کاربرد پس از برداشت پلی آمین اسپرمیدین در شرایط غوطهوری بر کیفیت انبارمانی و عمر قفسهای میوه انبه (L. Mangifera indica)
(ندگان)پدیدآور
حسینی, مرجان الساداتزاهدی, سید مرتضیکریمی, مهدیهابراهیم زاده, اصغرنوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش به منظور تأثیر غلظتهای مختلف اسپرمیدین بر کیفیت و عمر پس از برداشت یک رقم انبه محلی میناب صورت گرفت. در این بررسی میوهها با پلی آمین اسپرمیدین در غلظتهای صفر، 5/0، 1 و 2 میلیمولار به روش غوطهوری به مدت 30 دقیقه تیمار و سپس به مدت 24 روز در انبار با دمای 15 درجه سانتیگراد و رطوبت 90-85 درصد نگهداری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون چند دامنهای دانکن انجام شد. اندازهگیری صفات در زمانهای صفر، 8 و 16 روز انجام گرفت و صفاتی از قبیل تغییرات وزن، سفتی، شاخص طعم، میزان فنل، ویتامین ث، ویژگیهای کیفی (پیاچ، اسیدیته قابل تتراسیون و مواد جامد محلول) و ارزیابی حسی اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که میوههای شاهد، وزن، سفتی و کیفیت ظاهری و بیوشیمیایی کمتری در مقایسه با بقیه تیمارها نشان دادند. تیمار اسپرمیدین به ویژه غلظت 2 میلیمولار اسپرمیدین در طول دوره انبارمانی سبب حفظ ویتامین ث و کاهش از دست دادن آب میوه از طریق پوست و کند کردن روند تغییرات پیاچ، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول کل شد. همچنین میوههای این تیمارها میزان فنل، رنگ، مزه، شاخص طعم و عطر مطلوبتری داشتند.
کلید واژگان
انبهانبارمانی
پلی آمین
غوطهوری
فنل
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
سازمان پدید آورنده
دانشگاه هرمزگاندانشگاه مراغه
دانشگاه بوعلی سینا
دانشگاه مراغه




