نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorلطفی, کسریfa_IR
dc.contributor.authorحسینی شکرابی, سید پژمانfa_IR
dc.contributor.authorشمسایی مهرجان, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-10-19T13:57:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-01-08T13:57:47Z
dc.date.available1399-10-19T13:57:47Zfa_IR
dc.date.available2021-01-08T13:57:47Z
dc.date.issued2020-12-01en_US
dc.date.issued1399-09-11fa_IR
dc.identifier.citationلطفی, کسری, حسینی شکرابی, سید پژمان, شمسایی مهرجان, مهدی. (1399). مقاله علمی-پژوهشی: اثر افزودنی پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر عملکرد رشد و برخی فاکتور‌های ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران, 29(5), 67-78.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2354-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/708569
dc.description.abstractافزایش بازدهی غذا و بازماندگی از اهداف مهم آبزی‌پروری نوین و پایدار می‌باشد. بدین منظور هدف از این پژوهش مطالعه اثرات پودر فلفل پاپریکا بر برخی فاکتور‌های رشد و ایمنی ماهی زبرا بود که به مدت 56 روز  انجام شد. در این مطالعه تعداد 480 عدد بچه ماهی زبرا (وزن اولیه 05/0 گرم و طول کل 71/1 میلی‌متر) به صورت تصادفی در 12 مخزن تقسیم شدند و با جیره‌های غذایی غنی شده با 0 (شاهد)، 1، 2 و 3 گرم پودر پاپریکا در هر 100 گرم خوراک تغذیه شدند. بررسی شاخص‌های رشد و بازماندگی نشان داد که بیشترین مقادیر شاخص وزن نهایی (02/0 ± 42/0 گرم) و افزایش وزن بدن (03/0 ± 36/0 گرم) در تیمار 3 درصد و کمترین آن در گروه شاهد مشاهده شد. پارامترهای ایمنی سرم خون ماهیان تغذیه شده با پودر فلفل پاپریکا شامل فعالیت لیزوزیم، IgM و سیستم کمپلمان (C3 و C4) همگی واجد اختلاف معنی‌داری با تیمار شاهد بودند (05/0>p) بطوریکه حداکثر مقدار لیزوزیم سرم در سطح 3 درصد پاپریکا و همچنین حداکثر مقادیر IgM و C3 به طور همزمان در تیمارهای 2 و 3  درصد پاپریکا مشاهده شد. علاوه براین، افزودن پودر پاپریکا در سطوح مختلف بدون اختلاف معنی‌دار در بین تیمارها سبب افزایش سطح کمپلمان C4 در مقایسه با ماهیان گروه شاهد شد (05/0>p). به طورکلی، افزودن پودر پاپریکا در جیره غذایی ماهی زبرا در سطح 3 درصد علاوه بر بهبود شاخص‌های رشد می‌تواند سبب تحریک سیستم ایمنی نیز شود و احتمالاً به عنوان یک محرک ایمنی عمل نماید.fa_IR
dc.format.extent564
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectماهی زبراfa_IR
dc.subjectCapsicum annumfa_IR
dc.subjectسیستم ایمنیfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectمحرک ایمنیfa_IR
dc.subjectبهداشت و بيماريهاي آبزيانfa_IR
dc.titleمقاله علمی-پژوهشی: اثر افزودنی پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر عملکرد رشد و برخی فاکتور‌های ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue5
dc.citation.spage67
dc.citation.epage78


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد