مقاله علمی – پژوهشی: اثر فاکتورهای دما، pH و زمان بر پایداری و فعالیت آنتیاکسیدانی آستاگزانتین استخراجشده از میکروجلبک هماتوکوکوس (Haematococcus pluvialis)
(ندگان)پدیدآور
صفری, رضامیربخش, مریمغفاری, هادیریحانی پول, سهیلرحمتی, رحیمهابراهیم زاده, مجیدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از فاکتورهای مهم در استفاده از رنگدانههای طبیعی در مواد غذایی مختلف، پایداری و حفظ خاصیت آنتیاکسیدانی آنها تحت شرایط تولید و نگهداری است. آستاگزانتین یکی از این رنگدانههای طبیعی است که ریزجلبکها یکی از منابع آن محسوب میشوند. در تحقیق حاضر، پس از استخراج آستاگزانتین از جلبک هماتوکوکوس (Haematococcus pluvialis) به روش ترکیبی (HCL-استون)، اثر پارامترهای دما، pH و زمان بر پایداری و فعالیت آنتیاکسیدانی (فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی یون فریک) آن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر فاکتورهای دما، pH و زمان هر یک به تنهایی و اثرات متقابل بین زمان و دما معنیدار است (05/0>p). اما با این وجود، تاثیرات متقابل pH با زمان، pH با دما و تأثیر متقابل سه فاکتور با یکدیگر بر غلظت و پایداری آستاگزانین معنیدار نبود (05/0p). اما با این وجود، تاثیرات متقابل pH با زمان، pH با دما و تأثیر متقابل سه فاکتور با یکدیگر بر غلظت و پایداری آستاگزانین معنیدار نبود (05/0
کلید واژگان
میکروجلبک هماتوکوکوسآستاگزانتین
دما
فعالیت آنتیاکسیدانی
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2022-04-011401-01-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایرانموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




