘ با 6/44 کیلوگرم عملکرد، 55/3 کیلوگرم بر سانتی­متر مربع سفتی بافت میوه و 39/16 درصد مواد جامد محلول از نظر صفات بیوشیمیایی، برتری آماری نشان داد. 'فلامینو‘ و 'شلیل شماره-1‘ به­ترتیب با میانگین 76/138 و 51/129 گرم، بیشترین وزن میوه را داشتند که در مقایسه با شاهد افزایش 97/32 و 19/28 درصدی نشان دادند. در مجموع 'فلامینو‘، 'نکتارد‘ و 'هنری‘ به دلیل داشتن صفات پومولوژیک و فنولوژیک بالا به‌عنوان ارقام برتر شلیل برای کشت در شرایط اقلیمی استان خراسان رضوی قابل توصیه می­باشد.fa_IR
dc.format.extent577
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.68236.1012
dc.subjectتست پانلfa_IR
dc.subjectدوره گلدهیfa_IR
dc.subjectسبزینگی برگfa_IR
dc.subjectشاخص طعم میوهfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleارزیابی خصوصیات فنولوژیک، مورفولوژیک و پومولوژیک برخی از ارقام و ژنوتیپ‌های شلیل در شرایط اقلیمی استان خراسان رضویfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه کشاورزی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، بجنورد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، بجنورد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue1
dc.citation.spage87
dc.citation.epage101


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد