مقاله علمی-پژوهشی: عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب در میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره جلبک دونالیلا (Dunaliella salina)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریاعلی, محسنغلامحسینی, امینامینی خویی, زهرانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه به بررسی عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره جلبک دونالیلا (Dunaliella salina) پرداخته است. پست لارو میگوها با متوسط وزن 01/0±86/0 گرم با 3 نوع رژیم غذایی حاوی 5/0، 1و 5/1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا و رژیم غذایی شاهد (فاقد عصاره) به مدت 60 روز تغذیه شدند (مجموعاً 4 تیمار و هر تیمار 3 تکرار). بهترین درصد وزن بدست آمده (35/21 ±38/141 درصد)، ضریب رشد ویژه (55/0 ±69/1 درصد) و میزان کارایی پروتئین (42/0 ±79/2 درصد) در میگوهای تغذیه شده با 1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در رژیمهای حاوی 5/0 و 1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا میزان اسیدهای چرب چند زنجیره غیر اشباع به صورت معنیداری افزایش یافت (05/0>p). میزان آراشیدونیک اسید (6- n4: 20)، لینولئیک اسید (6- n2: 18) و دیکوزا هگزانوئیک اسید (3- n6: 22) در میگوهای دریافتکننده 5/0 و 1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا به طور معنیدار بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). از اینرو، استفاده از عصاره جلبک دونالیلا در سطح 1 گرم بر کیلوگرم غذا برای بهبود عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب بدن در میگوی پاسفید غربی پیشنهاد میگردد.
کلید واژگان
عملکرد رشدجلبک دونالیلا
ترکیب اسیدهای چرب
میگوی پاسفید غربی
فيزيولوژي آبزيان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-10-011399-07-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه دریانوردیدانشگاه شیراز
دانشگاه شیراز
موسسه تحقیقات شیلات چابهار
شاپا
1026-13542322-5998




