| dc.contributor.author | حسینی, مرجان السادات | fa_IR |
| dc.contributor.author | زاهدی, سید مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی, مهدیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیم زاده, اصغر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:49:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:49:20Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:49:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:49:20Z | |
| dc.date.issued | 2018-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-11-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-09-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسینی, مرجان السادات, زاهدی, سید مرتضی, کریمی, مهدیه, ابراهیم زاده, اصغر. (1396). کاربرد پس از برداشت پلی آمین اسپرمیدین در شرایط غوطهوری بر کیفیت انبارمانی و عمر قفسهای میوه انبه (L. Mangifera indica). علوم باغبانی, 31(4), 765-777. doi: 10.22067/jhorts4.v31i4.60625 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v31i4.60625 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_36346.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817944 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش به منظور تأثیر غلظتهای مختلف اسپرمیدین بر کیفیت و عمر پس از برداشت یک رقم انبه محلی میناب صورت گرفت. در این بررسی میوهها با پلی آمین اسپرمیدین در غلظتهای صفر، 5/0، 1 و 2 میلیمولار به روش غوطهوری به مدت 30 دقیقه تیمار و سپس به مدت 24 روز در انبار با دمای 15 درجه سانتیگراد و رطوبت 90-85 درصد نگهداری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون چند دامنهای دانکن انجام شد. اندازهگیری صفات در زمانهای صفر، 8 و 16 روز انجام گرفت و صفاتی از قبیل تغییرات وزن، سفتی، شاخص طعم، میزان فنل، ویتامین ث، ویژگیهای کیفی (پیاچ، اسیدیته قابل تتراسیون و مواد جامد محلول) و ارزیابی حسی اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که میوههای شاهد، وزن، سفتی و کیفیت ظاهری و بیوشیمیایی کمتری در مقایسه با بقیه تیمارها نشان دادند. تیمار اسپرمیدین به ویژه غلظت 2 میلیمولار اسپرمیدین در طول دوره انبارمانی سبب حفظ ویتامین ث و کاهش از دست دادن آب میوه از طریق پوست و کند کردن روند تغییرات پیاچ، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول کل شد. همچنین میوههای این تیمارها میزان فنل، رنگ، مزه، شاخص طعم و عطر مطلوبتری داشتند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 764 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v31i4.60625 | |
| dc.subject | انبه | fa_IR |
| dc.subject | انبارمانی | fa_IR |
| dc.subject | پلی آمین | fa_IR |
| dc.subject | غوطهوری | fa_IR |
| dc.subject | فنل | fa_IR |
| dc.title | کاربرد پس از برداشت پلی آمین اسپرمیدین در شرایط غوطهوری بر کیفیت انبارمانی و عمر قفسهای میوه انبه (L. Mangifera indica) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه هرمزگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه مراغه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه بوعلی سینا | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه مراغه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 765 | |
| dc.citation.epage | 777 | |