مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر مکملسازی عصاره گیاه شوید (Anethum graveolens) در جیره غذایی بر شاخصهای رشدی و بیوشیمیایی خون ماهی تزیینی گرین ترور (Andinocara rivulatu)
(ندگان)پدیدآور
نوروزی, حسینچوبکار, نسرینرضایی منش, محیانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر، به بررسی تأثیر عصاره گیاه شوید در جیره غذای ماهی گرین ترور بر شاخصهای رشد و بقاء و نیز برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی پرداخته شد و میزان آلبومین، پروتئین تام، کلسترول، تری گلیسیرید و ﮔﻠﻮﮐﺰ ﭘﻼﺳﻤﺎ اندازه گیری شد. بدین منظور تعداد 180 عدد ماهی تهیه گردید و بصورت تصادفی در چهار تیمار آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5/0، 5/1 و 5/2 درصد قرار گرفتند. هر 14 روز یکبار بیومتری انجام شد. بیشترین مقادیر مربوط به نرخ رشد ویژه، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، غذای مصرفی روزانه، نسبت کارایی پروتئین و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه حاوی عصاره شوید 5/1 درصد مشاهده شد که از لحاظ آماری تفاوت قابل ملاحظهای با سایر تیمارها بهویژه گروه کنترل داشته است (05/0>p). از لحاظ شاخص ضریب چاقی بیشترین میزان در گروه محتوی 5/2 درصد مکمل شوید و کمترین میزان در گروه شاهد مشاهده شد که این اختلاف از لحاظ آماری معنیدار بود (05/0>p). نتایج حاصل از بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی خون در یک دوره هشت هفتهای نشان داد که بین تیمار 5/1 درصد شوید با گروه شاهد از لحاظ مقادیر پروتئین تام، گلبولین و آلبومین اختلاف معنیداری وجود دارد (05/0>p). همچنین در تحقیق حاضر بیشترین میزان تری گلیسیرید در گروه شاهد مشاهده شد که با تیمارهای 5/2 و 5/0 درصد شوید تفاوت قابل ملاحظهای داشت (05/0>p). بیشترین و کمترین میزان گلوکز نیز بهترتیب در تیمارهای 5/1 درصد شوید و کنترل گزارش شد. در این مطالعه بهنظر میرسد، استفاده از مکمل غذایی شوید در ماهی گرین ترور میتواند در بهبود شاخصهای رشد و فراسنجههای بیوشیمیایی خون تأثیر قابل توجهی داشته باشد. نتایج این پژوهش میتواند کاربرد گستردهای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاههای نوین در شرایط پرورشی داشته باشد.
کلید واژگان
شویدسیچلاید
مکمل رشد
جیره غذایی
شاخصهای رشد
پارامترهای خونی
فيزيولوژي آبزيان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2022-04-011401-01-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایرانگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




