تحلیل مکانیزمهای انتقالحرارت در پخت نانهای سنتی مسطح بهمنظور بهبود کیفیت نان و کاهش مصرف سوخت
(ندگان)پدیدآور
هاشمی, سید عبدالمهدیاستاجلو, محمدصدریپور, سروشنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با برآورد سهم مکانیزمهای مختلف انتقالحرارت در پخت نانهای مختلف میتوان راهکارهایی برای بهبود کیفیت نان و کاهش مصرف انرژی ارائه نمود. در این مطالعه، با انجام آزمایش و اندازهگیری، روابط تحلیلی و محاسبات ریاضی، سهم مکانیزمهای مختلف انتقالحرارت در پخت نانهای مختلف سنتی مسطح دستپز (سنگک، بربری و تافتون) تعیین میشود و سپس با توجه به نتایج، برای تنورهای مربوطه برآورد بهینهسازی انجام میشود. این بهنهسازی شامل اصلاح هندسه تنور، کنترل سهم هوای اضافی، بهبود خواص ترموفیزیکی کف تنور و خواص تشعشعی دیوارهها و سقف تنور میشود. هدف بهینهسازی در مطالعه حاضر ابتدا بهبود کیفیت نان (با کنترل پخت یکنواخت تمام قسمتهای نان) و سپس کاهش مصرف انرژی (با کاهش زمان مناسب پخت نان) است. نتایج نشان داد که در نانواییهای سنگک و بربری سهم مکانیزم انتقالحرارت جابهجایی (طبیعی و اجباری) در مقایسه با مکانیزمهای هدایت و تشعشع حرارتی قابل صرفنظر است. نتایج بهینهسازی ضریبهای نفوذ حرارتی و صدور دیوارههای تنور نشان داد که میتوان مصرف سوخت نانواییهای سنگک، بربری و تافتون را بهترتیب در حدود 26%، 28% و 8% کاهش داد. همچنین در شرایط بهینه برای تمامی نانواییها، کاهش درصد هوای اضافی از مقادیر موجود تا 10% منجر به کاهش بیش از 90% از تلفات هوای اضافی شد.
کلید واژگان
مطالعه تجربی و تحلیلینان مسطح
انتقالحرارت
بهینهسازی
کاهش مصرف سوخت
احتراق و آلودگی هوا
کارایی انرژی در ساختمان و صنعت
شماره نشریه
11تاریخ نشر
2021-01-201399-11-01
ناشر
دانشگاه صنعتی امیر کبیرسازمان پدید آورنده
کاشان-کیلومتر 6 بلوار قطب راوندی-دانشگاه کاشان-دانشکده مهندسی- گروه مهندسی مکانیکدانشگاه کاشان، دانشکده مهدسی مکانیک
دانشگاه کاشان، دانشکده مهندسی مکانیک
شاپا
2008-60322476-3446




