نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوروزی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorچوبکار, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorرضایی منش, محیاfa_IR
dc.date.accessioned1401-05-11T19:10:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-08-02T19:10:28Z
dc.date.available1401-05-11T19:10:27Zfa_IR
dc.date.available2022-08-02T19:10:28Z
dc.date.issued2022-04-01en_US
dc.date.issued1401-01-12fa_IR
dc.identifier.citationنوروزی, حسین, چوبکار, نسرین, رضایی منش, محیا. (1401). مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر مکمل‌سازی عصاره گیاه شوید (Anethum graveolens) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشدی و بیوشیمیایی خون ماهی تزیینی گرین ترور (Andinocara rivulatu). مجله علمي شيلات ايران, 31(1), 57-68.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2573-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/921428
dc.description.abstractدر مطالعه حاضر، به بررسی تأثیر عصاره گیاه شوید در جیره غذای ماهی گرین ترور بر شاخص‌های رشد و بقاء و نیز برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی پرداخته شد و میزان آلبومین، پروتئین تام، کلسترول، تری گلیسیرید و ﮔﻠﻮﮐﺰ ﭘﻼﺳﻤﺎ اندازه گیری شد. بدین منظور تعداد 180 عدد ماهی تهیه گردید و بصورت تصادفی در چهار تیمار آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5/0، 5/1 و 5/2 درصد قرار گرفتند. هر 14 روز یکبار بیومتری انجام شد. بیشترین مقادیر مربوط به نرخ رشد ویژه، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، غذای مصرفی روزانه، نسبت کارایی پروتئین و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه حاوی عصاره شوید 5/1 درصد مشاهده شد که از لحاظ آماری تفاوت قابل ملاحظه‌ای با سایر تیمارها به‌ویژه گروه کنترل داشته است (05/0>p). از لحاظ شاخص ضریب چاقی بیشترین میزان در گروه محتوی 5/2 درصد مکمل شوید و کمترین میزان در گروه شاهد مشاهده شد که این اختلاف از لحاظ آماری معنی‌دار بود (05/0>p). نتایج حاصل از بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی خون در یک دوره هشت هفته‌ای نشان داد که بین تیمار 5/1 درصد شوید با گروه شاهد از لحاظ مقادیر پروتئین تام، گلبولین و آلبومین اختلاف معنی‌داری وجود دارد (05/0>p). همچنین در تحقیق حاضر بیشترین میزان تری گلیسیرید در گروه شاهد مشاهده شد که با تیمارهای 5/2 و 5/0 درصد شوید تفاوت قابل ملاحظه‌ای داشت (05/0>p). بیشترین و کمترین میزان گلوکز نیز به‌ترتیب در تیمارهای 5/1 درصد شوید و کنترل گزارش شد. در این مطالعه به‌نظر می‌رسد، استفاده از مکمل غذایی شوید در ماهی گرین ترور می‌تواند در بهبود شاخص‌های رشد و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون تأثیر قابل توجهی داشته باشد. نتایج این پژوهش می‌تواند کاربرد گسترده‌ای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاه‌های نوین در شرایط پرورشی داشته باشد.fa_IR
dc.format.extent684
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectشویدfa_IR
dc.subjectسیچلایدfa_IR
dc.subjectمکمل رشدfa_IR
dc.subjectجیره غذاییfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رشدfa_IR
dc.subjectپارامترهای خونیfa_IR
dc.subjectفيزيولوژي آبزيانfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر مکمل‌سازی عصاره گیاه شوید (Anethum graveolens) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشدی و بیوشیمیایی خون ماهی تزیینی گرین ترور (Andinocara rivulatu)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue1
dc.citation.spage57
dc.citation.epage68


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد