نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپودینه, احمدfa_IR
dc.contributor.authorپودینه, احمدfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorشهریاری مقدم, محسنfa_IR
dc.contributor.authorشهریاری مقدم, محسنfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی فر, احسانfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی فر, احسانfa_IR
dc.date.accessioned1399-12-01T15:48:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-19T15:48:04Z
dc.date.available1399-12-01T15:48:03Zfa_IR
dc.date.available2021-02-19T15:48:04Z
dc.date.issued2020-12-01en_US
dc.date.issued1399-09-11fa_IR
dc.identifier.citationپودینه, احمد, پودینه, احمد, علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم, علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم, شهریاری مقدم, محسن, شهریاری مقدم, محسن, احمدی فر, احسان, احمدی فر, احسان. (1399). مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر اسانس آویشن به همراه پد جاذب بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران, 29(5), 187-198.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2400-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/741310
dc.description.abstractاستفاده از پد جاذب در محصولات بسته بندی شده سبب حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی می‌گردد. اما تجمع مواد مغذی در پد جاذب موجب فراهم شدن محیط رشد برای میکروارگانیسم‌های عامل فساد می‌گردد. لذا، استفاده از ترکیبات ضد میکروبی در پد جاذب برای کنترل رشد میکروارگانیسم‌ها ضروری می‌باشد. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر پد جاذب حاوی اسانس برگ آویشن بر تغییرات شیمیایی و میکروبی فیله کپور نقره­ای طی نگهداری در یخچال می باشد. بدین منظور 10 میلی­لیتر اسانس 5/1 درصد برگ آویشن در تیمارهای مختلف به پد و فیله‌ها افزوده، سپس بسته بندی و در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری شدند. فراسنجه‌های شیمیایی شامل شاخص پراکسید (PV)، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و شاخص میکروبی در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 اندازه‌گیری شدند. تفاوت معنی‌داری بین pH تیمار های حاوی اسانس و شاهد در روزهای آخر نگهداری مشاهده گردید (05/0>p). نتایج نشان داد که میزان PV، TBA و TVB-N تیمارها در مدت زمان نگهداری در یخچال  به صورت معنی‌داری افزایش یافت و کمترین افزایش معنی‌دار به‌ترتیب در فیله حاوی اسانس (10 میلی­لیتر اسانس 5/1 درصد آویشن)، پد حاوی اسانس (10 میلی­لیتر اسانس 5/1 درصد آویشن) و شاهد مشاهده گردید. میزان بار باکتریایی کل و سرماگرا در تیمارها طی نگهداری در یخچال به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>p). اما این افزایش در فیله‌های حاوی اسانس نسبت به سایر تیمارها کمتر بوده است. براساس نتایج این تحقیق می‌توان نتیجه‌گیری کرد که پد جاذب حاوی اسانس برگ آویش سبب حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری فیله کپور نقره ای طی نگهداری در یخچال گردید.fa_IR
dc.format.extent594
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectاسانس برگ آویشنfa_IR
dc.subjectپد جاذبfa_IR
dc.subjectزمان ماندگاریfa_IR
dc.subjectکپور نقره ایfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: تاثیر اسانس آویشن به همراه پد جاذب بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue5
dc.citation.spage187
dc.citation.epage198


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد