دوره 36, شماره 1
مرور بر اساس
ارسال های اخیر
-
تأثیر اشعه ماورابنفش (UV-C) بر رنگیزههای فتوسنتزی و پارامترهای بیوشیمیایی گیاه خرفه (Portulaca oleracea)
(2022-05-22)اشعه ماورا بنفش یک عامل غیرزنده مهم است که میتواند تولید متابولیتهای ثانویه، از جمله ترکیبات آنتیاکسیدانی در گیاهان را تحریک کند. تخریب لایه ازن و پیامدهای ناشی از آن ازجمله تابش مستقیم اشعه ماورای بنفش بر کره زمین و ...
-
بررسی اثر جیبرلیکاسید و طیفهای مختلف نور LED بر کیفیت نشاء Cyclamen persicum Mill.
(2022-05-22)بهمنظور بررسی تاثیر طیفهای نور LED و جیبرلیکاسید (GA3) بر کیفیت نشاء سیکلمن (Cyclamen persicum) آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. گیاهان از مرحله جوانهزنی بهمدت چهار ماه تحت تاثیر دو سطح از ...
-
اثر کاربرد کودهای آلی و زیستی بر خصوصیات رشدی و بیوشیمیایی رازیانه (Foeniculum vulgar Miller) در شرایط گلخانه
(2022-05-22)این پژوهش به منظور بررسی اثرات کاربرد کودهای آلی و زیستی بر خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی رازیانه (Foeniculum vulgar Miller) انجام شد. در این مطالعه، اثر ورمیکمپوست (صفر، 4 و 8 درصد در گلدان)، کود حیوانی (صفر، ...
-
مدلسازی خطی تأثیر آفات و بیماریها بر روند رشد گیاه توت فرنگی در فضای حالت
(2022-05-22)گیاه توت فرنگی به دلیل داشتن منابع غنی از ویتامینها و آنتی اکسیدان، میوهای با ارزش است که در سراسر جهان نیز رشد میکند ولی تولید آن اغلب توسط آفات مختلف تهدید میشود. از اینرو، مدیریت آفات باید به عنوان یکی از مهمترین ...
-
همبستگی کانونی صفات مورفولوژی و فیتوشیمیایی پنج رقم ارکیده فالانوپسیس
(2022-05-22)ارکیده فالانوپسیس یکی از گونههای زیبا و تجاری از خانواده ارکیده بوده و تحقیقات در زمینه خواص دارویی آن اندک است. این تحقیق با هدف ارزیابی همبستگی کانونی صفات ریختشناسی و فیتوشیمیایی پنج رقم ارکیده فالانوپسیس شامل ...
-
تأثیر کاربرد پس از برداشت اسید آسکوربیک بر عمر انبارمانی و کیفیت میوهی خرمالو ((Diospyros kaki Thunb.
(2022-05-22)با توجه به فسادپذیر بودن میوه خرمالو در دوره پس از برداشت و محدودیت استفاده از مواد شیمیایی، معرفی روشهای طبیعی و سالم برای حفظ کیفیت و افزایش عمرانبارمانی خرمالو ضروری میباشد. این تحقیق به منظور بررسی اثر تیمار اسید ...
-
تولید پایدار محصول بِه با کاربرد محرکزیستی فولویک اسید و کلسیم
(2022-05-22)فولویک اسید میتواند به عنوان یک روش عمده برای به حداکثر رساندن ظرفیت تولیدی گیاهان مورد استفاده قرار گیرد. این پژوهش با هدف بررسی کاربرد محرک زیستی فولویک اسید و کلات کلسیم بهصورت محلولپاشی بر رشد و عملکرد بِهْ رقم 'حاج ...
-
تأثیر سلنیوم و نانوذره آهن بر رشد و عملکرد شعمدانی عطری تحت تنش شوری کلریدسدیم
(2022-05-22)بهمنظور بررسی تأثیر محلولپاشی با نانوذره آهن و سلنیوم بر روی گیاه شعمدانی عطری تحت تنش شوری، دو آزمایش جداگانه بصورت فاکتوریل بر مبنای طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. در آزمایش اول تاثیر محلولپاشی با نانوذره آهن (صفر، 5/1 و ...
-
تأثیر پوترسین و نیتریکاکسید بر بهبود ویژگیهای مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و پسازبرداشت رز رقم ’آوالانچ‘
(2022-05-22)گل رز (Rosa hybrida ‘Avalanche') یکی از گلهای بریدنی مهم دنیاست. بهمنظور بررسی تاثیر محلولپاشی سدیم نیتروپروساید (بهعنوان منبع نیتریکاکسید) و پوترسین بر گل رز رقم 'آوالانچ‘ پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً ...
-
اثرتنش آبی بر صفات فیزیولوژیک و فیتوشیمیایی گیاه دارویی خارمریم (Silybum marianum L.)
(2022-05-22)عوامل محیطی از یک طرف باعث تغییراتی در رشد گیاهان دارویی و از طرف دیگر موجب تغییر در مقدار و کیفیت مواد موثره آنها میگردند. در این آزمایش اثر تنش آبی (بدون تنش: آبیاری کامل در حد ظرفیت زراعی، تنش ملایم: آبیاری در حد 70 ...
-
اثر عصاره الکلی برهموم و هیدروکولینگ بر برخی صفات پس از برداشت خیار گلخانهای ((Cucumis sativus
(2022-05-22)به دلیل عمر کوتاه پس از برداشت خیار و سرعت بالای کاهش کیفیت آن از روشهای مختلفی جهت حفظ مرغوبیت خیار مانند پوششهای خوراکی استفاده میشود. به منظور بررسی اثر دو عامل برهموم به عنوان یک پوشش خوراکی و هیدروکولینگ بر ...
-
تاثیر تنش آبی بر برخی صفات مورفولوژی و فیزیولوژی دانهال ژنوتیپهای طبیعی مرکبات
(2022-05-22)مرکبات جزو میوههای نیمهگرمسیری و گرمسیری و از مهمترین محصولات باغبانی هستند. خشکی از مهمترین تنشهای زیستی در مرکبات است. این پژوهش به منظور بررسی اثر خشکی بر دوره بقاء، تعرق کل و برخی صفات در دانهالهای نوسلار 10 ...
-
ارزیابی خصوصیات فنولوژیک، مورفولوژیک و پومولوژیک برخی از ارقام و ژنوتیپهای شلیل در شرایط اقلیمی استان خراسان رضوی
(2022-05-22)یکـی از مشـکلات عمده پرورشدهندگان شلیل عـدم دسترسی به ارقام جدید و پر محصول و استفاده از ارقام ناشناخته است که میزان تولید، بازارپسندی و کیفیت محصول آنها کم مـیباشـد. این پژوهش بهمنظور مقایسه، گروهبندی و انتخاب ...
-
بررسی خصوصیات مورفو- فیزیولوژیکی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) تحت تأثیر منابع کربنی اتانول و متانول
(2022-05-22)تغذیه گیاهان با الکلهایی نظیر اتانول و متانول به عنوان منابع کربنی یکی از روشهای مناسب جهت افزایش خصوصیات کمّی و کیفی آنها میباشد. با توجه به اهمیت گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در تولید متابولیتهای ...
-
بررسی انبارمانی تودههای پیاز خوراکی (Allium cepa L.) بومی افغانستان در دو شرایط دمایی
(2022-05-22)پیاز خوراکی از نظر قابلیت انبارمانی دارای تنوع ژنتیکی زیادی است که شرایط محیطی از جمله دما نیز بر روی آن اثر میگذارد. در این تحقیق قابلیت انبارمانی هشت توده پیاز خوراکی بومی افغانستان شامل «حنایی هرات»، «زردهرات»، ...



