| dc.contributor.author | بورد, ریحانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رومیانی, لاله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-10-19T13:57:13Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-01-08T13:57:13Z | |
| dc.date.available | 1399-10-19T13:57:13Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-01-08T13:57:13Z | |
| dc.date.issued | 2020-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بورد, ریحانه, رومیانی, لاله. (1399). یافته علمی کوتاه: ضد باکتریایی فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین در ترکیب با اسانس نعناع فلفلی و تأثیر آن بر ماندگاری قزلآلای رنگینکمان. مجله علمي شيلات ايران, 29(4), 213-219. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2264-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/708563 | |
| dc.description.abstract | هدف این پژوهش، ارزیابی تأثیر فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با اسانس نعناع فلفلی بر کیفیت فیله قزلآلای رنگینکمان بود. نمونهها به 5 گروه فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین (تیمار 1)، فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با 5/0 درصد اسانس (تیمار 2)، فیلم همراه با 1 درصد اسانس (تیمار 3)، فیلم با 5/1 درصد اسانس (تیمار 4)، فیلم همراه با 2 درصد اسانس (تیمار 5) تقسیم شد. نمونهها در یخچال به مدت 15 روز نگهداری و در فواصل معین (روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15) جهت آزمایشهای میکروبی، شیمیایی (pH،TBA ، PV، TVB-N) و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که منتول با 7/49 درصد ترکیب اصلی موجود در اسانس نعناع فلفلی بود. نتایج بررسی باکتریایی نشان داد که تیمار 1 و 2 در مقایسه با تیمارهای 3، 4و 5 اثر معناداری بر کاهش روند افزایش تعداد باکتری نداشتند (05/0>P). ازنظر شیمیایی pH فیله قزلآلای رنگینکمان تحت تأثیر اسانس قرار نگرفت (05/0 P)، اما در مورد شاخص پراکسید و بار میکروبی کل، اضافه کردن اسانس به فیلم سبب کاهش معنیدار این شاخص در مقایسه با فیلم بدون اسانس شد (05/0>P). از نظر آنالیز حسی، تفاوت معنیداری میان 5 تیمار وجود نداشت (05/0 | fa_IR |
| dc.format.extent | 460 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | فیلم نانوکامپوزیت | fa_IR |
| dc.subject | نعناع فلفلی | fa_IR |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | یافته علمی کوتاه: ضد باکتریایی فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین در ترکیب با اسانس نعناع فلفلی و تأثیر آن بر ماندگاری قزلآلای رنگینکمان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 213 | |
| dc.citation.epage | 219 | |