نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبابالار, مصباحfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, مرجان الساداتfa_IR
dc.contributor.authorعسکری, محمدعلیfa_IR
dc.contributor.authorداورپناه, سهرابfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:11:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:11:46Z
dc.date.available1400-03-19T22:11:46Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:11:46Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-09-15en_US
dc.date.submitted1393-06-24fa_IR
dc.identifier.citationبابالار, مصباح, حسینی, مرجان السادات, عسکری, محمدعلی, داورپناه, سهراب. (1393). مقایسه کاربرد پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت انبارمانی دو رقم گلابی «شاه میوه» و «اسپادونا». علوم باغبانی, 28(2), 228-235. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.39406fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39406
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_33103.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818183
dc.description.abstractگلابی یکی از میوه‌های مهم مناطق معتدله در حدود 50 کشور از سراسر جهان است. ارقام گلابی شاه‌میوه و اسپادونا در سه مرحله در زمان داشت با غلظت‌های مختلف پوتریسین (صفر، 5/0، 1 و 2 میلی‌مولار) مه‌افشانی شدند و پس از برداشت در همان غلظت‌های پوتریسین غوطه‌ور شدند و هم‌چنین از تیمار گرمایی (40 و 50 درجه سانتی‌گراد و شاهد) به‌صورت غوطه‌وری استفاده گردید. میوه‌ها بعد از تیمار در دمای1 ±0درجه سانتی گراد به‌مدت 5 ماه نگهداری شدند. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. میوه ها در طول دوره نگهداری هر سه هفته یکبار از انبار خارج و از نظر فاکتور های مختلف کمی و کیفی مثل رنگ سطحی، کاهش وزن، سفتی بافت میوه، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، شاخص طعم و ویتامین C مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد سفتی، pH و شاخص طعم در رقم شاه میوه نسبت به اسپادونا بیشتر است. زاویه هیو، درخشندگی، کاهش وزن، TAو TSS در رقم اسپادونا بیشتر از رقم شاه میوه می باشد. تیمارهای 1 و 2 میلی مولار پوتریسین بیش ترین سفتی و کم ترین مقدار pH، TSSو شاخص طعم را در هر دو رقم نشان دادند. تیمار گرمایی40 و 50 درجه سانتی-گراد به‌ترتیب در رقم های شاه میوه و اسپادونا باعث افزایش TSS و شاخص طعم شد. در کل رقم اسپادونا از نظر اکثر خصوصیات کمی و کیفی برای عرضه به بازار و نگهداری در انبار بهتر از رقم شاه میوه می باشد.fa_IR
dc.format.extent344
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39406
dc.subjectپس از برداشتfa_IR
dc.subjectپوتریسینfa_IR
dc.subjectتیمار گرماییfa_IR
dc.subjectعمر انبارمانیfa_IR
dc.subjectگلابیfa_IR
dc.titleمقایسه کاربرد پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت انبارمانی دو رقم گلابی «شاه میوه» و «اسپادونا»fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue2
dc.citation.spage228
dc.citation.epage235


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد