نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهمدانی, مهساfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorقنبری, علیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:12:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:12:03Z
dc.date.available1400-03-19T22:12:03Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:12:03Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-09-15en_US
dc.date.submitted1393-06-24fa_IR
dc.identifier.citationهمدانی, مهسا, مرادی, حسین, قنبری, علی. (1393). اثر زمان برداشت و عمر انبارمانی بر کیفیت میوه پرتقال خونی رقم «مورو» (Citrus sinensis cv. Moro). علوم باغبانی, 28(2), 252-259. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.39412fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39412
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_33167.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818186
dc.description.abstractعوامل مختلفی از قبیل زمان برداشت، جابه‌جایی محصول، دما و طول مدت انبارمانی بر خواص مختلف میوه مرکبات تاثیر می‌گذارند و پیامدهای اقتصادی قابل‌توجهی را به دنبال دارد. لذا پژوهشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در 3 تکرار، برای ارزیابی اثرات زمان برداشت (شروع رنگ‌گیری، 50 درصد رنگ‌گیری و رنگ‌گیری کامل میوه) و مدت انبارمانی (صفر، 25، 50، 75 روز) در دمای 7 درجه سانتی‌گراد بر میزان مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث، مقدار فنل کل، فلاونوئید کل، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز (PAL) و آنتوسیانین کل میوه پرتقال های خونی رقم ‘مورو’ در سال های 1389 و 1390 انجام شد. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین زمان های مختلف برداشت و مدت انبارمانی در صفات مورد اندازه گیری وجود دارد. به‌گونه ای که بعد از 75 روز انبارمانی، میزان فلاونوئید و فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز همزمان با تجمع آنتوسیانین کل، در میوه های کاملاً رسیده افزایش یافت اما میزان فنل کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی آن ها بعد از 25 روز نگهداری کاهش یافت. هم‌چنین بیش‌ترین محتوای ویتامین ث و مواد جامد محلول قبل از نگهداری میوه های کاملاً رسیده در انبار بود که در پایان 75 روز انبارمانی این مقدار به‌حداقل رسید. بنابراین با توجه به تغییرات صفات مورد ارزیابی، مناسب ترین زمان برداشت در رقم مذکور، زمان رسیدن کامل میوه (بلوغ تجارتی) می باشد.fa_IR
dc.format.extent210
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39412
dc.subjectانبارمانیfa_IR
dc.subjectآنزیم فنیل‌آلانین‌آمونیالیازfa_IR
dc.subjectپرتقال‌ خونیfa_IR
dc.subjectزمان برداشتfa_IR
dc.subjectظرفیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectویتامین ثfa_IR
dc.titleاثر زمان برداشت و عمر انبارمانی بر کیفیت میوه پرتقال خونی رقم «مورو» (Citrus sinensis cv. Moro)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue2
dc.citation.spage252
dc.citation.epage259


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد