نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, حدیثfa_IR
dc.contributor.authorضیاء جهرمی, نوشاfa_IR
dc.contributor.authorنامجو, عبدالرسولfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T10:14:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T10:14:47Z
dc.date.available1400-12-14T10:14:45Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T10:14:47Z
dc.date.issued2021-12-01en_US
dc.date.issued1400-09-10fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, حدیث, ضیاء جهرمی, نوشا, نامجو, عبدالرسول. (1400). بررسی اثر عصاره کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff) بر بیان ژن PNPLA3 در رت‌های مبتلا به کبد چرب غیر‌الکلی و رت‌های سالم. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند, 28(4), 335-345. doi: 10.32592/JBirjandUnivMedSci.2021.28.4.102fa_IR
dc.identifier.issn16072197
dc.identifier.issn2423-6152
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.32592/JBirjandUnivMedSci.2021.28.4.102
dc.identifier.urihttp://journal.bums.ac.ir/article-1-3033-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/868283
dc.description.abstractزمینه و هدف: بیماری کبد چرب غیر‌الکلی با علایمی شامل استئاتوز، فیبروز و سیروز کبدی همراه است. کرفس کوهی به‌دلیل اثرات محافظتی بر کبد مورد توجه می­‌باشد. ژن PNPLA3 عمدتآ در کبد بیان شده و نقش مهمی در سرعت تجزیه تری‌گلیسریدهای کبدی دارد؛ بنابراین در تحقیق حاضر به بررسی اثر عصاره کرفس کوهی بر بیان ژن PNPLA3 در رت­های مبتلا به کبد چرب و رت­های سالم پرداخته شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی از ۲۴ سر رت نر نژاد ویستار در گروه­های کنترل (فاقد تیمار)، گروه چاق (دریافت کننده رژیم غذایی پر‌چرب، گروه تیمار ۱ (رژیم  غذایی پر چرب به همراه عصاره کرفس کوهی ۴۰۰ میلی‌گرم/ کیلوگرم) و گروه تیمار ۲ (رژیم غذایی پر‌چرب به همراه عصاره کرفس کوهی ۸۰۰ میلی‌گرم/ کیلوگرم) به مدت 6 هفته استفاده گردید. سپس از موش­‌ها خونگیری و فاکتورهای کلسترول، تری­‌گلیسرید، قند، HDL و LDL اندازه‌گیری شد. پس از نمونه‌برداری از کبد رت‌ها، تأثیر کرفس کوهی بر بیان ژن PNPLA3 به کمک تکنیک Real time RT-PCR بررسی و با کمک آزمون آماری SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: در تحقیق حاضر بررسی عصاره کرفس کوهی با دوز 800 میلی­‌گرم/کیلوگرم سبب کاهش بیشتر بیان ژن PNPLA3 در رت­‌های مبتلا به کبد چرب نسبت به دوز400 میلی­‌گرم/کیلوگرم شد که این کاهش بیان از نظر آماری نسبت به گروه بیمار معنادار است  (0/05>P). نتایج تست‌های بیوشیمیایی بهبود کبد را در رت­‌های تیمار شده با دوز 800 میلی­‌گرم/کیلوگرم تأیید کرد. نتیجه‌گیری: می­‌توان گفت گیاه کرفس کوهی بر کاهش چربی خون اثر مطلوب داشته و باکاهش بیان ژن PNPLA3 باعث کاهش تجمع تری‌گلیسیرید در کبد و بهبود ساختار بافتی کبد می­‌شود؛ بنابراین با بررسی‌های بیشتر استفاده از آن به عنوان مکمّل و کاهنده چربی خون می تواند مطرح می­‌گردد.fa_IR
dc.format.extent607
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بیرجندfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجندfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Birjand University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.32592/JBirjandUnivMedSci.2021.28.4.102
dc.subjectکرفس کوهیfa_IR
dc.subjectکبد چرب غیر‌الکلیfa_IR
dc.subjectPNPLA3fa_IR
dc.subjectبيوشيميfa_IR
dc.titleبررسی اثر عصاره کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff) بر بیان ژن PNPLA3 در رت‌های مبتلا به کبد چرب غیر‌الکلی و رت‌های سالمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue4
dc.citation.spage335
dc.citation.epage345


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد