اندازه گیری غلظت فلزات سنگین درغذاهای زنده مورد استفاده در پرورش آبزیان
(ندگان)پدیدآور
هاشمی حسین آبادی, زهراسلطانیان, سیاوشاخلاقی, مصطفینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از انجام این مطالعه اندازه گیری میزان غلظت فلزات سنگین در تعدادی از غذاهای زنده مورد استفاده در پرورش آبزیان بود. بدین منظور نمونه هایی از کرم خونی، کرم لجن، کرم خاکی، گاماروس، حلزون صدفدار، میگوی شیشه ای از محیط آبزیان داخلی و میگوی ریز خشک دریایی وارداتی تهیه گردید. پس از آماده سازی و هضم شیمیایی نمونه ها، میزان جذب اتمی فلزات سنگین با استفاده از دستگاه جذب اتمی مورد سنجش قرار گرفت و غلظت این عناصر بر اساس واحد میکروگرم برگرم وزن خشک نمونه ها ثبت گردید. نتایج بدست آمده نشان داد بیشترین میزان غلظت فلزات سنگین در غذاهای زنده مود آزمایش به این ترتیب بود: آهن (2/10±4/213)، کادمیم (013/0±15/1)، نیکل (6/3±97/20) در کرم خاکی؛ روی (8/5±71/105)، کروم (3/5±63/19) در کرم لجن؛ مس (2/4±34/37) در میگوی شیشه ای داخلی و سرب (7/4±71/24) در میگوی ریز خشک دریایی وارداتی مشاهده گردید. مقادیر زیاد فلزات سنگین در برخی از غذاهای زنده تعیین شده در این مطالعه ممکن است منجر به بروز اثرات منفی در سلامت ماهیها و انسان شود. بنابراین پیشنهاد می شود حداکثر غلظت مجاز از این عناصر تعیین و به عنوان استاندارد سلامت برای واردات غذاهای زنده تعریف شود.
کلید واژگان
فلزات سنگینبی مهرگان آبزی
غذای زنده
آلودگي محيطهاي آبي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-07-011396-04-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیرازدانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز 69155-71441
شاپا
1026-13542322-5998




