| dc.contributor.author | نوروزی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | چوبکار, نسرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی منش, محیا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-05-11T19:10:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-08-02T19:10:28Z | |
| dc.date.available | 1401-05-11T19:10:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-08-02T19:10:28Z | |
| dc.date.issued | 2022-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نوروزی, حسین, چوبکار, نسرین, رضایی منش, محیا. (1401). مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر مکملسازی عصاره گیاه شوید (Anethum graveolens) در جیره غذایی بر شاخصهای رشدی و بیوشیمیایی خون ماهی تزیینی گرین ترور (Andinocara rivulatu). مجله علمي شيلات ايران, 31(1), 57-68. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2573-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/921428 | |
| dc.description.abstract | در مطالعه حاضر، به بررسی تأثیر عصاره گیاه شوید در جیره غذای ماهی گرین ترور بر شاخصهای رشد و بقاء و نیز برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی پرداخته شد و میزان آلبومین، پروتئین تام، کلسترول، تری گلیسیرید و ﮔﻠﻮﮐﺰ ﭘﻼﺳﻤﺎ اندازه گیری شد. بدین منظور تعداد 180 عدد ماهی تهیه گردید و بصورت تصادفی در چهار تیمار آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5/0، 5/1 و 5/2 درصد قرار گرفتند. هر 14 روز یکبار بیومتری انجام شد. بیشترین مقادیر مربوط به نرخ رشد ویژه، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، غذای مصرفی روزانه، نسبت کارایی پروتئین و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه حاوی عصاره شوید 5/1 درصد مشاهده شد که از لحاظ آماری تفاوت قابل ملاحظهای با سایر تیمارها بهویژه گروه کنترل داشته است (05/0>p). از لحاظ شاخص ضریب چاقی بیشترین میزان در گروه محتوی 5/2 درصد مکمل شوید و کمترین میزان در گروه شاهد مشاهده شد که این اختلاف از لحاظ آماری معنیدار بود (05/0>p). نتایج حاصل از بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی خون در یک دوره هشت هفتهای نشان داد که بین تیمار 5/1 درصد شوید با گروه شاهد از لحاظ مقادیر پروتئین تام، گلبولین و آلبومین اختلاف معنیداری وجود دارد (05/0>p). همچنین در تحقیق حاضر بیشترین میزان تری گلیسیرید در گروه شاهد مشاهده شد که با تیمارهای 5/2 و 5/0 درصد شوید تفاوت قابل ملاحظهای داشت (05/0>p). بیشترین و کمترین میزان گلوکز نیز بهترتیب در تیمارهای 5/1 درصد شوید و کنترل گزارش شد. در این مطالعه بهنظر میرسد، استفاده از مکمل غذایی شوید در ماهی گرین ترور میتواند در بهبود شاخصهای رشد و فراسنجههای بیوشیمیایی خون تأثیر قابل توجهی داشته باشد. نتایج این پژوهش میتواند کاربرد گستردهای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاههای نوین در شرایط پرورشی داشته باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 684 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | شوید | fa_IR |
| dc.subject | سیچلاید | fa_IR |
| dc.subject | مکمل رشد | fa_IR |
| dc.subject | جیره غذایی | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | پارامترهای خونی | fa_IR |
| dc.subject | فيزيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر مکملسازی عصاره گیاه شوید (Anethum graveolens) در جیره غذایی بر شاخصهای رشدی و بیوشیمیایی خون ماهی تزیینی گرین ترور (Andinocara rivulatu) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 57 | |
| dc.citation.epage | 68 | |