| dc.contributor.author | بابالار, مصباح | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, مرجان السادات | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسکری, محمدعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | داورپناه, سهراب | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:11:46Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:11:46Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:11:46Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:11:46Z | |
| dc.date.issued | 2014-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-09-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-06-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بابالار, مصباح, حسینی, مرجان السادات, عسکری, محمدعلی, داورپناه, سهراب. (1393). مقایسه کاربرد پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت انبارمانی دو رقم گلابی «شاه میوه» و «اسپادونا». علوم باغبانی, 28(2), 228-235. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.39406 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39406 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_33103.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818183 | |
| dc.description.abstract | گلابی یکی از میوههای مهم مناطق معتدله در حدود 50 کشور از سراسر جهان است. ارقام گلابی شاهمیوه و اسپادونا در سه مرحله در زمان داشت با غلظتهای مختلف پوتریسین (صفر، 5/0، 1 و 2 میلیمولار) مهافشانی شدند و پس از برداشت در همان غلظتهای پوتریسین غوطهور شدند و همچنین از تیمار گرمایی (40 و 50 درجه سانتیگراد و شاهد) بهصورت غوطهوری استفاده گردید. میوهها بعد از تیمار در دمای1 ±0درجه سانتی گراد بهمدت 5 ماه نگهداری شدند. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. میوه ها در طول دوره نگهداری هر سه هفته یکبار از انبار خارج و از نظر فاکتور های مختلف کمی و کیفی مثل رنگ سطحی، کاهش وزن، سفتی بافت میوه، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، شاخص طعم و ویتامین C مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد سفتی، pH و شاخص طعم در رقم شاه میوه نسبت به اسپادونا بیشتر است. زاویه هیو، درخشندگی، کاهش وزن، TAو TSS در رقم اسپادونا بیشتر از رقم شاه میوه می باشد. تیمارهای 1 و 2 میلی مولار پوتریسین بیش ترین سفتی و کم ترین مقدار pH، TSSو شاخص طعم را در هر دو رقم نشان دادند. تیمار گرمایی40 و 50 درجه سانتی-گراد بهترتیب در رقم های شاه میوه و اسپادونا باعث افزایش TSS و شاخص طعم شد. در کل رقم اسپادونا از نظر اکثر خصوصیات کمی و کیفی برای عرضه به بازار و نگهداری در انبار بهتر از رقم شاه میوه می باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 344 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39406 | |
| dc.subject | پس از برداشت | fa_IR |
| dc.subject | پوتریسین | fa_IR |
| dc.subject | تیمار گرمایی | fa_IR |
| dc.subject | عمر انبارمانی | fa_IR |
| dc.subject | گلابی | fa_IR |
| dc.title | مقایسه کاربرد پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت انبارمانی دو رقم گلابی «شاه میوه» و «اسپادونا» | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 228 | |
| dc.citation.epage | 235 | |