| dc.contributor.author | رضوانی مقدم, پرویز | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیدی, سید محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:16:48Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:16:48Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:16:48Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:16:48Z | |
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-11-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-08-26 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رضوانی مقدم, پرویز, سیدی, سید محمد. (1394). تاثیر کودهای آلی، بیولوژیک و شیمیایی بر عملکرد پروتئین خام، روغن و اسیدهای چرب سیاهدانه (Nigella sativa L.). علوم باغبانی, 29(1), 119-126. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.28253 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.28253 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_34375.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817605 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثرات کودهای آلی، بیولوژیک و شیمیایی بر عملکرد پروتئین خام و روغن بذر سیاهدانه و نیز مقادیر اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و 12 تیمار در سال زراعی 89-1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. منابع کود (شامل ورمی کمپوست، اوره و شاهد) به عنوان عامل اول و کودهای بیولوژیک شامل نیتروکسین (دارای ازتوباکتر و آزوسپیریلوم)، میکوریزا، بیوسولفور (شامل تیوباسیلوس) + گوگرد و شاهد (عدم کود بیولوژیک)، عامل دوم آزمایش بودند. نتایج نشان داد که عملکرد پروتئین خام و روغن بذر سیاهدانه در کود ورمی کمپوست به طور معنی دار بیش از کود شیمیایی اوره بود. هم چنین در بین کودهای بیولوژیک، تنها بیوسولفور + گوگرد منجر به افزایش معنی دار عملکرد پروتئین خام و روغن بذر سیاهدانه شد. تجزیه شیمیایی بذور سیاهدانه بهترتیب نشان دهنده وجود 9/10 و 5/24 درصد پروتئین خام و روغن بذر بود. از نظر مقادیر اسیدهای چرب تشکیل دهنده ساختار روغن بذر، اسید لینولئیک (18/49 درصد) و اسید اولئیک (77/26 درصد) مهم ترین اسیدهای چرب غیراشباع و اسید پالمیتیک (68/12 درصد) اصلی ترین اسید چرب اشباع در سیاهدانه بودند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 258 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.28253 | |
| dc.subject | اسیدهای چرب غیر اشباع | fa_IR |
| dc.subject | درصد روغن | fa_IR |
| dc.subject | گاز کروماتوگرافی جرمی | fa_IR |
| dc.title | تاثیر کودهای آلی، بیولوژیک و شیمیایی بر عملکرد پروتئین خام، روغن و اسیدهای چرب سیاهدانه (Nigella sativa L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 119 | |
| dc.citation.epage | 126 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-3827-3878 | |