نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبورد, ریحانهfa_IR
dc.contributor.authorرومیانی, لالهfa_IR
dc.date.accessioned1399-10-19T13:57:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-01-08T13:57:13Z
dc.date.available1399-10-19T13:57:13Zfa_IR
dc.date.available2021-01-08T13:57:13Z
dc.date.issued2020-10-01en_US
dc.date.issued1399-07-10fa_IR
dc.identifier.citationبورد, ریحانه, رومیانی, لاله. (1399). یافته علمی کوتاه: ضد باکتریایی فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین در ترکیب با اسانس نعناع فلفلی و تأثیر آن بر ماندگاری قزل‌آلای رنگین‌کمان. مجله علمي شيلات ايران, 29(4), 213-219.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2264-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/708563
dc.description.abstractهدف این پژوهش، ارزیابی تأثیر فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با اسانس نعناع فلفلی بر کیفیت فیله قزل‌آلای رنگین‌کمان بود. نمونه‌ها به 5 گروه فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین (تیمار 1)، فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با 5/0 درصد اسانس (تیمار 2)، فیلم همراه با 1 درصد اسانس (تیمار 3)، فیلم با 5/1 درصد اسانس (تیمار 4)، فیلم همراه با 2 درصد اسانس (تیمار 5) تقسیم شد. نمونه‌ها در یخچال به مدت 15 روز نگهداری و در فواصل معین (روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15) جهت آزمایش‌های میکروبی، شیمیایی (pH،TBA ، PV، TVB-N) و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که منتول با 7/49 درصد ترکیب اصلی موجود در اسانس نعناع فلفلی بود. نتایج بررسی باکتریایی نشان داد که تیمار 1 و 2 در مقایسه با تیمارهای 3، 4و 5 اثر معناداری بر کاهش روند افزایش تعداد باکتری نداشتند (05/0>P). ازنظر شیمیایی pH فیله قزل‌آلای رنگین‌کمان تحت تأثیر اسانس قرار نگرفت (05/0 P)، اما در مورد شاخص پراکسید و بار میکروبی کل، اضافه کردن اسانس به فیلم سبب کاهش معنی‌دار این شاخص در مقایسه با فیلم بدون اسانس شد (05/0>P). از نظر آنالیز حسی، تفاوت معنی‌داری میان 5 تیمار وجود نداشت (05/0fa_IR
dc.format.extent460
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectفیلم نانوکامپوزیتfa_IR
dc.subjectنعناع فلفلیfa_IR
dc.subjectقزل‌‌ آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleیافته علمی کوتاه: ضد باکتریایی فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین در ترکیب با اسانس نعناع فلفلی و تأثیر آن بر ماندگاری قزل‌آلای رنگین‌کمانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue4
dc.citation.spage213
dc.citation.epage219


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد