| dc.contributor.author | نارویی, مهدیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | علمداری, حجت اله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-05-11T19:10:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-08-02T19:10:27Z | |
| dc.date.available | 1401-05-11T19:10:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-08-02T19:10:27Z | |
| dc.date.issued | 2022-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نارویی, مهدیه, علمداری, حجت اله. (1401). مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر تغذیه با میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) خیسانده و تخمیر شده بر میزان رشد، مصرف غذا و ترکیب لاشه کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران, 31(1), 47-56. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2577-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/921427 | |
| dc.description.abstract | میوه پوستکنده بلوط به مدت 48-24 ساعت در آب معمولی خیسانده شد. بلوط 24 ساعت خیسانده شده، با مخمر نانوایی به مدت 24 ساعت تخمیر شد. اثر 4 نوع جیره غذایی شامل تیمارهای 1: جیره فاقد بلوط، 2: جیره حاوی بلوط خیسانده و تخمیر نشده، 3: جیره حاوی بلوط 48 ساعت خیسانده شده و 4: جیره حاوی بلوط 24 ساعت خیسانده شده و 24 ساعت تخمیر شده بر کپور معمولی با وزن آغازین 8 گرم در مدت 61 روز، تعیین گردید. میزان ترکیبات فنولی میوه بلوط در اثر خیساندن و تخمیر به طور معنیدار کاهش یافت (05/0P<). جیره اثر معنیداری بر طول کل، بلع غذا، رطوبت لاشه و نرخ زندهمانی نداشت (05/0<P). تیمار 3 در مقایسه با تیمارهای 2 و 4 به طور معنیدار سبب افزایش وزن و نرخ رشد ویژه گردید. ضریب چاقی در تیمار 3 به طور معنیداری بیشتر از تیمار 4 بود. بهترین ضریب تبدیل غذایی، نرخ بازدهی پروتئین و نرخ بازدهی چربی در تیمار 3 مشاهده شد که تفاوت معنیدار با تیمار 2 داشت. ذخیره پروتئین در تیمارهای بلوط فاقد تفاوت معنیدار بود، اما تیمار 4 به طور معنیدار ذخیره پروتئینی کمتری در مقایسه با تیمار 1 داشت. بیشترین ذخیره چربی در تیمار 1 مشاهده شد که این تفاوت با تیمارهای 3 و 4 معنیدار بود. بلوط منجر به کاهش معنیدار پروتئین خام، چربی خام و خاکستر لاشه گردید. تیمارهای بلوط از لحاظ خاکستر لاشه تفاوت معنیداری با هم نداشتند. اثر منفی تیمار 3 بر درصد چربی خام و تیمار 4 بر درصد پروتئین خام لاشه بیشتر بود. بلوط 48 ساعت خیسانده شده، اثر منفی بر رشد و مصرف غذا نداشت و میتوان تا 5 درصد جیره از آن استفاده نمود اما مطالعه سایر روشهای خیساندن و تخمیر جهت بهبود کیفیت لاشه توصیه میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 506 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | شاخصهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | ترکیب لاشه | fa_IR |
| dc.subject | میوه بلوط ایرانی | fa_IR |
| dc.subject | کپور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر تغذیه با میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) خیسانده و تخمیر شده بر میزان رشد، مصرف غذا و ترکیب لاشه کپور معمولی (Cyprinus carpio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 47 | |
| dc.citation.epage | 56 | |