مقاله علمی-پژوهشی: اثر افزودنی پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر عملکرد رشد و برخی فاکتورهای ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio)
(ندگان)پدیدآور
لطفی, کسریحسینی شکرابی, سید پژمانشمسایی مهرجان, مهدینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش بازدهی غذا و بازماندگی از اهداف مهم آبزیپروری نوین و پایدار میباشد. بدین منظور هدف از این پژوهش مطالعه اثرات پودر فلفل پاپریکا بر برخی فاکتورهای رشد و ایمنی ماهی زبرا بود که به مدت 56 روز انجام شد. در این مطالعه تعداد 480 عدد بچه ماهی زبرا (وزن اولیه 05/0 گرم و طول کل 71/1 میلیمتر) به صورت تصادفی در 12 مخزن تقسیم شدند و با جیرههای غذایی غنی شده با 0 (شاهد)، 1، 2 و 3 گرم پودر پاپریکا در هر 100 گرم خوراک تغذیه شدند. بررسی شاخصهای رشد و بازماندگی نشان داد که بیشترین مقادیر شاخص وزن نهایی (02/0 ± 42/0 گرم) و افزایش وزن بدن (03/0 ± 36/0 گرم) در تیمار 3 درصد و کمترین آن در گروه شاهد مشاهده شد. پارامترهای ایمنی سرم خون ماهیان تغذیه شده با پودر فلفل پاپریکا شامل فعالیت لیزوزیم، IgM و سیستم کمپلمان (C3 و C4) همگی واجد اختلاف معنیداری با تیمار شاهد بودند (05/0>p) بطوریکه حداکثر مقدار لیزوزیم سرم در سطح 3 درصد پاپریکا و همچنین حداکثر مقادیر IgM و C3 به طور همزمان در تیمارهای 2 و 3 درصد پاپریکا مشاهده شد. علاوه براین، افزودن پودر پاپریکا در سطوح مختلف بدون اختلاف معنیدار در بین تیمارها سبب افزایش سطح کمپلمان C4 در مقایسه با ماهیان گروه شاهد شد (05/0>p). به طورکلی، افزودن پودر پاپریکا در جیره غذایی ماهی زبرا در سطح 3 درصد علاوه بر بهبود شاخصهای رشد میتواند سبب تحریک سیستم ایمنی نیز شود و احتمالاً به عنوان یک محرک ایمنی عمل نماید.
کلید واژگان
ماهی زبراCapsicum annum
سیستم ایمنی
رشد
محرک ایمنی
بهداشت و بيماريهاي آبزيان
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2020-12-011399-09-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
شاپا
1026-13542322-5998




