• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 29, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 29, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    یافته علمی کوتاه: ضد باکتریایی فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین در ترکیب با اسانس نعناع فلفلی و تأثیر آن بر ماندگاری قزل‌آلای رنگین‌کمان

    (ندگان)پدیدآور
    بورد, ریحانهرومیانی, لاله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    460.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف این پژوهش، ارزیابی تأثیر فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با اسانس نعناع فلفلی بر کیفیت فیله قزل‌آلای رنگین‌کمان بود. نمونه‌ها به 5 گروه فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین (تیمار 1)، فیلم نانوکامپوزیت آگار-ژلاتین همراه با 5/0 درصد اسانس (تیمار 2)، فیلم همراه با 1 درصد اسانس (تیمار 3)، فیلم با 5/1 درصد اسانس (تیمار 4)، فیلم همراه با 2 درصد اسانس (تیمار 5) تقسیم شد. نمونه‌ها در یخچال به مدت 15 روز نگهداری و در فواصل معین (روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15) جهت آزمایش‌های میکروبی، شیمیایی (pH،TBA ، PV، TVB-N) و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که منتول با 7/49 درصد ترکیب اصلی موجود در اسانس نعناع فلفلی بود. نتایج بررسی باکتریایی نشان داد که تیمار 1 و 2 در مقایسه با تیمارهای 3، 4و 5 اثر معناداری بر کاهش روند افزایش تعداد باکتری نداشتند (05/0>P). ازنظر شیمیایی pH فیله قزل‌آلای رنگین‌کمان تحت تأثیر اسانس قرار نگرفت (05/0 P)، اما در مورد شاخص پراکسید و بار میکروبی کل، اضافه کردن اسانس به فیلم سبب کاهش معنی‌دار این شاخص در مقایسه با فیلم بدون اسانس شد (05/0>P). از نظر آنالیز حسی، تفاوت معنی‌داری میان 5 تیمار وجود نداشت (05/0
    کلید واژگان
    فیلم نانوکامپوزیت
    نعناع فلفلی
    قزل‌‌ آلای رنگین کمان
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2020-10-01
    1399-07-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2264-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/708563

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب