یافته علمی کوتاه: ضد باکتریایی فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین در ترکیب با اسانس نعناع فلفلی و تأثیر آن بر ماندگاری قزلآلای رنگینکمان
(ندگان)پدیدآور
بورد, ریحانهرومیانی, لالهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این پژوهش، ارزیابی تأثیر فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با اسانس نعناع فلفلی بر کیفیت فیله قزلآلای رنگینکمان بود. نمونهها به 5 گروه فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین (تیمار 1)، فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با 5/0 درصد اسانس (تیمار 2)، فیلم همراه با 1 درصد اسانس (تیمار 3)، فیلم با 5/1 درصد اسانس (تیمار 4)، فیلم همراه با 2 درصد اسانس (تیمار 5) تقسیم شد. نمونهها در یخچال به مدت 15 روز نگهداری و در فواصل معین (روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15) جهت آزمایشهای میکروبی، شیمیایی (pH،TBA ، PV، TVB-N) و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که منتول با 7/49 درصد ترکیب اصلی موجود در اسانس نعناع فلفلی بود. نتایج بررسی باکتریایی نشان داد که تیمار 1 و 2 در مقایسه با تیمارهای 3، 4و 5 اثر معناداری بر کاهش روند افزایش تعداد باکتری نداشتند (05/0>P). ازنظر شیمیایی pH فیله قزلآلای رنگینکمان تحت تأثیر اسانس قرار نگرفت (05/0 P)، اما در مورد شاخص پراکسید و بار میکروبی کل، اضافه کردن اسانس به فیلم سبب کاهش معنیدار این شاخص در مقایسه با فیلم بدون اسانس شد (05/0>P). از نظر آنالیز حسی، تفاوت معنیداری میان 5 تیمار وجود نداشت (05/0
کلید واژگان
فیلم نانوکامپوزیتنعناع فلفلی
قزل آلای رنگین کمان
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-10-011399-07-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




