نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضوانی مقدم, پرویزfa_IR
dc.contributor.authorسیدی, سید محمدfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:16:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:16:48Z
dc.date.available1400-03-19T21:16:48Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:16:48Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2013-11-17en_US
dc.date.submitted1392-08-26fa_IR
dc.identifier.citationرضوانی مقدم, پرویز, سیدی, سید محمد. (1394). تاثیر کودهای آلی، بیولوژیک و شیمیایی بر عملکرد پروتئین خام، روغن و اسیدهای چرب سیاهدانه (Nigella sativa L.). علوم باغبانی, 29(1), 119-126. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.28253fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.28253
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_34375.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817605
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثرات کودهای آلی، بیولوژیک و شیمیایی بر عملکرد پروتئین خام و روغن بذر سیاهدانه و نیز مقادیر اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و 12 تیمار در سال زراعی 89-1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. منابع کود (شامل ورمی کمپوست، اوره و شاهد) به عنوان عامل اول و کودهای بیولوژیک شامل نیتروکسین (دارای ازتوباکتر و آزوسپیریلوم)، میکوریزا، بیوسولفور (شامل تیوباسیلوس) + گوگرد و شاهد (عدم کود بیولوژیک)، عامل دوم آزمایش بودند. نتایج نشان داد که عملکرد پروتئین خام و روغن بذر سیاهدانه در کود ورمی کمپوست به طور معنی دار بیش از کود شیمیایی اوره بود. هم چنین در بین کودهای بیولوژیک، تنها بیوسولفور + گوگرد منجر به افزایش معنی دار عملکرد پروتئین خام و روغن بذر سیاهدانه شد. تجزیه شیمیایی بذور سیاهدانه به‌ترتیب نشان دهنده وجود 9/10 و 5/24 درصد پروتئین خام و روغن بذر بود. از نظر مقادیر اسیدهای چرب تشکیل دهنده ساختار روغن بذر، اسید لینولئیک (18/49 درصد) و اسید اولئیک (77/26 درصد) مهم ترین اسیدهای چرب غیراشباع و اسید پالمیتیک (68/12 درصد) اصلی ترین اسید چرب اشباع در سیاهدانه بودند.fa_IR
dc.format.extent258
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.28253
dc.subjectاسیدهای چرب غیر اشباعfa_IR
dc.subjectدرصد روغنfa_IR
dc.subjectگاز کروماتوگرافی جرمیfa_IR
dc.titleتاثیر کودهای آلی، بیولوژیک و شیمیایی بر عملکرد پروتئین خام، روغن و اسیدهای چرب سیاهدانه (Nigella sativa L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage119
dc.citation.epage126
nlai.contributor.orcid0000-0002-3827-3878


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد