• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 29, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 29, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر اسانس آویشن به همراه پد جاذب بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال

    (ندگان)پدیدآور
    پودینه, احمدپودینه, احمدعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیمعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیمشهریاری مقدم, محسنشهریاری مقدم, محسناحمدی فر, احساناحمدی فر, احسان
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    595.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از پد جاذب در محصولات بسته بندی شده سبب حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی می‌گردد. اما تجمع مواد مغذی در پد جاذب موجب فراهم شدن محیط رشد برای میکروارگانیسم‌های عامل فساد می‌گردد. لذا، استفاده از ترکیبات ضد میکروبی در پد جاذب برای کنترل رشد میکروارگانیسم‌ها ضروری می‌باشد. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر پد جاذب حاوی اسانس برگ آویشن بر تغییرات شیمیایی و میکروبی فیله کپور نقره­ای طی نگهداری در یخچال می باشد. بدین منظور 10 میلی­لیتر اسانس 5/1 درصد برگ آویشن در تیمارهای مختلف به پد و فیله‌ها افزوده، سپس بسته بندی و در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری شدند. فراسنجه‌های شیمیایی شامل شاخص پراکسید (PV)، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و شاخص میکروبی در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 اندازه‌گیری شدند. تفاوت معنی‌داری بین pH تیمار های حاوی اسانس و شاهد در روزهای آخر نگهداری مشاهده گردید (05/0>p). نتایج نشان داد که میزان PV، TBA و TVB-N تیمارها در مدت زمان نگهداری در یخچال  به صورت معنی‌داری افزایش یافت و کمترین افزایش معنی‌دار به‌ترتیب در فیله حاوی اسانس (10 میلی­لیتر اسانس 5/1 درصد آویشن)، پد حاوی اسانس (10 میلی­لیتر اسانس 5/1 درصد آویشن) و شاهد مشاهده گردید. میزان بار باکتریایی کل و سرماگرا در تیمارها طی نگهداری در یخچال به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>p). اما این افزایش در فیله‌های حاوی اسانس نسبت به سایر تیمارها کمتر بوده است. براساس نتایج این تحقیق می‌توان نتیجه‌گیری کرد که پد جاذب حاوی اسانس برگ آویش سبب حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری فیله کپور نقره ای طی نگهداری در یخچال گردید.
    کلید واژگان
    اسانس برگ آویشن
    پد جاذب
    زمان ماندگاری
    کپور نقره ای
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2020-12-01
    1399-09-11
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه زابل
    دانشگاه زابل
    دانشگاه زابل
    دانشگاه زابل
    دانشگاه زابل
    دانشگاه زابل
    دانشگاه زابل
    دانشگاه زابل

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2400-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/741310

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب