نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبادی, محمّدتقیfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorسفیدکن, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی, نورالهfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:32:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:32:55Z
dc.date.available1400-03-19T21:32:54Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:32:55Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-11-23en_US
dc.date.submitted1393-09-02fa_IR
dc.identifier.citationعبادی, محمّدتقی, عزیزی, مجید, سفیدکن, فاطمه, احمدی, نوراله. (1395). بررسی تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد برگ، درصد و اجزای اسانس به لیمو (Lippia citriodora Kunth). علوم باغبانی, 30(2), 293-302. doi: 10.22067/jhorts4.v30i2.41574fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.41574
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_35523.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817772
dc.description.abstractبا توجه به افزایش تقاضا در بازار در حال رشد فرآورده‌های دارویی با منشا گیاهی، تولید ارگانیک و ارتقاء کیفیت ماده‌ی خام اولیه بایستی اولین هدف جهت توسعه‌ی این محصولات باشد. در این راستا آزمایشی گلدانی بر پایه طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و سه تکرار بر روی گیاه دارویی به لیمو در سال ۱۳91 و در گلخانه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس صورت پذیرفت. تیمارها شامل استفاده از ورمی‌کمپوست به میزان 10، 20 و 30 درصد حجم گلدان، ورمی‌واش، کودکامل و شاهد (بدون کود) بودند. پس از برداشت برگ‌ها در مرحله شروع گلدهی، اسانس آن‌ها استخراج شد و سپس به‌وسیله دستگاه GC و GC/MS مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد برگ (73/7 گرم) و میزان اسانس (1/1 درصد) مربوط به تیمار استفاده از 30 درصد ورمی‌کمپوست در گلدان بود و کمترین عملکرد برگ (75/4 گرم) و محتوای اسانس (8/0 درصد) به تیمار شاهد تعلق داشت. در بررسی اجزای اسانس، بیشترین میزان سیترال (9/54 درصد) متعلق به تیمار کود کامل بود ولی بیشترین میزان لیمونن و 8/1 سینئول (به ترتیب 4/7 و 8/8 درصد) در تیمار استفاده از 30 درصد ورمی‌کمپوست در گلدان مشاهده شد. همچنین در بررسی گروه‌های اجزای اسانس، تیمار 30 درصد ورمی‌کمپوست بیشترین مقادیر مونوترپن های هیدروکربنی و اکسیژن‌دار (به ترتیب 4/12 و 3/63 درصد) را به خود اختصاص داد. با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می‌رسد که کود ورمی کمپوست می‌تواند به عنوان جایگزین مطلوب کودهای شیمیایی در راستای تولید ارگانیک به لیمو با کمیت و کیفیت مواد موثره بالا استفاده شود.fa_IR
dc.format.extent298
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.41574
dc.subjectسیترالfa_IR
dc.subjectگیاه داروییfa_IR
dc.subjectورمی‌کمپوستfa_IR
dc.subjectورمی‌واشfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد برگ، درصد و اجزای اسانس به لیمو (Lippia citriodora Kunth)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage293
dc.citation.epage302


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد