| dc.contributor.author | بیراوند, زیبا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عالمزادهانصاری, ناصر | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسوی, موسی | fa_IR |
| dc.contributor.author | کوهپایگانی, عباس | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:11:51Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:11:52Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:11:51Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:11:52Z | |
| dc.date.issued | 2014-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-09-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-06-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بیراوند, زیبا, عالمزادهانصاری, ناصر, موسوی, موسی, کوهپایگانی, عباس. (1393). مقایسه خواص آنتیاکسیدانی 21 توده جعفری بومی ایران در شرایط اهواز. علوم باغبانی, 28(2), 236-244. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.39408 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39408 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_33121.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818184 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی آنتی اکسیدانهای غیر آنزیمی، میزان کارتنوئیدها و اسید اسکوربیک موجود در برگهای بیست و یک توده جعفری طی دو چین اول و دوم با هم مقایسه گردید. همچنین جهت بررسی آنتیاکسیدانهای آنزیمی، فعالیت دو آنزیم کاتالاز و پراکسیداز موجود در برگهای این تودهها پس از رشد رویشی نهایی اندازهگیری شدند. بدینمنظور پس از جداسازی، برگها باهم مخلوط گشته و برای هر تکرار یک گرم از بافت تازه ی برگ را وزن کرده و با استفاده از روشهای استاندارد مواد فوق اندازهگیری شدند. این طرح در قالب طرح کامل تصادفی اجزا شد و اطلاعات آن با استفاده از نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین میزان کارتنوئید در زمان چین اول بهترتیب مقدار 75/6 و 39/2 میلیگرم در 100گرم مربوط به تودههای همدان 49 و بوشهر 149 می باشد. بیشترین و کمترین میزان ویتامین "ث" در زمان چین اول بهترتیب مقدار 77/0 و 04/0 میلی گرم در 100گرم مربوط به تودههای لرستان 153 و آذربایجان غربی51 بود. همچنین بیشترین و کمترین میزان فعالیت پراکسیداز به ترتیب مقدار 25/3 و 11/0 میکرو مول پراکسید هیدروژن در دقیقه در میلی گرم پروتئین مربوط به توده مرکزی 46 و شاهد منطقه بود. بیشترین و کمترین میزان فعالیت آنزیم کاتالاز به ترتیب مقدار 645/0 و 006/0 میکرو مول پراکسید هیدروژن در دقیقه در میلیگرم پروتئین مربوط به تودههای آذربایجان شرقی 62 و مرکزی 45 میباشد. تودههای لرستان 153 و همدان 49 و لرستان 69 را میتوان به عنوان توده های برتر معرفی نمود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 271 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39408 | |
| dc.subject | اسید اسکوربیک | fa_IR |
| dc.subject | کاتالاز | fa_IR |
| dc.subject | پراکسیداز | fa_IR |
| dc.subject | کارتنوئید | fa_IR |
| dc.title | مقایسه خواص آنتیاکسیدانی 21 توده جعفری بومی ایران در شرایط اهواز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 236 | |
| dc.citation.epage | 244 | |