| dc.contributor.author | اسدی, قربانعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مومن, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | نورزاده نامقی, مینا | fa_IR |
| dc.contributor.author | خرم دل, سرور | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:16:03Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:16:04Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:16:03Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:16:04Z | |
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-07-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-04-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اسدی, قربانعلی, مومن, علی, نورزاده نامقی, مینا, خرم دل, سرور. (1394). تأثیر تیمارهای مختلف کودی برخصوصیات کمّی و کیفی گیاه دارویی اسفرزه (Plantago ovata). علوم باغبانی, 29(1), 47-54. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.48440 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.48440 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_34266.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817597 | |
| dc.description.abstract | کاربرد کودهای آلی یکی از مهمترین راهکارهای تغذیه ای گیاه در مقایسه با کودهای شیمیایی بهویژه در شرایط مدیریت ارگانیک گیاهان دارویی است. به منظور مطالعه اثر کودهای مختلف آلی و شیمیایی بر عملکرد، اجزای عملکرد و ویژگی های کیفی گیاه دارویی اسفرزه (Plantago ovata)، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال زراعی91-1390 اجرا شد. تیمارها شامل سه سطح کود نیتروژن (25، 50 و75 کیلوگرم در هکتار)، سه سطح کود گاوی (5،10 و 15 تن در هکتار)، سه سطح ورمی کمپوست (2، 4 و 6 تن در هکتار) و شاهد بودند. نتایج نشان داد که اثر کودهای مختلف بر تمامی صفات مورد مطالعه بهجز میزان تورم اسفرزه معنی دار (05/0p≤) بود. بهطوریکه بهترین حالت برای تیمارهای 6 تن ورمیکمپوست و 15 تن کود گاوی مشاهده شد. بیشترین عملکرد دانه (4/548 کیلوگرم در هکتار) برای 6 تن ورمیکمپوست حاصل شد که نسبت به شاهد 26 درصد افزایش نشان داد. با افزایش مقدار کودهای آلی محتوی موسیلاژ، فاکتور تورم و میزان تورم اسفرزه افزایش یافت، بیشترین محتوی موسیلاژ و فاکتور تورم برای 15 تن کود گاوی (به ترتیب با3/35 درصد و 4/13میلی لیتر) بهدست آمد. بدین ترتیب، با توجه به تأثیر مثبت کودهای آلی بر عملکرد کمی و کیفی اسفرزه در مقایسه با کود شیمیایی، چنین بنظر می رسد که این نهاده های آلی می توانند جایگزین مناسبی برای بهبود رشد و عملکرد گونه های دارویی نظیر اسفرزه در نظام های کم نهاده باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 225 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.48440 | |
| dc.subject | اسفرزه | fa_IR |
| dc.subject | کود آلی | fa_IR |
| dc.subject | گیاه دارویی | fa_IR |
| dc.subject | مدیریت تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | موسیلاژ | fa_IR |
| dc.title | تأثیر تیمارهای مختلف کودی برخصوصیات کمّی و کیفی گیاه دارویی اسفرزه (Plantago ovata) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 47 | |
| dc.citation.epage | 54 | |