| dc.contributor.author | پودینه, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | پودینه, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | شهریاری مقدم, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | شهریاری مقدم, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمدی فر, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمدی فر, احسان | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-01T15:48:03Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-19T15:48:04Z | |
| dc.date.available | 1399-12-01T15:48:03Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-19T15:48:04Z | |
| dc.date.issued | 2020-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-09-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پودینه, احمد, پودینه, احمد, علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم, علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم, شهریاری مقدم, محسن, شهریاری مقدم, محسن, احمدی فر, احسان, احمدی فر, احسان. (1399). مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر اسانس آویشن به همراه پد جاذب بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران, 29(5), 187-198. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2400-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/741310 | |
| dc.description.abstract | استفاده از پد جاذب در محصولات بسته بندی شده سبب حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میگردد. اما تجمع مواد مغذی در پد جاذب موجب فراهم شدن محیط رشد برای میکروارگانیسمهای عامل فساد میگردد. لذا، استفاده از ترکیبات ضد میکروبی در پد جاذب برای کنترل رشد میکروارگانیسمها ضروری میباشد. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر پد جاذب حاوی اسانس برگ آویشن بر تغییرات شیمیایی و میکروبی فیله کپور نقرهای طی نگهداری در یخچال می باشد. بدین منظور 10 میلیلیتر اسانس 5/1 درصد برگ آویشن در تیمارهای مختلف به پد و فیلهها افزوده، سپس بسته بندی و در یخچال (4 درجه سانتیگراد) نگهداری شدند. فراسنجههای شیمیایی شامل شاخص پراکسید (PV)، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و شاخص میکروبی در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 اندازهگیری شدند. تفاوت معنیداری بین pH تیمار های حاوی اسانس و شاهد در روزهای آخر نگهداری مشاهده گردید (05/0>p). نتایج نشان داد که میزان PV، TBA و TVB-N تیمارها در مدت زمان نگهداری در یخچال به صورت معنیداری افزایش یافت و کمترین افزایش معنیدار بهترتیب در فیله حاوی اسانس (10 میلیلیتر اسانس 5/1 درصد آویشن)، پد حاوی اسانس (10 میلیلیتر اسانس 5/1 درصد آویشن) و شاهد مشاهده گردید. میزان بار باکتریایی کل و سرماگرا در تیمارها طی نگهداری در یخچال به طور معنیداری افزایش یافت (05/0>p). اما این افزایش در فیلههای حاوی اسانس نسبت به سایر تیمارها کمتر بوده است. براساس نتایج این تحقیق میتوان نتیجهگیری کرد که پد جاذب حاوی اسانس برگ آویش سبب حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری فیله کپور نقره ای طی نگهداری در یخچال گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 594 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | اسانس برگ آویشن | fa_IR |
| dc.subject | پد جاذب | fa_IR |
| dc.subject | زمان ماندگاری | fa_IR |
| dc.subject | کپور نقره ای | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر اسانس آویشن به همراه پد جاذب بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 187 | |
| dc.citation.epage | 198 | |