مقایسه خواص آنتیاکسیدانی 21 توده جعفری بومی ایران در شرایط اهواز
(ندگان)پدیدآور
بیراوند, زیباعالمزادهانصاری, ناصرموسوی, موسیکوهپایگانی, عباسنوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی آنتی اکسیدانهای غیر آنزیمی، میزان کارتنوئیدها و اسید اسکوربیک موجود در برگهای بیست و یک توده جعفری طی دو چین اول و دوم با هم مقایسه گردید. همچنین جهت بررسی آنتیاکسیدانهای آنزیمی، فعالیت دو آنزیم کاتالاز و پراکسیداز موجود در برگهای این تودهها پس از رشد رویشی نهایی اندازهگیری شدند. بدینمنظور پس از جداسازی، برگها باهم مخلوط گشته و برای هر تکرار یک گرم از بافت تازه ی برگ را وزن کرده و با استفاده از روشهای استاندارد مواد فوق اندازهگیری شدند. این طرح در قالب طرح کامل تصادفی اجزا شد و اطلاعات آن با استفاده از نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین میزان کارتنوئید در زمان چین اول بهترتیب مقدار 75/6 و 39/2 میلیگرم در 100گرم مربوط به تودههای همدان 49 و بوشهر 149 می باشد. بیشترین و کمترین میزان ویتامین "ث" در زمان چین اول بهترتیب مقدار 77/0 و 04/0 میلی گرم در 100گرم مربوط به تودههای لرستان 153 و آذربایجان غربی51 بود. همچنین بیشترین و کمترین میزان فعالیت پراکسیداز به ترتیب مقدار 25/3 و 11/0 میکرو مول پراکسید هیدروژن در دقیقه در میلی گرم پروتئین مربوط به توده مرکزی 46 و شاهد منطقه بود. بیشترین و کمترین میزان فعالیت آنزیم کاتالاز به ترتیب مقدار 645/0 و 006/0 میکرو مول پراکسید هیدروژن در دقیقه در میلیگرم پروتئین مربوط به تودههای آذربایجان شرقی 62 و مرکزی 45 میباشد. تودههای لرستان 153 و همدان 49 و لرستان 69 را میتوان به عنوان توده های برتر معرفی نمود.
کلید واژگان
اسید اسکوربیککاتالاز
پراکسیداز
کارتنوئید
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01




